Очакват се масови съкращения на държавни служители в Лондон

През последните месеци инфлацията чупи исторически рекорди
18 май 2022 03:00, Йоана Цонева
19

Очаква се над 90 хиляди държавни служители да загубят позициите си в Обединеното кралство. Това ще се случи по план, изготвен от кабинета на британският министър-председател Борис Джонсън, съобщи телевизия Sky News.

Мярката има за цел да освободи бюджетни средства за облекчаване на кризата с разходите за живот и евентуално намаляване на данъците.

Джонсън е наредил на министрите да подготвят в рамките на един месец доклад за това как да се намали броят на служителите в държавната администрация до равнището от 2016 г. "Това би означавало съкращаване на около една пета от работната сила, която наброява 475 000 души. Това би могло да спести 3,5 милиарда паунда годишно", се казва в доклада, предаде БГНЕС.

"Премиерът и министрите разбират, че държавните служители вършат изключителна работа в полза на обществото... Но когато хората и бизнесите в цялата страна са изправени пред кризата на растящите цени, обществото с право очаква правителството да даде пример и да работи възможно най-ефективно", цитира каналът думите на говорителя на националното правителство.

Още по темата
През последните месеци инфлацията в Обединеното кралство счупи исторически рекорди. В началото на май Английската централна банка повиши прогнозата си за инфлацията за 2022 г. и очаква тя да се ускори до 10,25% през четвъртото тримесечие, което може да бъде исторически рекорд. Регулаторът отбеляза, че инфлационният натиск се е увеличил рязко след последния доклад през февруари поради изострянето на ситуацията между Русия и Украйна. Според банката това е довело до "значително влошаване на перспективите за растеж в световен мащаб и в Обединеното кралство".

В края на 2021 г. Английската централна банка отчете инфлация от 5%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Ж. преди 1 година
Ако погледнете в Гугъл кои са най-добрите държави спрямо ефективността на държавните служители - Великобритания заема второ място в света след Австралия (данни 2017).
16
0
 
0
 
! Отговори
Ж. преди 1 година
Като чета коментарите само едно разбирам - Бай *** требе да си каже... Администрацията е коренно различна от българската, че да я сравнявате. Коментари 1 и 3 - полицаите не са част от държавните служители в Англия - поне се изказвайте информирано.
15
2
 
1
 
! Отговори
до смотания отдолЕ преди 1 година
Абе мибун, искаш да ни убедиш с плитките си разсъждения, че няма значение една общинска сграда дали обслужва 10 000 човека или 1000? Дали ще са 10 гишета с лелки или едно? Я *** да се гръм.неш някъде. В България е най-голямата и неефективна администрация в целия съюз.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Великобритания са 475000 държавните служители, а в България са само 97000. Как се справят нашите само те си знаят. Принципно броя на държавните служители не е право пропорционален на броя на населението. Да се казва, че понеже Великобритания е с 68 милиона население, а България е с почти 10 пъти по-малко, трябвало и държавните ни служители да са 10 пъти по-малко е елементарна манипулация.
13
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 година
При Боко такова нещо нямаше да им се случи на англичаните!
12
1
 
8
 
! Отговори
Фатмак преди 1 година
475 хиляди са държавни служители там, при 80 милиона население. У нас са двойно повече държавните търтеи, при 5 милиона население, на които #кой? им плаща осигуровките?От 30 години преход става все по-зле. Бяхме на 27 място в света като държава и икономика. Промяната продължава...
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаква се над 90 хиляди държавни служители да загубят позициите си - дай Боже всекиму!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да съкращават, не могат да компенсират поразиите на рошавия пияница и индииско-пакистанско-африканското нашествие !
9
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
.... У НАС СЪЩО....!
8
0
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Държавен служител, 2/3 от вас за нищо не стават
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж Европа не зависела от руските горива, накрая се по*раха :)) Нещо като с азовците дето се предадоха :)
6
15
 
5
 
! Отговори
Държавен служител преди 1 година
Нещо много ви пречат държавните служители бре...да не сте аидуци, че се страхувате от тях? Като не ви трябва държава отиваите в Замунда !
5
3
 
11
 
! Отговори
yoga707 преди 1 година
а тук кога?
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Лондон не знам, но за България уж Асен Василев обеща да съкращават 30 000 държавни служители. Излъгаха както и за всичко останало.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специално милиционерите е по-добре да бъдат утилизирани!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Електронно управление, автоматизация, чип до 10-15 години ще слагат
1
2
 
26
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
И тук така МВР , 90 процента без работа, без разкрити убийства, наркопазара процъфтява а има ужасно много полицаи, какво правят тези хора по цял ден учат азбуката.