Широко обсъждане на евтаназията започна във Франция

Деликатният въпрос е спорен в страната
28
Широко обсъждане на евтаназията започна във Франция
Снимка: Pixabay

Широко обсъждане на деликатния въпрос за евтаназията започна във Франция, след като вчера премиерът Елизабет Борн сложи началото на работата на 185-членен обществен съвет, който ще заседава до края на март, предаде БТА като се позова на ДПА.

Съветът трябва да изработи препоръки за последващо решение на френския парламент, което се очаква към края на следващата година.

"Едва ли има по-деликатен и сериозен въпрос от този, който ви е възложен", каза Борн. "Но ние не можем да пренебрегнем положението на онези, които искат активна помощ в края на живота си", добави тя.

Във Франция е забранена активната евтаназия, тоест даването на смъртоносен медикамент на човек. Законни са пасивната евтаназия чрез изключване на поддържаща живота апаратура и непряката евтаназия, при която се прилага силно болкоуспокояващо със страничен ефект ускоряване на смъртта.

Въпросът за евтаназията е спорен във Франция. Няколко случая с тежко болни хора, които искат да умрат, или хора, чиято смърт е предшествана от години на борба, са предизвиквали разгорещени дебати в обществото. Но обсъжданията в парламента по темата досега на са давали резултат, припомни ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Францияевтаназия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 1 година
Елза Парини е травестит от Варна ! Ивайло / Елза Парини е босът на травеститите на България !
20
2
 
2
 
! Отговори
Французин преди 1 година
А колко ще струва процедурата? Ще има ли отстъпки ако двама решим да приключим жизнения си път? А в други членове на ЕС кога?
19
4
 
4
 
! Отговори
нн преди 1 година
Подайте молба за руско гражданство и ще ви се разреши проблема бьйстра
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя доброволната евтаназия вече започна с експерименталната генна терапия. Но за тези, които бързат, в канада (а скоро и тук), за сега само ще се предлага, а скоро и ще се насърчава евтаназията на болните, бедните и ненужните.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин действа прагматично - отиваш на фронта, стреляш, убиваш или те убиват. Ако се връщаш обратно, пак те убиват.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кое е по-добре, да умираш в мъки, да имаш право да ги прекратиш, или да не ти дават да ги прекратиш. А тези дето скачат от 10-я етаж не питат никой.
15
0
 
18
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Просто следващ етап от сървайвъра който започна с измислената пандемия. Вярващите в политическата, образователната и финасова системи, обществото, медицината, науката, религиите и в личности, ще паднат в различни видове капани и ще бъдат анихилирани. Ще оцелеят само тези, които преди много години са разбрали, че еволюцията е само на душата и са работили в тази насока. Честито на печелившите.
14
15
 
6
 
! Отговори
Аз съм За преди 1 година
Браво и в България трябва! Евтаназията е хуманно действие! У нас има много хора за евтаназиране! На първо място аз бих посочил Буци Мародера! Дай Боже и тука да има такъв закон!
13
3
 
12
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Да *** дъртите франчуля, ще освободят място за братята. Те бързо ще го запълнят. Имат производствена норма. На година по едно дете.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От една страна се намаля свръхпопулацуя, пестят се МНООООГО средства" - каква свръхпопулация в Европа бе биричед, в Индонезия, Нигерия и Пакистан са с по над 200 милиона човека :D решават проблема с джeндърите и наркоманите от бялата раса, които са психично увредени и през 2 дни в депресия. Ще ги заменят с нещо по-устойчиво като например с нигерийците, афганите, мароканците, кюрдите и турците и то само ако до тогава Европа не се е сринала икономически :D.
11
3
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Възрастните са тежест за една демокрация, освен ако не се казват Сорос. В неговия случай действа законът за освобождаване на мясго чрез ликнидиране на себеподобните.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция вчера остана без ток. Започнаха "поточковите" спирания на тока както обеща Макрон по телевизията.
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нацистка Германия са умътвявали най-напред инвалидите, т.нар. програма Т4. Оказва се, че в западните демокрации могат да се прокарват тоталитарни мерки, ако са опаковани в зелена или либерална опаковка.
8
6
 
35
 
! Отговори
В Канада преди 1 година
Промениха закона за евтаназията така, че вече не само нелечимо болни в последн стадий да могат да бъдат умъртвявани, ами всеки изпитващ психически дискомфорт. Тоест вие сте бездомник или пък длъжник и сте депресиран. Съответно ви препоръчват евтаназия като решение на проблемите. Този проблем е пример за хлъзгав склон и за прозореца на Овертон подобно на нормализирането на ЛГБТ, наркотиците.
7
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
МВР предлагат евтаназия с честоти за всички бедни!
6
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждате ли накъде вървят нещата? За сега само ще приемат евтаназията на повече места уж от хуманни подбуди. После, като в Канада, ще определят едни условия за живот, на които човекът ако не отговаря да може да бъде евтаназиран по желание, а след това ще приемат пак от хуманни подбуди, че задължително трябва да бъдат евтаназирани тези, които нямат добри условия на живот.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ноу фенкс, бич оф!
4
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо тези, които приемат този закон да се подложат на процедурата и след като я удобрят да влезе в сила за останалите!
3
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен евтаназията трябва да се разреши на повече места. Защо да не бъдат спестени мъките на човек в тежко състояние? Дали ще живее още месец в мъки или 5 дни, каква е разликата? Скоро видях какво е , страданието и безсилието са огромни.
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха оня ден гледах в Канада една дама, парализиран от кръста надолу ветеран, как се помолила на правителството да й сложат рампа на стълбището за да не се влачи по втори етаж по корем с количката и от общината й отговорили, че й предлагат безплатна евтаназия :D... западни морални ценности или западнали морални бедности, всеки може сам да прецени какъв е пост социалистческия свят. :) целия запад са шопи "на мен ми е добре като на Вуте му е зле"