Български компании търсят решение в Турция

Двете държави търсят широко сътрудничество
7 дек 2022 21:55, Росен Стойчев
7
Български компании търсят решение в Турция
Снимка: БГНЕС

Българските компании гледат към Турция за решение по темата с доставките, съобщи Хюриет.

Потокът на доставки от Далечния Изток към България беше нарушен през последните две години. Българските представители опитват да преодолеят това чрез сътрудничество с турски фирми.

Турското министерство на търговията проведе и голяма среща между турски и български индустриалци. Председателят на Българо-турската камара Бурхан Неммутглу припомни, че 2200 турски компании имат представителство в българската държава.

Още по темата

Те поддържат 50 000 работни места. Обемът на търговията между двете страни е нарастнал с над двадесет процента за първата половина на годината.

Очаква се през тази да скочи от 6.5 млрд. до 8 млрд. долара. Идеята е да достигне 10 млрд. долара, което може да бъде постигнато до две години.

Изпълнителният директор на българската агенция за насърчаване на малки и средни предприятия Бойко Ноев обяви, че има огромен търговски потенциал между двете страни, който трябва да се използва пълномащабно, за което се организира голяма среща през февруари в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
4
 
! Отговори
пешо рендето преди 1 година
Османското владичество се завръща !
3
0
 
8
 
! Отговори
По добре късно.. преди 1 година
....ОТКОЛКОТО НИКОГА Е ВАЖНО ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА НА МЯСТО.....
2
1
 
8
 
! Отговори
Истинският Някой преди 1 година
Истинските причини са съвсем други. Ако геният - еднокнижник небеше превърнал Балкански Поток в Турски Поток, сега щеше да бъде обратното. Шевидим как ще се развият събитията в света, но турската икономика не е за подценяване, още повече с евтини руски енергоносители и в пъти по- евтина от нас работна ръка. Колко марки коли произвеждат например? А ние "по- умните" и "по- напредналите" колко произвеждаме? А да не забравяме също и химическата промишленост. Защо заводите на BASF например не са у на
1
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция никога не е била част от решението на който и да било проблем в Европа, Турция винаги е била част от самия проблем - мизерна държава с диво, неграмотно и фанатично население.