Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона

Училищата спират до 13 февруари
22
Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският президент Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона, засегнати от земетресението.

"Изправени сме пред една от най-големите катастрофи не само в историята на нашата република, но и в нашата география и в света. Имаме 3549 загинали и 22 168 ранени. Най-голямата ни утеха е, че досега повече от 8000 наши граждани са спасени от развалините", заяви турският президент на брифинг.

Досега в региона са изпратени 54 000 палатки, 102 000 легла и други стоки от първа необходимост, допълни президентът.

"На първо място, отпуснахме 100 милиарда лири на нашите институции за спешна помощ и подкрепа", продължи той. "В момента в района на катастрофата работят 53 317 души от издирвателно-спасителния и помощния персонал. Броят им се увеличава с всеки изминал час с екипи от Турция и чужбина. В допълнение към хилядите специализирани служители, нашата жандармерия дежури в района на бедствието с 54 товарни самолета, а командването на бреговата охрана дежури със свои 10 кораба и лодки. В региона са прехвърлени близо 1000 линейки и 5 000 души здравен персонал в 2 самолета линейки", каза Ердоган.

Образованието е преустановено до 13 февруари в училищата в цялата страна и до 20 февруари в училищата в района на бедствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: турцияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То че трябва де се помогне да....но вече прекаляват нашите политици че сме по богати от сащ те изпратили един самолет а нашата богата държава три самолета ,ехо спрете се Турция е над 70 милиона ,по Карлово от наводненията какво помагнахте на хората
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При такова бедствие и кошмар някой да злорадства, все едно за кой се отнася, меко казано е загубил човешкото в себе си! Дори повечето храна в Бг е от там, да не говорим за друго!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано се справят бързо с този кошмар и да няма повече жертви!
12
2
 
3
 
! Отговори
Б. преди 1 година
За съжаление тези българи, които коментират с такова злорадство и липса на състрадание са хора, които не са прочели една книга... Това са "хора" без чувствителност и без капка интелигентност. Едно животно има повече мозък... Жалко...
11
5
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Да идват да ни превземат. Тая нация иначе няма да се оправи.
10
10
 
14
 
! Отговори
Потресен съм преди 1 година
Хора, как може да има толкова злоба у вас не знам. Не се ли сещате, че недей си боже утре ако с нас се случи нещо подобно няма да има кой да ни помогне щом така мислим. Ама то така и ни се пада с толкова злоба и омраза в сърцата ни. Помислете първо човешки и тогава "патриотично".
9
15
 
13
 
! Отговори
Антифашист преди 1 година
Колко много фашисти коментират... България се нуждае от денацификация. Дано след възстановяването от земетресението Ердооан се усети и прочисти България от нацистите с една специална военна операция.
8
5
 
7
 
! Отговори
Джо Байдън преди 1 година
Ердогане, дръж тоз HAARP в бързината!
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toя анадолски фанатичен фесс мечтата му е да осъществи пантюркистката дъга, която тръгва от Албания, минава през Родопите и стигне Истанбул. И всичкото това да е турска територия. Тебе трябваше да те затрупа някоя сграда, фессс
6
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоганчо, разбра ли сега що не трябва да се зъбиш на краварите???
5
17
 
6
 
! Отговори
Вето на турчина преди 1 година
Аз съм сложил вето на турчина ,не желая да комуникирам с подобни, не искам да имам нищо общо ,така ми е най добре .Щом човек се чувства добре значи всички е наред .Това е избор
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да да да двойната игра никога не води до нещо хубаво
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето защо не помагаме на Сирия - "Дахер Ламот: Санкциите на САЩ и ЕС не допускат помощи за Сирия, пристигат пратки само от Русия, Иран, Ирак, ОАЕ и Индия. ЕС и САЩ забраняват вкарването на множество лекарства, медикаменти, техника, дори превързочни материали в Сирия, налагат наказания на всеки, който го направи. САЩ е окупирала територията с петролните находища и жито, и сега масово сирийците измръзват от студ, нямат хляб, хиляди са останали без покрив след земетресението."
2
13
 
10
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Помагайте на мойто мене комшу, за благодарност ша пращам на вас на него 100 000 мюмюна - инжинера, кълна на него на алахата.!.
1
11
 
12
 
! Отговори
Макиавели преди 1 година
Извънредното положение - първа радост за сатрапа - тиранин който се страхува и мрази принадлежащите му роби !