Киев очаква още санкции срещу Москва заради ядреното оръжие в Беларус

Украйна иска и още оръжия
26 мар 2023 10:47, Александър Попов
64
Киев очаква още санкции срещу Москва заради ядреното оръжие в Беларус
Снимка: БГНЕС/EPA

Киев очаква от Европа още санкции срещу Москва след решението на руския президент Владимир Путин да разположи тактическо ядрено оръжие в Беларус, заяви днес в ефира на френската телевизия LCI Михайло Подоляк, началник на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

Подоляк озвучи също така искането на Украйна Европа да ѝ достави още оръжия, които да бъдат използвани за извършването на контранастъпление.

"Нужно е да бъде увеличен военният потенциал на Украйна за контранастъпление и да бъдат въведени засилени санкциите срещу Русия".

Руският президент Владимир Путин обяви вчера, че по искане на Минск ще разположи тактическо ядрено оръжие на територията на Беларус.

Беларуският президент Александър Лукашенко отдавна повдига въпроса за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, която граничи с Полша, каза Путин. "В това също няма нищо необичайно: първо, САЩ правят това от десетилетия. Те отдавна разполагат тактическите си ядрени оръжия на територията на съюзническите си държави", добави той.

"Договорихме се, че ще направим същото - без да нарушаваме нашите задължения, подчертавам, без да нарушаваме международните си задължения за неразпространение на ядрените оръжия", каза още руският президент.

Русия е разположила десет самолета в Беларус, които могат да бъдат въоръжени с тактически ядрени оръжия, каза руският президент и добави, че Москва вече е прехвърлила на Беларус няколко тактически ракетни системи "Искандер", които могат да се използват за изстрелване на ядрени оръжия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
САЩ имат разположени ядрени оръжия в шест (6) европейски държави. Това, а и разполагането на руско тактическо ядрено оръжие в Беларус, не е в нарушение на никакви международни споразумения. Сигурно не им харесва това нито на Киев, нито на Брюксел и Вашингтон, но трябва да свикват.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киев очаква един голям мукар
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега бяха много нагли укрите. Сега ще реват само, а после ще се предадат. Нищо не е вечно, свършват им вече подаянията. На запад народите се вдигат, за ужас на управляващите ги. Но дума за това няма.
39
2
 
7
 
! Отговори
Аззззз преди 1 година
Ако може да намерите с нещо друго да пълните страниците! То не беше с отвличане на деца от руснаците, то не беше с цитати на *** експерти по ядрена енергетика, сега пак какво иска Киев! Да са благодарни че все още не са ги изравнили със земята както правят американците! Искали санкций с нещо друго на една педя под кръста не искат ли?
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: Да сложим ядрено оръжие в Украйна. И сега какво ще прави гусин другаря Путин? Скоро излизал ли е от бункера? Отговор: Откъде ще вземеш ядрено оръжие с голия си г-ъз? Или ти като Кирчо вече се имаш за американец?
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: Да сложим ядрено оръжие в Украйна. И сега какво ще прави гусин другаря Путин? Скоро излизал ли е от бункера? Отговор: Това даже зеления наркоман не го иска :D Опитай да се досетиш сам защо)
36
1
 
9
 
! Отговори
Ххс преди 1 година
А киев една торба вибратори не очаква ли
35
1
 
10
 
! Отговори
Язък преди 1 година
Заради "Киев" намразих красивите и дащни украинки! Пфу!
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43...Нациста го търси в Кремъл....нещо си замаян...
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинския нациски сатрап има още няколко месеца!!!!
32
2
 
11
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Няма да се размине без ОГРОМНИ ПРИРОДНИ катаклизми в Сащ, което е всъщност намесата на Бог. Алчността на Сащ, която среща съпротивата на Русия, предизвиква точно това! Предстои. Но и започна вече.
31
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин сам заяви, че Руския народ се нуждае от жизнено пространство. И това е причината за войната. Адолф Хитлер е казвал абсолютно същото.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33 Ами това само в представите ти ще остане. Ако можеха, досега щяха да са го направили. Има линии, които дори твоите господари не мога да минат ;)
29
14
 
7
 
! Отговори
Обективно до 38 преди 1 година
Еее, ама удобно забравяш, че преди това Русия им взе Крим, след което инсталира и Пушилин в Донбас, за да си вземат и него, като смяташе, че светът няма да реагира остро точно както беше с Крим и ще си мълчи. Русия е алчна за земи. Въпреки, че притежава 1/8 от земната суша.
28
5
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
До Слава Украiнiе Украйна ли е цивилизования свят. Дето от 2014г са започнали война срещу руското население в Донбас. И са по-големи мафиоти и от албанците даже.
27
3
 
16
 
! Отговори
ЦЪ преди 1 година
Байдън просто ви използва, за да обезсили донякъде Русия. Тоест има е една бг поговорка: С чужда пита помен прави! Жалко, че не го разбирате. Украинският елит в момента е наистина зелен, като нашия Кирчо, но бг народ е по- мъдър!!!
26
1
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
При условие, че НАТО има разположени тактически ядрени оръжия в ГЕРМАНИЯ, ГЪРЦИЯ, ИТАЛИЯ, общо 6 страни в Европа , няма как да се иска от Русия да си замълчи и да вдигне бялото знаме! Не съм на страната на Никого. Алчните Елити на света ще погубят човечеството!
25
23
 
5
 
! Отговори
Слава Украiнiе преди 1 година
Много скоро Руснаците ще бъдат върнати обратно в земланките им с външна тоалетна, от където изпълзяха преди година за да убиват, отвличат и грабят цивилизациования свят!
24
8
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Представям си го много лесно - и в Украйна, и Финландия и Полша ще има разположено ядрено оръжие. Интелектуалното джудже в Кремъл само от това разбира, проблемът си е негов.
23
1
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Не се ли Уморихте от САЩ и Украйна , Байдън и Зеленски . Това са лоши хора .