В Мариупол бяха открити 200 тела в мазето на жилищна сграда

Най-малко 21 000 души са били убити от Русия
24 май 2022 18:54, Нели Христова
154
В Мариупол бяха открити 200 тела в мазето на жилищна сграда
Снимка: БГНЕС

Работници, копаещи из развалините на жилищна сграда в Мариупол, откриха 200 тела в мазето й. Това съобщиха украинските власти във вторник, напомняйки за ужасите, които все още излизат наяве в разрушения град. Той стана жертва на тежки атаки по време на продължаващата вече 3 месеца война.

"Телата се разлагаха и в квартала се разпространяваше воня, каза Петро Андрюшченко, съветник на кмета, цитиран от АП.

Не става ясно кога точно са открити.

Мариупол бе безмилостно разрушаван по време на продължителната обсада, която най-накрая приключи миналата седмица. Около 2500 украински бойци напуснаха стоманодобивния завод "Азовстал", където бе последната им крепост.

Руските сили вече контролираха останалата част от града, където са останали около 100 000 души, много от които в капан без храна, вода, топлина или електричество. Преди войната населението на града бе около 450 000 души.

Украинските власти съобщиха, че най-малко 21 000 души са били убити и обвиниха Русия, че се опитва да прикрие мащаба на ужасите, като донесе мобилно оборудване за кремация. Те също така твърдят, че някои от убитите са погребани в масови гробове.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини руснаците, че водят „тотална война“, като се стремят да нанесат възможно най-много смърт и разрушения на страната му. „Наистина, не е имало такава война на европейския континент от 77 години“, каза Зеленски пред украинците в понеделник вечерта, в навечерието на навършването на точно 3 месеца от началото на руската агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ги е открил, бре? След като нема официални укр.власти в Марипол? Кой? Кой? Измищльоотини пак
117
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Най-малко 21 000 души са били убити от Русия". От Русия ли от Укарйна ли не се знае. КОй може да го докаже. Никой. Това е война и зверства има и от дверте страни. Жалко за хората защото са 100% невинни.
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 138 - Така ли ми се привижда че *Украйна печели войната*.Абе шебек Русия е туширала укрите отвсякъде бе.КРИМ,ДНР,ЛНР,АЗОВСКО МОРЕ.Ми укрите нямат въздух да дишат.
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
138 - "УКРАИНСКИТЕ ВОЙНИЦИ НЕ СЕ ПРЕДАВАТ"- АМИ ВЯРНО УБИТИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДАДЕ.
114
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смъртта на Путин ще е най-приветстваното събитие в света след края на ВСВ. Светът ще празнува с дни и нощи спасението си.
113
0
 
3
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Украинските бойци не се предават,а напускат!Това е истината,голата истина,но все още за несподелящите я няма затвор заради санкциите - агенциите на свободния свят не могат да им преведат пари уж от Русия и да бъдат обвинени в хибридна война.Ох и това не могат да го обявят за престъпление - демокрация е.Тогава за шпионаж.Ох,но не се срешат с никой с достъп до информация.Как всички да разберат,че Украйна печели войната?
112
0
 
1
 
! Отговори
октопоТ преди 1 година
До Realist Намерил се един умник, от последната и най-бедна страна в Европа да дава оценка на страните, които са с десетилетия пред нас ...
111
2
 
9
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
До Анонимен - Никой не умира от никакви "уранови последствия". Сърбите като много умна нация, подобна на българите, са под постоянно наблюдение от световния жiд, който не им дава шанс да дишат и се развиват, като ги тормози не само с облъчвания от космоса, но и ги трови сигурно и постоянно с кемтрейли пръскани на поразия от вражеската авиация на НАТО.
110
4
 
29
 
! Отговори
Човече преди 1 година
Нещо не разбрах, руснаците държат града, а някакви украйнци намират 200 мъртви в мазе в града , поради каква логика наплюхме руснаците?И какви са тези украйнци насред окупиран от руснаците град?
109
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало е, имало е такава война. Не се правете, че не си спомняте. Може и пряко да е нямало толкова жертви при бомбардировките, но все още умират хора в Сърбия от урановите бомби. А и без точна статистика и доказателства не вярвам нито на думите, на Зеленски, нито на Руските говорители.
108
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азовците според текста били напуснали. Как може да се живее в непрестанни лъжи и инсинуации. Азов се предадоха в плен и ще бъдат представени на правосъдието в Донецк.
107
5
 
19
 
! Отговори
Realist преди 1 година
До кашалот: И ти вярваш на правоверната европейска преса ??!... Айде стига глупости.
106
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж руснаците превзеха града, пък украинците открили;уж кмета избягал преди седмици и някакъв пропуски самозванец завзел поста, пък украинци открили.... Щот така остава един привкус че щом добрите са ги открили, значи убийците са руснаците.....
105
23
 
6
 
! Отговори
кашалот преди 1 година
До Анонимен Мило другарче, прочети европейската преса - навсякъде пишат този факт. Но ти навярно имаш по-точна информация, сори!
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двеста, плюс - минус 190...
103
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господа джуранлисти като пишете тия небивалици поне слагайте - по непотвърдени данни. Сега един 7 етажен блок в София има по 3 апартамента на етаж. Нека да кажем че там живеят 200 човека.... Сега как ще ги набутате тия 200 човека в мазетата на блока??? Това е огромно количество хора ... Опитайте сами г-да джурналисти, имате мазета - вижте можете ли да набутате по 3ма души в едно мазе.
102
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"..украински бойци напуснаха.." -- 'баси гьон-суратите са това казионните "джурналисти"...
101
2
 
22
 
! Отговори
ай стига лъгахте уа преди 1 година
Тези са си загинали от приятелски огън.
100
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е кога укрите са открили тези 200 трупа - че той мариупол от 1 месец е в руски ръце, кой ги пусна там тези "информатори"
99
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците по жилищни сгради не стреляха дори и когато скритите в тях неонацисти ги обстрелваха от там. Стига сте прокламирали неонацистка пропаганда.