Голямо постижение в Швейцария за зелената енергия

Изградиха стена от соларни панели по най-дългия язовир в страната
7 фев 2023 20:43, Росен Стойчев
33
Голямо постижение в Швейцария за зелената енергия
Снимка: БГНЕС/EPA

За изключително постижение в Швейцария, съобщи РТЛ.

Експерти изградиха стена от соларни панели по най-дългия язовир в страната. Това помага на страната да повиши производството на зелена енергия.

Язовирът се намира на езерото Мутце. То е в близост до кантона Гларус.

Още по темата


Намира се на две хиляди и четиристотин метра надморска височина. Алпийските соларни централи са способни да произвеждат до три пъти повече електроенергия при студен климат.

Разположение са около петстотин слънчеви панела.  Работата е завършена през миналата година.

Панелите са изложени на повече слънчева светлина на високите места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Демократична енергия преди 9 месеца
Извинявам се, но лекинко изиставате от ръба на вълната. Вече не е Еко, Зелена или друга а енергия, а се нарича Демократична Енергия! Получих писъмце преди седмици, дано да мога да приложа връзка към картинка от писмото тук https://prnt.sc/o4RLlqews9yzА от перките ще се правят желирани бонбонки, швейцарците ще отворят еко-био заводче за тях https://eepower/news/scientists-create-gummy-bears-from-wind-turbines/# може и мърмоти да завиват шокиладчета с желенце.Модерни времена!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам да "застреляме" швейцарците като облицоваме със соларни панели охладителните кули на ТЕЦ-овете и др. подобни съоръжения в местата за производство на незелена енергия. Ама не знам дали ще ни стигнат 500 панела.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз помислих че са построили ПЪРВИЯ в Европа завод за рециклиране на батерии, перки от ветрогенератори, или стари слънчеви панели. Щото много сме зелени ама после компютрите на швейцарските банки се въргалят екологично рециклирани по плажовете в Африка
23
5
 
2
 
! Отговори
Къде е бил гейтс преди 1 година
де го бел гейтса да затъмнява слънцето против ГЛОБАЛНТО ЗАТОПЛЯНЕ
22
3
 
9
 
! Отговори
???? преди 1 година
какво му е екото на пластмасовите панели, неразградими с хиляди години???
21
3
 
6
 
! Отговори
Qleta maika Zemia преди 1 година
За тази "зелена енергия" колко пластмаса се произведе и колко се замърси природата в концерните за производство на панелите?????
20
2
 
8
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
Зелена енергия и хрупане на скакалци и червеи!!Ми спрете войните, вместо да ги подклаждате, ***! Назобиха се с трилиарди глобалната фармамафията, сега оръжейната и s fucking oill, и докато измират хора по най- варварски начин, вместо да се спре този варварски абсурд, това ще реши проблемите.А Тез "зелени" неща не се ли ппроизвеждат в гигантски производства,пластмаси,концерни,вредящи зверски на taz qleta planeta zemia
19
4
 
1
 
! Отговори
Тук преди 1 година
Чета много тпи коментари, родени от малко-знаещи, мислещи се за много-знаещи ! Времето тече, всичко способно да се мени, се мени, от панел до панел има голяаама разлика !
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"500 панела. Хаха . По малка от средностатистическата централа в България." - дам и аз го погледнах Muttsee solar plant. И аз между другото мисля да слагам панели, ама ме мързи да работя. Сигурно ще се пусна по складовете в Холандия за 1 година да донеса 20 палки от сухото и да си окича двора, изглежда офертна инвестиция, вуйчо ми вече продава.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
500 панела. Хаха . По малка от средностатистическата централа в България. 500 панела са 1.5 декара. дворно място. 1 панел е 200 долара . 100 хил долара панели и още 50 хил за конструкцията. Хората в момента масово ипотекират земи и къщи,опразват банкови сметки и строят по големи централи из селските дворове .Що не пишете за тях !!!
16
2
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
На 2500 в няма градушка, мъгли, прах. Има много силна слънчева радиация. Слънчевите дни са много.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един град ще им дойде добре напролет
14
5
 
1
 
! Отговори
добавче преди 1 година
Всички най-големи производители на солар панели в сащ фалираха докато течеше рекламата. Китайските фабрики са правени със сащ консултанти и панелите са по-евтини. Интернационалните западняци и актуалните най-добри компании победиха. И следващия път не лъжете по 10 години във вестника за икономиката.
13
5
 
12
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Алпийските соларни централи са способни да произвеждат до три пъти повече електроенергия при студен климат. - Това обикновен адиот не може да го измисли, трябва необикновен!!!!!!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз вярвах в теории на конспирацията но крайните теории на конспирацията не са верни. има агресивни лобистки и корупционни схеми и колективен социален контрол, не конспирация. има и деградации и примитивизъм.
11
4
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Швейцария е измамата на хилядолетието. Швейцария е щаб квартирата на световното управляващо задкулисие. Там се намира банката на централните банки (BIS) От там минава 70% от златото на света. И голямата част от богаташите си крият парите в Швейцарски банки. Изобщо от където и да я погледнеш Швейцария е ключов фактор в световния заговор. Със своя неутралитет тя е нещо като Хотел Континентал във филма Джон Уик.
10
7
 
4
 
! Отговори
Страшния съд преди 1 година
Панели, изработени в конц лагери в Китай... Света се движи към невиждан прогрес
9
8
 
9
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 година
Сега остава да инсталират едни прожектори на отсрещния хълм, които да светят към панелите денонощно и успехът ще бъде двоен.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се какви и.....ти управляват Европа.
7
4
 
14
 
! Отговори
500 преди 1 година
Цели 500 панела!!! Спасени сме!