Канадските власти с ултиматум към протестиращите в Отава

Стотици камиони са паркирани все още в града
17 фев 2022 16:26, Елка Василева
53
Канадските власти с ултиматум към протестиращите в Отава
Снимка: архив, БГНЕС

В 20-ия ден от протестите срещу санитарните мерки в Отава силите на реда  отправиха ултиматум към протестиращите. На демонстрантите бяха раздадени листовки, в които пише: "Трябва да напуснете тези места веднага. Всеки, който блокира пътища или помага на други да го правят, извършва нарушение на закона".

В листовката се предупреждава освен това, че демонстрантите могат да бъдат арестувани за тези нарушения.

Още по темата

Полицията също така предупреди демонстрантите, че техните превозни средства може да бъдат конфискувани, шофьорските им книжки анулирани, а банковите им сметки да бъдат проверени.

По улиците на канадската столица Отава все още има паркирани стотици камиони. Техните собственици отказват да напуснат града и някои от протестиращите искат при тях да дойде премиерът Джъстин Трюдо, за да разговарят с него.

Организаторите на протестното движение "Конвой на свободата" приканват все повече хора да се присъединят към тях в Отава, защото колкото повече са протестиращите, толкова по-трудно ще бъде за полицията да изпълнява разпорежданията на правителството.

Вчера в писмо, адресирано до президента на САЩ Джо Байдън и до премиера на Канада, петнайсет американски губернатори и двама премиери на канадски провинции призоваха властите на двете страни да отменят задължението за ваксиниране срещу COVID-19 на трансграничните  шофьори. Това изискване именно беше в основата на протестното движение в Отава, което зарази с примера си и няколко страни по света.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Така ли? А мексиканските емигранти дето се ги крият натъпкани като сардени в багажницете на камионите и бусовете, тях дали ги ваксинират трафикантите на хора преди да влязат? И с коя ваксина ми е много интересно да попитам? Пфайзер или модерна? А аз като съм ваксиниран с две дози + бустер мен ще ме пуснат ли туко така без зелена карта или виза?Нали беше подписано споразумение между САЩ и ЕС и Канада и ЕС за одпадане на визите за всички страни членки на ЕС. САЩ и Канада се отметката и излъгаха.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахаааа. петнайсет американски губернии искат да се махне задължителната вакса за тираджиите? Браво, браво.
41
1
 
14
 
! Отговори
Dex преди 2 години
Прочетох поврчето коментари и само чета и гледам тоя фашист оня фашист а не се ли замисляте че просто на хората им е писнало?Каква е заболеваемуста и какви са мерките има установени норми и бройки не е висша математика .Как става така че под 1% да са болни и да затваряме цели държави
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре може да приемат закон, че всички трябва да ходят без бельо. Ако някой си е закрил задните или предните части е в нарушение на закона, нали така?
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ковид наистина е сериозен вирус, който не бива да се подценява правителственните действие в световен мащаб бяха един сериозен социален експеримент. Помнете ми думата, идват много тежки времена за човечеството.......
38
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо наричате фашисти народа, след като точно фашистите организират тези протести?!
37
3
 
36
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Трюдо - национален срам за Канада. В момента се установява един дефакто Нео-фашизъм което за съжаление необразованите и глуповати канадци с промити мозъци не могат да разберат. Това е студен душ не само за Канада а и за света, защото ще бъде пътеводна светлина за много други политически нарцисисти.
36
2
 
33
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Макрон глобява 7000 евро и 3 месеца затвор за всеки дръзнал да протестира!Дотук с приказката за демокрация без тая маска са просто едни фашизоидни-капитал-диктаторски режими...
35
3
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Трюдо е УЗУРПИРАЛ властта в Канада,позовавайки се на закон за извънредното положение..САМООБЯВИЛ се е за ЕДИНСТВЕНИЯ фактор в държавата,който може да коли,беси,да конфискува имущество,да блокира и изземва финансови средства БЕЗ каквото и да било решение на съда !!!!!....С прости думи:..-Установил е ЧИСТА ПРОБАФАШИЗЪМ в тая иначе уредената и демократична Канада..Да видим дали нема да го споходи съдбата на кумира му Мусолини..
34
2
 
33
 
! Отговори
НеРазбрал преди 2 години
И кои са канадските власти - привържениците на криещият се пу. ть. о ли ? Защо не излезе и каже какви пари взима от фармацефтите за този деспотизъм? Защото е страхливец ! Сега трябва всички да се обиденят около протестиращите, иначе ги чакат още извращения. Дано да спечелят, иначе лошо им се пише .
33
2
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Е, от "образования канадец" е вярно, че никак не са харесвани - той не ще и да ги види и по тая причина вече месец е потънал вдън земя.
32
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Koлкото и да пискат неолибералните вакс фашисти, ковид истерията си отива и заедно с нея и вие.
31
24
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
Недей смачква възгордялото се шофьорче, че е ценно за икономиката, де... Ама, че зъл човек...
30
33
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 2 години
По-леко със сънищата, драги ми смехурко. Тираджиите нищо не крепят. Особено 50 броя от тях. Ако бяха толкова ценни и важни, нямаше да печелят жълти стотинки. Под път и над път са. Мерси.
29
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от "протеста" са толкова харесвани и подкрепяни от образования канадец, колкото са реални вотовете долу в коментарите. Аха някой се е изказал против тираджиите и получава двойно повече минуси спрямо средния вот на коментар. Троловете на Възраждане не спят. Само дето на площада ги няма.
28
7
 
33
 
! Отговори
До34 преди 2 години
Ако са били само 50 реднеци защо е този страх в правителството им, и защо трюдото се покри в бункера си когато влезнаха в Отава?
27
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропуснахте да споменете, че обществената подкрепа за Трюдо се е сринала и вече е само 25%
26
34
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
Страшно въстание, да знаеш! 50 реднеци направили революция. Ако беше в САЩ това, отдавна да не са сред живите.
25
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста търпеливи и либерални власти към няколко тотални *** и безделници.
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава канадските власти да вземат пример от най-демократичния съюз СССР и да пратят танковете да потушат възстанието както направи съветския съюз в Чехословакия навремето.