Пред Северна Македония предстоят трудни решения

Това обяви Димитър Ковачевски
30 яну 2023 20:32, Росен Стойчев
26
Пред Северна Македония предстоят трудни решения
Снимка: БГНЕС

Пред Северна Македония предстоят много големи и трудни решения. Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, съобщи Нова Македония.

Страната опитва да договори нужното мнозинство за приемане на конституционни промени, като продължават преговорите с опозиционните групи.

Ковачевски припомня, че предстои доклада за Главата за върховенството на закона.

Още по темата
Той смята, че отново ще трябва да бъдат приети закони, изискващи големи мнозинства.

За това ще са отговорни всички групи в парламента. Реално те ще трябва да подкрепят бързо европейско присъединяване на Северна Македония.

"Минах през цялата страна и нито един гражданин не каза, че иска да забавим европейския напредък. Всички очакват благополучие и бързо европейско присъединяване", обяви Ковачевски.

Обяви, че това ще стане с гарантирана македонска идентичност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Признават ,че правят изкуствена държава след 1991 година и започват преговори с Европейския съюз ...ако ли не ... се присъединяват към Съветския съюз ...
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитаха да откраднат от Гърция знамето на Вергина не им се получи, сега са с крадено знаме на японската имперска армия което е бяло и червено слънце но с повече лъчи и кръга е малко по-голям, като в последния вариант слънцето не е в центъра. Махнали са по два лъча от всяка страна, сменили леко цветовете и смалили слънцето и ето ти знамето на Северна Македония.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 МАНУ Не е изненада защото много българи напускат бг ивземат ЕС или американски паспорти и мразят бг и не искат да са бг.. Демократичните озлобиха българите.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека си запазят античката история но и признаят че са бг история след 680 1880 и след 1990 г.
20
2
 
6
 
! Отговори
Предложение: преди 1 година
Поканете еврокомисаря по разширяването Верхей да посети РСМ заедно с българската делегация и евродепутати/които имат запрещение да влизат в РСМ/на поклонението и полагането на венци на гроба на Гоце Делчев по случай 151 годишнината от рождението му....гОООлям цирк ще настане в РСМ !!!!
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да махнат лъжите и фалшификациите и да срещнат истината смело! Нищо страшно няма! Никой не е умрял от истината! Трябваше да откраднат историята на мъртъв народ- кумани, хазари, печенеги.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте сегашния председател на МАНУ Коцарев и сегашен върл "македонец", какъв е бил баща му преди 1945 година?Дали сам се е определял за българин дали е бил начело на комитета от Охрид за посрещане на българската армия и дали е бил български кмет на Охрид до 1945г? А как така неговият син Коцарев се прероди в т.н македонец и българомразец, той да не би да не е син на баща си а? Или сърбокомунистите с терор им измиха мозъците а?
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От северномакедонците се иска само едно ИСТИНАТА, никой не иска от тях да се признават за българи,нека са каквито си искат, нас дори ни е срам,но и жал за тези хора който са се отказали от род и родина под ударите на сърбокомунистите , но не могат да променят етноса на хора живели преди 150 години и сами са се определяли за българи и са умирали за свободата на българите в Македония. Такива са основателите на ТМОРО начело с Татарчев, гемиджиите, Делчев, братя Миладинови и т.н. От по ново време ба
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От северномакедонците се иска само едно ИСТИНАТА, никой не иска от тях да се признават за българи,нека са каквито си искат, нас дори ни е срам,но и жал за тези хора който са се отказали от род и родина под ударите на сърбокомунистите , но не могат да променят етноса на хора живели преди 150 години и сами са се определяли за българи и са умирали за свободата на българите в Македония. Такива са основателите на ТМОРО начело с Татарчев, гемиджиите, Делчев, братя Миладинова и т.н. От по ново време ба
15
3
 
21
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Вашата идентичност я знае целия свят-шиптъри...
14
4
 
21
 
! Отговори
Митре,я кажи преди 1 година
Комши като си македонец,каква марка е жълтия вентилатор на знамето ви?
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Много трудно решения" -- кажете си го направо: ще трябва да се откажем от македонистките измислици и от югосръбската носталгия. А от това логичното следствие е ... ами, ребългаризация в рамките на едно-две поколения. И сега търсят начин да измислят някаква ,,македонска идентичност", която да не е на антибългарска основа. С античните не успяха, сега скоро ще научим какво македонско яйце ще снесат ,,учените" с птичи мозък от ману...
12
2
 
13
 
! Отговори
До стареца котор преди 1 година
Не си ми и потребвал и не сакам повече азиатски племена в моята родина да слушам дивак да произговаряш развален Български език ме боли главата.Стой далече от България,че не си нужен на цивилизования свят.Кучето ми 3 по умно от 90% от обитателите на Македония
11
0
 
6
 
! Отговори
Тая македония преди 1 година
1 християнин не можеш да видиш като у Кирджилийски.Тва всичко е за огин.4 милиона са у нас и не можем да се отървем и Българина гласува в собствената си родина.
10
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Македонската...идентичност се формира в условията на бивша Югославия.Там доминацията на сърбите беше очевидна и...определяща. Сръбското кралство,още от създаването си,като основен опонент и противник на Балканите имаше българското царство по време на средновековието,до нахлуването на османците. Та така бяха...обработени и нашите братовчеди от района на Македония.
9
2
 
11
 
! Отговори
Затваряйте границата преди 1 година
С македонска област да си стоят 2 ***.Каква Европа за тия невежи *** амуджи.Писна ми от диваци и варвари да крадат всичко Българско и родно.
8
1
 
11
 
! Отговори
В Македония е преди 1 година
Пълно с мурджави татари негроидни с сини венци и дзурли с лилав оттенък.
7
1
 
10
 
! Отговори
Старец преди 1 година
Митре,живото ни е доказал ,че можеме да минем и без Вазе. Я ни тееглете по идна пичко макена,и си стойте у вашта си котора.
6
2
 
8
 
! Отговори
Любимко Друлович преди 1 година
Сменихме си името и всичко ще си сменим и ако треве и дУпие ще дадем
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Македония може да влезе в ЕС само като част от България. Другият вариант е като част от Югославия и да бъдат пак роби на сърбите и да лапат сръбски чушки.