Бащата на Борис Джонсън е получил френско гражданство

Бившият евродепутат Стенли Джонсън вече е с европейски паспорт
24
Бащата на Борис Джонсън е получил френско гражданство
Снимка: БГНЕС

Бащата на британския премиер Борис Джонсън е получил френско гражданство, предаде БГНЕС.

Роден в Англия от майка французойка, Стенли Джонсън е подал молба за натурализация през ноември 2021 г. пред генералния консул на Франция в Лондон, пише френският „Поан“.

Пред BFM TV Стенли Джонсън, който е бивш евродепутат, разказа за кръвната връзка, която го свързва с Франция: „Изглежда, че винаги съм бил французин, но бе необходимо да го заявя. Това ми казаха нотариусите преди няколко години, че съм французин по линия на майка ми, баба ми и съм длъжен да го заявя“.

Така 81-годишният мъж получи европейски паспорт и казва, че е щастлив да запази тази „връзка“ с останалата част от континента: „Много съм щастлив. Отново причислявам себе си към членовете на Европейския съюз, това е много добре. „Това също така има значение на символично, сантиментално ниво, защото майка ми е родена във Версай. Нейната баба, цялото семейство са били там, така че за мен е особено важно да заявя една част от моята идентичност“, добавя консерваторът.

Стенли Джонсън се противопостави на Brexit през 2016 г., преди да се откаже от своето решение: „Бях един от първите британски граждани, назначени в Комисията през 1973 г., след това бях избран за член на Европейския парламент, така че е вярно, че от професионална гледна точка, аз бях абсолютно за икономическия съюз. Но след гласуването за „Брекзит“, аз приех. „Попитан за реакцията на сина си Борис Джонсън, той не „мисли” , че би могъл да го е обидил: „В продължение на 25 години той имаше американско гражданство, защото е роден там. Човек не може да отхвърли всички връзки със страната, в която е роден“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Джонсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
От бореца преди 1 година
Чиба !
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кви французи и американци, тя родата им от три поколения е омешана с анадолски чобани, този рошавия и откачения му баща какви ги плещят? Пууу, аман отдебили...
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък наш Кирчо с канадското гражданство и фалшивата диплома от Харвард му дадоха български паспорт и го назначиха за премиер.
8
7
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО преди 1 година
БАЩА МУ НЕ ВЗЕ ОКРАИНСКО ГРАЖДАНСТВО?!?. НАЛИ СИНЪТ Е ВЪРЛ ФЕН НА ОКРАИНА. И ЗАЕДНО СИН БАЩА И БАЙ-ДЪН В ДОНЕЦК. ДА СЕ БИЯТ ЗА СВОБОДАТА НА ОКРАИНА. НЕ САМО ДА ГОВОРЯТ И ДА РАЗДАВАТ НАРОДНА ПАРА.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въртят сучат искат по Eуропата да ходят без биза. Има палат в гърция. Кой знае колко още палати има по други места. През коковид истерията през България успя да се промъкне в Гърция. Не ще последните си години от живота да седи в UK на мрачно студено и мъгливо време. Бачкаторите да седят. Той цоца евро-пенсии.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Сали от Истанбул станал Стенли.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи премиер е американец ???? То няма бивши американци ако са родени и израстнали там. Значи Борис прокарва американска политика напускайки ЕС. Всички знаем че целта на Америка е една слаба и разпокъсана Европа. Сега всички си идва на мястото
4
4
 
17
 
! Отговори
ха ха ха ха ха ха преди 1 година
Ами бащата на британския премиер казва,че англия е отвратително място за живеене.Какво да кажат тогава милионите бедни,бездомни,безработни,гладни .обезверени поданици на нейно величество елизабет 2
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че американец е премиер на Великобритания.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама че двуличие.На 100 години стана и се сети за френското си гражданство,точно след Брекзита,който синът му подкрепяше.Не напразно великият френски президент Де Гол не е искал в първоначалния ЕС да участва малобритания.Знаел е,че от мухлясалия остров нищо добро не може да дойде
1
7
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Не ми крещете бе :)))