Русия отправя зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус

"Панцир-С" и Су-35 също изпратени към страната
Обновена: 21 яну 2022 09:53 | 21 яну 2022 09:48, Александър Попов
210
Русия отправя зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус
Снимка: БГНЕС

Русия изпраща две дивизии зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус от Далечния изток. Оръжията вече са натоварени на железопътни платформи, съобщи руското Министерство на отбраната.

По-рано руският заместник-министър на отбраната Александър Фомин заяви, че 12 самолета Су-35, две дивизии системи за противовъздушна отбрана С-400 и една дивизия зенитно-ракетни комплекси "Панцир-С" ще бъдат преместени от Русия в Беларус като част от проверката на силите за отговор на съюзната държава.

"Две дивизии зенитно-ракетни комплекси С-400 "Триумф" на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана на Източния военен окръг, участващи в проверката на силите за реагиране на Съюзната държава, се отправиха към товарната гара в Хабаровския край, където натовариха оборудването на железопътни платформи", се казва в изявление на военното ведомство.

По време на учението, в рамките на което ще бъде използвана техниката, ще бъдат предприети мерки за засилване на защитата на държавната граница, за да се предотврати проникването на въоръжени групи бойци, да се затворят каналите за доставка на оръжие и боеприпаси, както и да се издирват, блокират и унищожават незаконни въоръжени формирования и вражески диверсионни и разузнавателни групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: беларусрусияучение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
21
 
! Отговори
Петар преди 2 години
За Русия е ясно,редовно сме осведомени че руски военни части се движат из цяла Русия,но какво търсят американски бронетанкови части по границата с Беларус-по това време на годината по тези географски ширини не е подходящо за пикник.....?????
170
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавате да дърпате дявола за опашката. Лошото е , че след всяка световна криза, следва голяма война. И ми се струва, че обратното броене е започнало.Русия ще премачка Европа като валяк.
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А зящо братският нам американски народ , не ни оборунва военно, така както нанремето Русия ни даваше оръжие.
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
kvo stana s na6ite f16 mai nqma i da si gi do4eme
167
4
 
16
 
! Отговори
115 преди 2 години
С400 са хиляди пъти по добро нещо от F16 Block ***.
166
4
 
33
 
! Отговори
СТАРА МАКСИМА преди 2 години
Искаш ли мир - готви се за война!
165
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 189 (Какво следва) Извинявай много, но нещо не те разбрах. Значи, от това което намекваш за САЩ, НАТО и ЕС излиза, че САЩ се готви да нападне Обединеното Кралство, а не че Русия се готви да нападне Украйна, тъй ли??? Обясни ми логиката моля те, защото нищичко не вденах!
164
32
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Мдаа... Личи си, че Русия е миролюбива държава. Те толкова много обичат мира, че решиха да се борят активно за мир! И такава борба за мир ще падне, че камък върху камък няма да оставят несъборен в Украйна, преди да мирясат самите те!!!
163
5
 
34
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
НОТО може да струпва ракети и самолети на границата на Русия, но Русия не може да струпва по тяхната? Каквото повикало, такова се обадило.
162
6
 
32
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
И САЩ, и ЕС и Русия имат интереси на Балканите. За Русия ЕС не е враг, а голям търговски партньор. Но за НАТО не може да се каже същото. НАТО е инструмент на САЩ, насочен срещу Русия. И всички на Балканите сме заложници на американските интереси.
161
5
 
16
 
! Отговори
Какъв е проблема? преди 2 години
В сърцевината на конфликта Русия-Украйна е положението на рускоезичното население в Донецк и Луганск. Като територия на Русия те не са и нужни. Но Русия не може да си позволи да ги остави на издевателствата на украинските националисти. А САЩ и НАТО подклаждат конфликта като внушават на Киев, че може да решат конфликта с военна акция. Ако от Киев искаха, можеха да дадат автономия на Донецк и Луганск и всичко щеше да приключи. Не, те искат военна победа срещу част от своя народ. Е, няма да стане.
160
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като въоръжават украйна, съвсем нормално е и Русия да се подготвя.
159
30
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Русия ще яде дебелият западен член а аз съм слабоумен!!
158
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 181 Русия, казваш, ще изгуби цялата си европейска територия и ще се завре в в Сибир. Щом не си разбрал, че на Запада точно Сибир му трябва, по-добре не давай акъл.
157
20
 
7
 
! Отговори
аз съм мъничко преди 2 години
джудженце, на украйна пръв другар, имам мъничко пи шленце и ракети арсенал
156
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще яде нечуван пердах от НАТО дааа, и после ще изгуби цялата си европейска територия ще се заврът в Сибир ще има отново голяма Германия, Полша, Финландия и Украйна може даже и България да намаже този път а русофилите ще бъдат потурчени по затворите в Анадола, Ердоган ще ни направи тази услуга ,а Христо Христов е ***!
155
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БобиИзключително прав си. Както на времето не можеше да купим f-16, така и днес не можем дакупим Cy 57 - нищо, че е по-голям, по-ефтин и по-съвременен. Просто нямаме топките на Ердоган...
154
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И все пакТе и руснаците на времето, в началото, искаха да влязат, ама чичо Сам не даде - два вожда щяха да му дойдат в повечко на НАТО
153
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
178/ В НАТО се влизало по желание, смях, ама голям смях...
152
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 175/И кой ги е питал бившите сателити дали иска или не, или ги подкараха...Ако има референдум, какъв ли ще бъде резултатът...