Великобритания издава над 10 000 визи за работници и шофьори

Мярката е с цел да не се забавят доставките
Обновена: 26 сеп 2021 08:09 | 26 сеп 2021 08:00,
42
Великобритания издава над 10 000 визи за работници и шофьори
Снимка: БГНЕС

Около 10 500 шофьори и работици в птицеферми ще получат временни визи за Великобритания в рамките на усилията на правителството да ограничи продоволствените проблеми преди Коледа, предаде БНР.

Правителството потвърди, че 5000 шофьори ще могат да бъдат наети от чужбина за три месеца до Коледа. Схемата осигурява и 5500 визи за работници в птицефермите. Министърът на транспорта Грант Шапс заяви, че това ще гарантира, че няма да има промени в подготовката за празничния сезон. Но Британската търговска камара коментира, че мярката на правителството е еквивалентна на „хвърлянето на напръстник с вода върху буен огън“.

Още по темата
Намесата на правителството дойде след острия недостиг на шофьори, който наруши зарежданията с гориво на бензиностанциите, в резултат на което се образуваха дълги опашки, въпреки че правителството заяви, че има големи запаси.

Сред останалите мерки на правителството са използване на инструктори от Министерството на отбраната за ускоряване на тестовете за шофьори на товарни камиони и респективно издадаването на шофьорски книжки, както и разпращането на около 1 милион писма до шофьори с такива книжки, насърчаващи ги да се върнат на работа. Чрез ускорените безплатни курсове правителсвото се надява скоро да има 4000 нови шофьори. Назначаването на шофьорите и работниците от чужбина ще започне от следващия месец.

От Консорциума на британските търговци на дребно обаче зявиха, че тези бройки са съвсем недостатъчни за запълване на вакантните места. Според консорциума само супермаркетите имат нужда от допълнителни 15 000 шофьори на камиони, които да работят на пълен оборот преди Коледа, за да се избегне кризата и че визовата схема би трябвало да покрива и други сектори на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се върна само при условие че вместо по 12 часа работя по 8 и вместо 1.500 паунда ми плащата по 5 000. Иначе да си карат камиончетата и де се еътфостата.
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами са си виновни. Да си карат афганинците и пакистанците да им работят сега.
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва Джонсъновата зима. Капитализмът без роби фалира. Робовладелският строй фалира.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джонсън да се хване за палците на краката и да вика турците и иракчаните може и авганистанци ,те ще оправят работа!
33
0
 
24
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
4000 човека, които се качват на камион само от зор, иначе нито имат умения нито афинитет към шофьорлъка. Това ще е епично.
32
2
 
18
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
ускоряване на тестовете за шофьори на товарни камиони и респективно издадаването на шофьорски книжки. Чрез ускорените безплатни курсове правителсвото се надява скоро да има 4000 нови шофьори. -----///----- Малее, кво ше настане тия дена около Коледа, не ми се мисли! Кръстим се! Дано поне зимата ги пожали, да нема много ниски температури!
31
1
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
"Работните места за британците".Къде са сега британските мераклии за работа?Пред телевизора на биричка.
30
1
 
26
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Браво само така, Англия трябва да приема още пакита , индийци и афганци,които след товаминават на соцяла а за българи и румънци да бачкат по полетата,фермите и да въртя волана на колите
29
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пакистанци, индийци и афганци които да искат тежка работа. Те са по финното, под покрива да препродават нещо и за това много ги бива. Черната работа както винаги е оставена за глупавите источноевропейци.
28
0
 
38
 
! Отговори
българин преди 2 години
Пак английски простотии - ще издават визи , ама само за три месеца...?!! А после този шофьор какво ще прави , да се върне обратно , па кога им скефне на ингилизите - айде ела пак !!!
27
16
 
8
 
! Отговори
Мейфеър преди 2 години
Нека да опростя нещата, понеже виждам, че ви е трудно. Независимо от злобата ви, на края на месеца парите в пликчето пак ще са толкова. Пак ще се чудите как да си платите парното. Пак ще се чудите дали да ходите на почивка в Гърция или Гърция. Пак ще се чудите дали този път да е кредисимо или джет кредит.
26
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Док ти пакистанец да работи виждал ли си? Аз ги гледах само в магазинчета за плодове и зеленчуци. Мързел до мързел, но иначе как ни мразят нас източноевропейците. ЮК стана заложник на колониалните си. Сега тия, които ги насъскаха срещу ЕС, те да им работят. В Англия един от колониите идва с 5 хлапета и живее на помощи, но българите и румънците са им виновни. А и да си призная не мисля, че проблема са им шофьорите. Това е начин да прикрият, че нямат доставки, защото договорите с ЕС са прекратени.
25
1
 
8
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Крал и атсинганин без бой пари не дават и аз съм тъй! Ешафод за паразитиращите - ще отложи екокатастрофата за дълго време!
24
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мейфеър, явно си британски гражданин, клел се с гордост като поданик на бабата. Стой си там. Знаем какво работят голямата част от българчетата. Не ни давай акъл и вземи че прочети тоя *** най-накрая. Алеко е описал теб сладурче. Българина дето ходи на вън като гастербайтер, далавераджията и селския про стак, който като дойде в БГ и се прави на аристократ и дава акъл на ляво и дясно на отрудения честен български човечец. Кажи си адресчето на ПК кутийката в Англия да ти пратя една книжка.
23
1
 
30
 
! Отговори
Док преди 2 години
Забележете, щели да пращат 1млн писма до хора с книжки за камион да ги молят да работят?! Тия имат един милион души с правоспособност и не могат ги накара да работят?
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В превод-дебелите, рижави британци, даунчета ги мързи да работят и си търсят изгладнели роби от източна Европа. Чудо и приказ. Но готови роби да поемат към "демократичния" свят винаги ще се намерят. Даже и ще се наваксат стабилно, ако им поискат.
21
1
 
24
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
На кой му пука за 10000 визи, трябва 10000 лв. на месец, скъсаняци, развързвайте кралски кесията.!.
20
3
 
15
 
! Отговори
Смок преди 2 години
До Мейфейър : Ти май живееш в Ингилизко и си открил рая на земята да чистиш клозетитее на някоя бензиностанция, собственост на пакистанци. Продължавай в същия дух, може да ти разрешат и колите да зареждаш с гориво и да им миеш стъклата. За нас не бери грижа. Ние сме си закърмени в дефицит и недоимък и подобни новини ни забавляват. Еле пък ако видим и залеза на великата Британска империя.
19
3
 
8
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Мейфеър Не, няма. Това приключи. Няма да се връщаме към старото нормално, което за нас беше ненормално.
18
28
 
6
 
! Отговори
Мейфеър преди 2 години
Гледам, че бай Ганиу се радва на своите 5 мин. за злорадстване и вече в главата му е как британците се качват от бюрата на камиона и се чувства значим и мъдър. Ингилизите, видиш ли, не слушали мъдрите му съвети за Брекзит. Хак да им е сега. Не, Ганиу, в Англия ще се оправят, но ти утре пак ще превиваш глава в нискоквалифициран труд и ще се чудиш кой ти е виновен.