Ново силно земетресение на остров Крит тази сутрин

Над 40 са били вторичните трусове вчера
28 сеп 2021 10:27, Елка Василева
3
Ново силно земетресение на остров Крит тази сутрин
Снимка: архив, БГНЕС

Ново силно земетресение беше регистрирано тази сутрин на гръцкия остров Крит. То е било с магнитуд 5,4 по Рихтер, съобщи агенция АНА-МПА.

По-рано електронното издание на вестник "Прото тема" съобщи за магнитуд 5,3 по Рихтер.

Още по темата

АНА-МПА цитира данни на Института по геодинамика, че епицентърът на днешния земен трус е бил в района на село Аркалохори, където вчера беше регистрирано земетресение от 5,8 по Рихтер.

Над 40 са били вторичните трусове след силното земетресение вчера. Един човек загина, а десетки бяха ранени. Пострадаха над хиляда сгради. Голяма част от жителите са изкарали нощта навън - в колите си или в палатковия лагер, изграден да приюти останалите без подслон.

Специалистите очакват сеизмичната дейност да продължи известно време. Най-силният вторичен трус вчера е бил с магнитуд 4,8 по Рихтер.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
кофти за хората но тази паника се дължи на лошо управление, тъй като е земетръсна зона трябва да има стандарти на строителство, трябва да се ползва желязо-бетон, тук в Исландия се знае че е земетръсна зона, в началото на тази година преди да изригне вулкана близо до Рейкявик имахме над 56 000 земетресения, над 10% от тях бяха между 4.5 и 5.8 но сградите са си ОК и никой не е ходил да спи в коли и палатки тъй като има стандарти на строене по закон...
1
1
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
Господ да пази! Амин!