Сърбия скоро няма да влезе в ЕС

Това обяви Александър Вучич
21 мар 2023 12:08, Росен Стойчев
47
Сърбия скоро няма да влезе в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич обяви, че страната му едва ли ще влезе в ЕС преди края на неговия мандат, съобщи Данас.

Той говори за срещата в Охрид, където се договаряха условия за споразумение с Косово.

Призна, че сръбският хоризонт към ЕС зависи от договореност по темата. За това и не смята, че страната ще влезе в групата през следващите три или четири години.

Още по темата


Той добави, че се интересува много от европейското присъединяване на страната. Вучич припомни, че не е давал одобрението си за двустранен договор. За това и не очаква бързо разрешение.

Европа се опитва да съдейства за двустранно споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Aaaaaaa преди 1 година
Не само Сърбия няма да влезе но и Македония.
33
4
 
0
 
! Отговори
Б.Г борец преди 1 година
Дай БОЖЕ всекиму такъв управник.
32
4
 
12
 
! Отговори
Московски преди 1 година
Комунисти и българомразци. Доста страдания са ни причинили а и на всички около тях. Защо се разпадна Югославия. Заради сръбската наглост и омраза към всички. Македонци няма сърби са. С омраза и злоба живеят
31
1
 
4
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 1 година
Може, ако управлява Сърбия още 20 години...
30
14
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Добре са си сърбите. Не им трябва ЕС. Навремето като не бяха в ЕС, пак си имаха милиони гастарбайтери в Германия, които им докараха пари, Мерцедеси, къщи...За какео им е да се заробват с ЕС, който постоянно ще стяга примката около врата им докато издъхнат?
29
3
 
9
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Хърватите и словенците си вързаха гащите ,сега са с евро и в Шенген,особено Словения с близък до Австрия стандарт,,сърбите са типични балканци като нас и северните вардаряни,заради шиптерското Косово гражданите им години наред няма да. Могат да работят свободни из Европа,еее ама юнашкото минало е по важно,то грее оскъдната трапеза
28
13
 
16
 
! Отговори
Още по-добре преди 1 година
ЕСЕС ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПАДНЕ,ТАЗИ НЕОФАШИСТКА ГРУПИРОВКА ЗА ИЗБИВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
27
7
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Хаха, направо ме разсмя с тая дивотия дето си я написал! И по кое съдиш, че територия България примерно кипи от технологии и инвестиции, та си тръгнал да говориш за Сърбия? Виж си разградения двор бре ей, виж, че две години само си играем на избори и всички цени фърчат нагоре. Ама щом ти се е привидяло, че има западни технологии и инвестиции тук...хубаво, само да поясниш къде са точно, че се не виждат с невъоръжено око.
26
5
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
щом ЕС е ОК с отцепване на територии от Сърбия и създаване на държава Косово що не е ОК за отцепване на територии от Украйна и създаване на някаква рускоговоряща държава Луганско-Днепровска. Това е двоен стандарт.
25
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Европа да им резне квитанциите и на тези както на руското блато. Без фондове и без западни технологии и инвестиции. Аре чао!
24
8
 
8
 
! Отговори
Bugarin bosilegrad преди 1 година
Па койте те сложи за президент когато си военнопрестъпник имаш имаш килия заедно с Путин в ХАГА
23
6
 
12
 
! Отговори
да не влизат! преди 1 година
А влезли, а край на био-плескавацита! Ще им изколят, като при нас, добичетата и птиците и ще ги поставят на командно дишане кати им натресат супермаркетите!
22
3
 
9
 
! Отговори
Умно! преди 1 година
Ще си спести много членски внос и гейско законодателство! както и сумати ограничения свързани с умирането на немската и френската и италянската икономики!
21
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо изобщо съществува Сърбия? Това е най-безсмислената държава. Единствената й цел е да прави пътуването с автомобил към Европа по-бавно и досадно
20
15
 
7
 
! Отговори
Драго преди 1 година
Само печелят от това!!! Да се фокусират над затвържаването на връзката си с велика Русия (нещо, което и ние трябваше да направим).
19
13
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Късметлии! Дано при нас да спечели партия, която да насочи усилията си към запазването на бългаския лев и в някакъв бъдещ момент - и към напускане на ЕС!
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въртиопашки сръбски
17
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ми гарантират, че през следващите 20 години няма да влезат или да се опитват да влезат в ЕССР, още утре аз и семейството ми се местим там! Лошото е, че това няма да се случи! Имат огромни запаси от литий, на който нагло-саксонските пааразити са хвърлили око и по никакъв начин няма да позволят да им се изплъзне! Уви, това означава, че няма друг изход за Сърбия освен да бъде поредната колония.
16
11
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
А бе,Вучич,докога ще се правиш на дръж ми шапката? Вие нямате никакво намерение да влизате в ЕС,защото като нечленове на ЕС печелите, ,както и турците го правят,много.Ти добре знаеш,че ЕС.ЕС е антиевропейска еврейска мафия,която служи на всеки друг само не и на Европа.Ти си лицемер.Ще ти го кажат и сърбите.Защото в момента,при все че сте благоприятна позиция спрямо Велика Русия,ти се лензиш на два стола,за да кяриш от всички.Бетер пъмъкът Карагеоргиевич си! Русия ще ти види сметката,спокойно
15
9
 
12
 
! Отговори
Toi преди 1 година
Хич им не трябва. То ако беше много хубаво най развитие държави в Европа (Норвегия и Швейцария) щяха да са в съюза и Англия нямаше да излезне.