Финландия и Швеция подписват протоколите с НАТО във вторник

Следва ратификация от всички 30 държави от Алианса
31
Финландия и Швеция подписват протоколите с НАТО във вторник
Снимка: Pixabay

НАТО съобщи, че утре ще подпише с Финландия и Швеция протоколи за присъединяването на двете страни към алианса, предаде БТА.

Разговорите между представителите на пакта и двете страни продължават и днес, се посочва в съобщението. В предстоящото подписване утре се предвижда да участват външните министри на двете държави, които подадоха заявка за присъединяването към алианса по-рано тази година. Искането им бе утвърдено на срещата на върха на НАТО в края на миналия месец в Мадрид.

След подписването на протоколите се предвижда процес на ратификация от всички 30 държави от НАТО. Пактът отчита, че желание за присъединяване са заявили също Босна и Херцеговина, Грузия и Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Швециянатофинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америкаците заблудиха всички. С филми и празни приказки си създават сами величие, но ги видяхме как се изнесоха от Афганистан. Цял свят е облъчен от фалша на едни.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на Путин, получи две не слаби страни със силна военна индустрия на границите си и напълно господство на НАТО в Балтийско море.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс- съгласен съм . То ако имаше някакъв разум там нямаше страната с най големи ресурси и територия да е с икономика колкото Тексас и население малко повече от Япония
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 - да след всички претенции и приказки за непобедимата войска ,Русия 5 месеца се гърчи в Украйна ама иначе НАТО е пред поражение, кораба майка ли ви ги спуска тея мисли не мога да разбера
15
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Путин е "голям стратег".Накара държава,която от 300г.е неутрална да влезе в НАТО и увеличи границата с НАТО с 1300км.За пореден път се убеждавам,че руските кратуни са кухи.Не ги бива в мисленето.Само с мускули не става.
14
3
 
4
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Добре са дошли в НАТО. Добавяме две много силни военно и икономически държави. Благодарение на оня тра-в=естит от Кремлин, НАТО се укрепи и разшири! Браво!
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То понеже руските територии могат да бъдат отбранявани при пълномащабна война... Аман от дървени философи!
12
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 1 година
Мдаа, още кандидати за шампиони на Евровиюия...
11
4
 
6
 
! Отговори
КАЛИНОВ преди 1 година
Браво ! Никой не иска да е с руснаците ,а те изобщо не се чудят защо - явно си знаят!
10
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако правейки бели на Русия, малките дори и членки на НАТО, си мислят, че ще получат повече помощ от тази която в момента получава Украйна, се заблуждават. И както са тръгнали нещата, след присъединяването на Приднестровието, Русия, ще отвори коридор до Калининградския анклав и никави съюзни сили няма да я спрат. Който иска да спре Русия, трябва да излезе насреща и с лице, а не в Съюз с много нули в него. Още не са се обявили кандидатите. Само кухи маневри и то по медии и форуми.
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия доказа категорично през последните 4 месеца че е една изпърдяна държава неспособна нито да води война, нито да развива икономика. Единсвеното което може е да прави глупава пропаганда предназначена за още по-глупави хора.
8
4
 
15
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
До 9. Глу.пак, мишените са тези, които са извън НАТО. Сляп ли си - Украйна, Грузия, Молдова. Как така не искат да са с Мордор, а с НАТО? Защо, а?
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво значение колко нули ще прибавиш към нато. НАТО няма сили да попеди Русия в сегашната си ситуация. Няма членка която да пожелае да понесе тежестта на такъв конфликт, а останалите да им носят кафета. А малките и кресливи хулигани не ставаме за тази роля.Но привличат членове и надуват балона. Не виждам колко ще се бият, за да има стол за Столтенберг в голямата политика.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Путн е фашист - най-добра е тая позиция - дайте да дадем. Някой е обградил Русия, ама ще и *** главата? Кои сте тия, ти участваш или си просто интернет сеирджия? Като на футболен мач, ще ги бием, братче, ще ги скъсаме. Само дето не е мач и надали ще реже някой главата на Русия.
5
10
 
11
 
! Отговори
Путн е фашист преди 1 година
Русия е обградена и скоро ще им отрежем главата!
4
3
 
1
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Сакън ,япма ва! Бян ни дава ! Що прайти дискриминация бате, права, свобода и други празни приказки (бош лаф) !
3
11
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Тебе освен софрата и жалката заплатка на шофьор 3000лв. надали нещо те вълнува. Е, да върви и ракийката и токсичната биричка, направена с царевица, вместо с малц и хмел. Пийвай си там, хапвай на софричката и остави батковците да решават.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган нали рече, че процесът за приемането в НАТО на Швеция и Финландия ще отнеме време, не му предават всичките кюрди, дето ги иска. И той ще има, като му дойдело времето, военна операция в Сирия заради кюрдите.
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция ще не ще ги пусна, усетиха накъде духа вятъра :)) Даже Путин направи услуга на НАТО, принуди 2 неутрални държави да се присъидинят към алианса :))