Скот Морисън призна загубата на парламентарнитe избори в Австралия

Очаква се лейбъристите да сформират новото правителство
21 май 2022 19:08, Анисия Иванова
18
Скот Морисън призна загубата на парламентарнитe избори в Австралия
Снимка: БГНЕС

Австралийският премиер Скот Морисън призна загубата на днешните парламентарни избори, предаде Ройтерс. Той заяви, че макар и преброяването на гласовете да не е приключило, лейбъристката партия вероятно ще формира правителство.

"Тази вечер разговарях с лидера на опозицията и бъдещ премиер Антъни Албанезе и го поздравих за победата на изборите", каза Морисън по време на реч в Сидни, която беше излъчвана по телевизията.

Той допълни, че ще се оттегли от лидерския пост в либералната партия, информира БТА.

С това се слага край на управлението на консервативната коалиция на Морисън, което продължи осем години и девет месеца.

Лейбъристката партия на Австралия, която е в опозиция от 2013 г., печели мнозинството от местата в Камарата на представителите на проведените в събота парламентарни избори, предадоха агенциите. Това показват резултатите от обработването на половината от бюлетините.

Лейбъристите досега са осигурили 72 места срещу 51 от консервативната коалиция, предаде АФП. За сформирането на самостоятелно правителство са необходими минимум 76 места. Все още не беше ясно дали лейбъристите ще се нуждаят от съюзници, за да си осигурят мнозинство.

Очаква се парламентарната фракция на лейбъристите да сформира ново правителство, който ще бъде оглавено от лидера им Антъни Албанез.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя трябваше да го обесят много отдавна и да са го забравили вече. Чудя се как го изтърпяха.
13
0
 
10
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Гласувах срещу този днеска и дори да не спечели партията за която гласувах но достатъчно че ги вкараме в сената както досега бяха и ще го правят отново луд следващия който си позволи да приема подобни закони! Както до сега налагаха вето на всичките му закони. А вето на сенатор не се бута. Това не е БГ. Вето на сенатор остава завинаги. За тия неща що не ви информираха какво се случва от 1 година? Или че изборите са на 3 години тук?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тепърва в този регион ще става горещо. САЩ готвят голяма война с Китай, ще видим коалицията на желаещите колко милиарда човека ще включи. Във всеки случай, след конфликта в източна Европа, който ще продължи 2-3 години, наред е да избухне още по-голяма и кървава война там.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами този скот заедно сн неговите скотове направиха изтрещял ковиден концлагер в Австралия. Кой да ги избере?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той допълни, че ще се оттегли от лидерския пост в либералната партия, информира БТА. С това се слага край на управлението на консервативната коалиция на Морисън, което продължи осем години и девет месеца. - Последно, либерална или консервативна е партията му?
9
0
 
10
 
! Отговори
Новият Премиер преди 1 година
е Сертифициран за Маймунска Шарка от Клаус Шваб и СЗО!
8
0
 
15
 
! Отговори
КОВИД Фашиста преди 1 година
си Замина! Новият сигурно е КОВИД Фашист на Квадрат!!
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много странно наистина.. След като държа народа си заключен 2 години и вкара не малка част от тях в концлагери, направи живота на неваксинираните хора ад, направо не мога да си обясня защо не са го преизбрали. Кое да не му хареса човек.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО! Въпреки, че и там са назначени, а не избрани от гласоподавателите. Не трябва да остане ненаказан.
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Класация за глупави държави:Канада,Австралия ,Нова Зеландия.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дааа, тоя беше фаворит, даже и на букмейкърите, но явно ковид - тиранията му изигра лоша шега! А тая простотия която направи с Джокович беше капака, и още тогава предвидих че ще катасртофира на изборите
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ъе пък едни десни консерватори тези. По-големи левундери от левите другари. Дясното навсякъде бешр подменено и опорочено.
2
4
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тези които отпаднаха са от англосакс за всичко вървят с англия и сащ сегаще видим следващите да не излязат като всички останали те само имената им са различни иначе по политиката са еднакви санкции до дупка на които ни кажат
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората му казаха какво мислят за ковид тиранията му.