Германска спасителна организация остави 105 мигранти в Неапол

Те са спасени във водите на Средиземно море
Обновена: 7 фев 2023 19:05 | 7 фев 2023 19:00, Камелия Цветанова
28
Германска спасителна организация остави 105 мигранти в Неапол
Снимка: БГНЕС

Германската спасителна организация "Сий-Ай" (Sea-Eye) е помогнала на 105 мигранти, спасени във водите на Средиземно море, да пристигнат в южноиталианския град Неапол, предаде ДПА.

Доброволци от организацията казаха, че през изминалата седмица са провели две операции по спасяване на мигранти, изпаднали в бедствено положение в Централното Средиземноморие.

В една от лодките двама от мигрантите са намерени мъртви, а друг е починал в болница, след като е бил свален от кораба от италианските власти поради влошено здравословно състояние, отбелязва екипажът на спасителния кораб "Сий Ай 4".

Според организацията "Сий Ай" първоначално италианските власти са наредили на кораба да отведе мигрантите в Пезаро на адриатическото крайбрежие, но капитанът се е възпротивил и в крайна сметка корабът е бил пренасочен към Неапол.

Организацията обвини италианските власти, че с решението си са удължили страданието на хората на борда на кораба, тъй като не са го разпределили към по-близките пристанища в областта Сицилия.

Италианското дясно правителство полага усилия да спре мигрантския поток, минаващ през опасните води на Средиземноморието, като иска да си сътрудничи със страните от Северна Африка, които са отправна точка на мигрантските лодки. Италианските власти също наложиха строги изисквания на корабите на неправителствени организации, които спасяват мигранти, изпаднали в беда във водите на Средиземно море, припомня агенцията./Десислава Николова, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Ах преди 1 година
До кога такива нпо ще прекарват престъпници и терористи към Европа?До кога???Какво трябва да се случи за да се осъзнаят политиците ,че тая гмеж е заплаха за европейската цивилизация?!Защо не ги карат в Германия?Защо не ги връщат в Африка обратно ,а ги карат в Европа?Кои са тия самозвани нпо които не се подчиняват на законите на държавите?Въпросът с мигрантите може да се реши много бързо!!Да потопят няколко нелегални лодки с мигранти и ще се кротнат.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италия имаше договорка с Кадафи да спира нашествениците и да ги връща в Африка. Как са му се отблагодарявали те си знаят. Американците убиха Кадафи,вкараха добре организиранната държава в безкрайни племенни войни ,с една дума "демократизираха я". А престъпни НПО,най-вече от Северна Европа тормозят южноевропейските държави,като им докарват потенциални терористи.
16
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Защо ревете срещу политиката на ес, про'с'таци неграмотни, дето 4 пъти под ред гласувате да слугувате на брюксел? Мор за вас!
15
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Преди 3 години един кораб на друга немска подобна организация взе на таран италиански пограничен катер. Италианците арестуваха капитанката и в германия започнаха протести и събиране на пари за освобождаването и. Резултатът беше, че тя е на свобода, а италианският министър който я вкара в затвора е осъден от ЕС и немските нпо-та.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Италианците, *** ! естествено! Парите не миришат. Всеки човек си има цена. Дори продажниците от Възраждане ще се кротна, ако някой ден вземат властта. Само *** може да вярва в приказките, че някой ще направи нещо за народа ;)
13
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 14Защото това е ЕС за който про'с'таците като теб гласувате.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо това НПО не е забранено, а неговите членове вкарани в затвор? Нелегалните имигранти са престъпници и спрямо тях трябва да се действа твърдо.
11
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 6. Защото ес и най-вече немците накараха италианците да осъдят един министър дето направи това. Защото немците и ЕС са y'p'o'д'и, а ВИЕ гласуващите за тях сте про'с'таци!
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките мъже, всичките 20-30 годишни. Това не са мигранти, това е превземаща чужда армия.
9
0
 
21
 
! Отговори
Италианците, капут ! преди 1 година
На Джорджа Мелони само големи и бяха предизборните приказки,защото и тя се "кротна" като Кьовеши /която бая локуми разтяга, докатосе намърда на мечтания от нея пост в Брюксел/, като и започнаха и двете да вият в един глас със кака им . . .Урсула !Срамота !
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в Неапол а не в Берлин!
7
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 1 година
Тази организация да праща превозвачи, кеф ти в Либия, кеф ти в Афганистан и да ги транспортира при германската лелка, която е виновна за това нашествие, което не спира с години. Така никой няма да умира по пътя, наплива ще е още по-голям и спасените ще са още повече, а повод за гордост от спасяване - още по-голям. Това, което сега правят е лицемерно, спасяват ги, но ги подхвърлят на други държави като кукувиче яйце. Сме..шници.
6
1
 
15
 
! Отговори
Тошето преди 1 година
Защо тези трафиканти не са арестувани и осъдени??? Имах по - високо мнение за италианците..
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги спасяват към Африка. Да обикалят край африканския бряг и да ги хващат и връщат. Това са трафиканти на хора.
4
0
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
105 Мигранти по 10000 евро = 1 000 000 евро . Не се Връзвайте .
3
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Да ги карат у нас. Тука има достатъчно германофилски про'с'таци, дето трябва да ги гледат, докато не се излекуват от германофилията си.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз Радев съм дал вето на всички турц,. не желая контакт с подобни ,не желая нищо общо с тях
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо не са ги за карали до Хамбург или на Макрон, а пак са ги набутали на горките италианци?!Тоя Шенген няма да го бъде явно, те тия така или иначе ще стигнат до немските или шведските социални помощи, не им пречи те да стигнат целта си.