Тръмп иска въоръжаване на учителите след убийствата в Тексас

Според него не трябвало разоръжаване
28 май 2022 08:58, Александър Попов
43
Тръмп иска въоръжаване на учителите след убийствата в Тексас
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че на американските учители трябва да бъде разрешено да носят скрито оръжие в училищата след специална подготовка.

"Всички сме съгласни, че нашите училища не трябва да бъдат най-лесната цел. Напротив, те трябва да бъдат най-недостъпните цели", заяви Тръмп, говорейки на конгреса на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Хюстън. Речта му беше излъчена по федералните и местните телевизионни канали.

Според бившия президент на САЩ е време страната да "разреши на обучени учители да носят оръжие в училищата".

Освен това Тръмп призова за увеличаване на финансирането и подобряване на наемането и обучението на полицейски служители в цялата страна. Бившият домакин на Белия дом предложи също така всички национални училища да бъдат оборудвани с детектори за метал и във всяко училище да има полицай или охранител.

Според него убийствата в Тексас са "причина да се въоръжим, а не да се разоръжим".

Още по темата
Тръмп отхвърли призивите за затягане на контрола върху оръжията след масовото убийство в училище в Тексас, заявявайки, че на порядъчните американци трябва да бъде разрешено огнестрелното оръжие, от което се нуждаят, за да се защитават от "злото".

"Съществуването на зло в нашия свят не е причина за разоръжаване на спазващите закона граждани... Съществуването на злото е една от най-добрите причини за въоръжаване на спазващите закона граждани", каза той.

"Различните политики за контрол на оръжията, прокарвани от левицата, не биха направили нищо, за да предотвратят случилия се ужас. Абсолютно нищо", каза той.

Във вторник 18-годишен стрелец със законно закупена пушка тип AR-15 уби 19 деца и двама възрастни в началното училище "Роб" в Ювалди, Тексас, като това е най-смъртоносната стрелба в училище в историята на щата.

Президентът на САЩ Джо Байдън, който след стрелбата упрекна американското оръжейно лоби, трябва да пристигне в Ювалди в неделя заедно с първата дама Джил Байдън, за да "скърби заедно с общността", съобщиха от Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
1
 
! Отговори
Р. Рейгън преди 1 година
И тук не става дума нито за ,,самоуправство",нито за ,,Дивия запад", а за неотменното право да се защити неприкосновеността на личността и на собствеността: ако управляващите обезоръжат граждасните, дали престъпниците ще се съобразят с това изискване? Или някак чудодейно ще се превъзпитат? Е, съвсем друго ще е, когато престъпникът е предупреден, че го очаква заредено оръжие! Да, и още нещо: най-въоръжената страна е Швейцария--как стои въпросът с престъпността там?..Убиват хората, а не оръжията!
39
3
 
2
 
! Отговори
Р. Рейгън преди 1 година
Учудващо е съчетанието между самочувствие, лекомислие и презрение, което демонстрират както многознайковците от медиите, така и коментиращите...Нека само да напомня,че до съветската окупация в Царство България правото на притежание и носене на оръжие изобщо не са били поставяни под съмнение; буквално във всеки дом е имало оръжие! Първата работа на окупатора и на марионетния режим е да изземат оръжието от хората, уж с цел да се намали престъпността... Свободният човек е въоръженият човек!
38
0
 
1
 
! Отговори
777 преди 1 година
Таман по бързо ще се избиете защото аз ще ви довърша!!!
37
0
 
2
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Ха, Ха, ха, ега ти държавата дето е неспособна да регулира отношенията между хората, а ги оставя сами да се оправят с пищовите! И тези след като въвели самоуправството тръгнали да учат света.
36
1
 
1
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
Как се решават проблеми с масови стрелби? Когато им дадеш още оръжия.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички даскали въоръжени като "Мръсният Хари".
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на йота не са мръднали от манталитета на Дивия запад. Но......наш любим пример за "демокрация" и слободия.
33
1
 
6
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Направо да сменят даскалите със тюлени.И задължително всеки фърфалак с пълно бойно в часовете.
32
3
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Мериканският тРъмпо психопат по подобиe на Путин!
31
1
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
У наше селу сакаме пръво: Са премайне акциза върху ракията ! Второ; Сакаме свободна продажба на оружие ! И на патрони също ! Секи койту *** направи тва нящу жа стои на власт най малце 20год .
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия и без война се трепят всики час)
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им пратим Боко и Киро ,то големи хвалби,голямо нещо
28
0
 
7
 
! Отговори
Минчу преди 1 година
българия да изпрати на братския американски народ каски и бронежилетки за дечата и даскалите
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПРАВЕДЛИВО ЩЕ БЪДЕ МАГНАТИТЕ ОТ ОРЪЖЕЙНИЯТ БИЗНЕС ДА ПОЕМАТ ФИНАНСОВО ОХРАНАТА НА БЕЗОПАСНОСТТА НА УЧИЛИЩАТА И ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПРАВИТЕЛСТВЕН ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ФОНД ЗА ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ВЪОРЪЖЕНИ ИНЦИДЕНТИ В УЧИЛИЩАТА С ВНОСКИ ОТ ОБОРОТА НА ОРЪЖЕЙНИТЕ ФИРМИ. ХАЙДЕ ТРЪМПИ - СКАЧАЙ!!!
26
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ! ИДВАТ ЛОШИ ВРЕМЕНА !!!!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените полицаи се мотаели един час, защото чакали незнам си какво, но учителки в трети клас трябвало да са въоръжени... ненормална работа.
24
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
Писах ли преди време ,че няма да бъде предприето нищо което да ограничава или забранява носенето на оръжие ? А и няма нужда ! Всеки ден от автомобилни катастрофи от пияни водачи или такива без книжка умират много повече хора . Да сте чули някой да е казал нещо против свободната продажба на коли ? Така както МПС-то дава свободата да ходиш където си искаш така и оръжието дава сигурност за живота и здравето на всеки свободен човек !
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ни въоръжат българските учители, няма да има проблем с дисциплината в час.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп2024!!
21
2
 
4
 
! Отговори
Pin преди 1 година
"Съществуването на зло в нашия свят не е причина за разоръжаване на спазващите закона граждани... Съществуването на злото е една от най-добрите причини за въоръжаване на спазващите закона граждани" - Велика мисъл!Когато се въвеждат ограничаващи закони, те са за лоялните към държавата граждани. Отрепките затова са ***, защото не спазват тези ограничения.