Българският посланик се върна в Северна Македония

Това обявиха от македонското външно министерство
31 яну 2023 09:17, Росен Стойчев
33
Българският посланик се върна в Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Българският посланик се е върнал в Северна Македония.

Още по темата
Това обяви македонското министерство на външните работи, съобщи Нова Македония.

Посланик Ангел Ангелов беше изтеглен от страната. Това стана на деветнадесети януари.

Тогава имаше коментар от българския външен министър. Той обяви, че посланикът няма да се завърне, докато в македонската държава не настъпи промяна в отношението към българската общност.

Представители на македонското правителство обявиха, че подобно решение е прекалено. От там обясниха, че няма събития, налагащи подобни крайни решения.

Все пак през последните дни имаше диалог на различни равнища между двете страни. Очакват се определени общи действия през следващите дни.

Северна Македония обяви, че ще действа за спокойствието на всички граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Ееееей...голямо *** е паднало на коментари под тази статия.Ако и това не е цензура ,здраве му кажи.Мозък който не иска да бъде промит,вашите триенета и блокирания няма да помогнат.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната грешка. Когато извадиш пистолет трябва да стреляш. Иначе олекваш. Нищо нямаше да изгубим ако прекратим дипломатически отношения. Те щяха да изгубят.
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите нямат нищо общо с македонците. Уважавайте тяхното право да се идентифицират както си искат!!!!
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз няма как да стана Български патриот, защото съм срещу войната в Украина, срещу Путин и неговата политика в Русия и извън нея и съм про-Европейски ориентиран и Про- НАТО, обичам развитието на България ,намаляването на корупцията, за съдебна реформа съм и за намаляване на престъпноста и подобряване на условията на живот, за съм да бъдем приятели със съседите ни и да ги подкрепим ,когато е необходимо и да им помагаме когато поискат помощ.Няма как да стана патриот с тези неща.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България може да е център на Балканския полостров,където да има наплив от желаещи да станат БГ граждани и най-вече от Македония.Няма желаещи да дойдат тук ,даже има желаещи да напуснат България. Основния проблем е корупцията и правосъдието. А съвсем малко е необходимо БГ да е лидър на Балканите ,а защо не и в Европа. Просто трябяа да де преборим с мафиотите,които управляват голяма част от политиците.Но на първо място да се освободим от Русия.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СОПАТА, СОПАТА......
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом се е върнал посланика значи е настъпила промяна в отношението, времето ще покаже дали и в действителност е така или пак са давали празни обещания.
15
6
 
4
 
! Отговори
само тролове пишат преди 1 година
Ако искаш да си загубиш времето и четеш коментарите---явно само руски тттрролове пишат. Не се коментира конкретната стъпка, нито колко е по - добре да живеем в мир със съседите, а се правят внушения, искания, призиви за насилие , война и реч на омраза.Това има ефект само при нискообразованите хора в обществото. И с оглед резултатите от изборите досега--явно те преобладават . Затова гласувайте за промяната. Но..за себе си съм скептичен, докато путин е на власт---уви, България е и ще е зле.
14
5
 
9
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Пълно е с предатели.
13
3
 
17
 
! Отговори
Естествено преди 1 година
Естествено - от САЩ им скръцнаха със зъби и нашите смотльовци веднага свиха платната. Някой очаквал ли е скимтящата ни политическа класа някога да защити българския национален интерес?
12
4
 
2
 
! Отговори
МНого внимателно преди 1 година
Славянската охрана на ЕВропа се осъществява от над 500 000 човека. ДА уважим страните Словения,Хърватия,Сърбия,Черна гора,Македония,България,Молдавия,Украйна,Беларусия,Полша,Словения,Чехия,Русия...Домашните хора заедно с домашните животни и растения благодарение на славяните и досега пазят големи региони. Кирилицата и латиницата помагат ..ВОйната срещу чумните масови убиици се води от починалите вкл в Англия.
11
3
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 1 година
Лино да предам поздрави от Яне Сандански /прероден в Сандански на 25 години ,от Гоце Делчев прероден в Македония /Охридска на 14 години от Вангелия Живкова преродена в Македония на 6 години ,пет месеца и петнадесет дни.. ПАзете се от конфронтации подава река Струмица на вливането с Вардара..БЛокирана е раждаемоста на САЛВЯНО ГОВОРЯЩИТЕ ПОТОМЦИ НА СЛАВЯНИТЕ пазещи ЕВропа и Балканите от 6 век/ След жестоката черно чумна инвазия при Юстиниан. Лично Светия дух е наредил славяните да ПАЗЯТ..
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците не искат да живеят във вашата бананова република под военна нацисткаФатмашка диктатура, не разбрахте ли? Ако бяхте направили нормална просперираща европейска демократична държава, македонците сигурно щяха доброволно да се анексират към вас. Вие се провалихте като държава и народ, а не другите държави.
9
3
 
12
 
! Отговори
киро канада топ преди 1 година
покрякаха малко нашите кло уни и с подвити уши се върнаха. България не е ли жалко позорище (
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СМ е приеха в НАТО без един изтребител. Тя не си охранява въздушното пространство. В същото време нас ни накараха да си платим няколко милиарда и щели да ни ги доставят, ама друг път.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така става като ти пишат сценарий от Русия.
6
6
 
1
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
Да ги анексираме !
5
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно са се подобирили нещата. САЩ наистина призова за подобрение на отношенията. Това е добре, защото иначе се изложихме сериозно. Сега ще има медийна магла по случая, защото достига информация през канали,които не са БГ медии. А в САЩ вече знаят за случая ,че има вързка с наркотици и политическа група платена от Русия.
4
2
 
8
 
! Отговори
Никакви компромиси з преди 1 година
за СевернаАнтиБългария.Спрете им тока сега през зимата,никакъв природен газ през България за лицемерни тарикати .Обявете за международно издирване за идеология и Реализация на Геноцид над Българите Стево Коминтерната&УДБА и подчинените му касапи.Тези сърбомани си убиха през.Трайковски, та ще се смилят над обикновените Българи там ли?
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво стана Бития с БГ съзнание,а побойника БГ гражданин. Казал на този със съзнанието"Как не те е срам да подаваш молба за БГ граждансто?"Според медиите Човека с БГ съзнание е подал молба за гражданство след като е бил хванат от МВР с наркотици. И какво се разбра на края: Евакуирахме Македонец с неясно съзнание с престъпно минало,бит от Българин и обвинихме Македония в дискримниация.И това ако не е сценарий ...