Откриха детски останки в куфари, купени на търг в Нова Зеландия

Аутопсията е показала, че децата са били на възраст между 5 и 10 години
18 авг 2022 15:35, Йоана Цонева
7
Откриха детски останки в куфари, купени на търг в Нова Зеландия
Снимка: БГНЕС

Семейство откри човешки останки в куфари, които купило на търг. Случаят е от Нова Зеландия, чиято полиция разследва случая, съобщава "Би Би Си".

Стана ясно, че тленните останки принадлежат на две малки деца. Те са били крити в продължение на години, съобщава полицията, цитирана от "Асошиейтед прес"

Случаят стана известен преди дни, след като семейство от Оукланд купува куфарите онлайн от складова база на търг. Те отворили куфарите чак след като ги отнесли у дома си и се обадили в полицията. Оттам са категорични, че семейството няма връзка със смъртта на децата.

Аутопсията на останките е показала, че децата са били на възраст между 5 и 10 години, каза на пресконференция инсп. Тофилау Фаамануи Вааелуа. "Телата са били скрити в два куфара със сходни размери ... Смятам, че куфарите са били на съхранение в продължение на няколко години", каза той, като добави, че вероятно става въпрос за период от три до четири години.

Още по темата
Разследването продължава, за да се установи кога, къде и как са починали децата.

Вааелуа заяви, че има основания да смята, че децата имат роднини в страната, които може да не знаят, че близките им са починали.

В куфарите са намерени битови и лични вещи, които полицията използва в разследването си, за да помогне за идентифицирането на жертвите.

Полицейският началник не скри и колко е трудно за него и колегите му да работят по този случай: "Много от нас [полицаите] са родители ... правим всичко възможно да приключим разследването и да идентифицираме жертвите. Без значение колко години служиш и разследваш ужасяващи случаи като този, никога не е по-лесно да го направиш".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Либерастични ценности - педофилия, сатанистки ритуали с дечица, трафик на дечица за проституиране на висшите ешелони на властта. Типична западн(ал)а ценностна система.
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, а нещо за канибализма в Рушистан да коментирате? Или си е ежедневие?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантически ценности !
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тая държава *** идеологията е издигната в култ, нещо подобно като религията за вярващите.