Поредна масирана въздушна атака над Киев

Още една трудна нощ за столицата, заяви кметът Виталий Кличко
29 май 2023 07:25, Нели Христова
125
Поредна масирана въздушна атака над Киев
Снимка: БГНЕС

В ранните сутрешни часове Русия предприе нова вълна от въздушни нападения срещу Киев с помощта на безпилотни самолети и крилати ракети, като военната администрация на украинската столица съобщи, че силите за отбрана са свалили над 40 цели.

При 15-ата въздушна атака на Русия срещу града през май и второто поред нощно нападение с подобна интензивност, в Киев няма големи щети или жертви, съобщиха официални лица.

"Още една трудна нощ за столицата", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в канала за съобщения Telegram.

Нападението последва най-мащабната атака с дронове, предприета срещу Киев предишната нощ, при която загина един човек и няколко бяха ранени. При нападението в неделя над Киев бяха свалени 36 дрона.

"С тези постоянни атаки врагът се стреми да държи цивилното население в дълбоко психологическо напрежение", заяви Серхий Попко, ръководител на военната администрация на града.

С наближаването на отдавна очакваната украинска контраофанзива за възвръщане на териториите, завзети от Русия през 15-те месеца на войната, Москва засили атаките си, насочени срещу военната и цивилна инфраструктура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
русофилите са български запъртъци
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лъжат! Руснаците нямат ракети от миналия март!!!! Четете старите статии *** оглупели!
98
6
 
0
 
! Отговори
челен опит преди 10 месеца
До Анонимен: "Колко изяден от молци мозък трябва да има някой, за да свързва Ковид, свински грип, птичи грип и т.н. с войната в Украйна..." ти кажи - нали върза Блеър с биолабораториите на краварите?
97
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откак в Киев забраниха снимането на последствията от ракетни атаки, вече няма поражения. Хитро! На такива и ПВО даже не им трябва.
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко изяден от молци мозък трябва да има някой, за да свързва Ковид, свински грип, птичи грип и т.н. с войната в Украйна...
95
0
 
1
 
! Отговори
Джедайски номера а? преди 10 месеца
:) Ама сте плоски! Връзваме една явна наша лъжа със нещо истинско от страна на противника и се мъчим да го пробутаме за гадост? ТЦ! Срещу тия номера сме имунизирани по време на прехода - и чрез учебната система и здравеопазването и всички лоши занимания на пинерските домове!
94
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен: Едно време Тони Блеър излъга - факт! Сега руснаците казаха истината и....- няма лаборатории, няма Ковид, няма птичи грип, луда крава, свински грип - нищо! 2+2 = ???
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Освен Киев, след безсънна нощ, днес осъмнаха с взривени складове за боеприпаси Житомир, Одеса, Кременчуг, Виница, Полтава, Хмелницки.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредна масирана въздушна атака в Киев, след като вчера цял ден никой не можа да отговори на въпроса "Удари ли руският хиперзвуков "Кинжал" бункера на Зе-клоуна"
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едно време Тони Блеър излъга за някакви химически лаборатории в Ирак и така започна войната. В наши дни руснаците с пропагандата им излъгаха за някакви американски оръжия и биолаборатории в Украйна в които се кръстосва овцекоза с извънземно и всички русофили повярваха на това. Разн други също повярваха. Общо взето, лесно е да излъжеш *** хора. После една част от тях се сещат, че са ги водили за носа, но коня вече е у барата.
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Монд намеква за вила на президента зеленски за 200 млн. евро в райския кът Кап ФераБогаташите на Украйна от Батальон Монако си живеят царски с руските милиардериТрошат луксозните коли на пришълците и пишат по тях: Go home, deserter!..." - Oх, за момент си помислих, че Пyтин живее в палатка.
89
5
 
3
 
! Отговори
кебапчета крилати преди 10 месеца
Млад старец седи на дървен камък и разказва за комунисти фашисти.....
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Монд намеква за вила на президента зеленски за 200 млн. евро в райския кът Кап ФераБогаташите на Украйна от Батальон Монако си живеят царски с руските милиардериТрошат луксозните коли на пришълците и пишат по тях: Go home, deserter!...
87
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
Тези нападения са за изтощаване на ПВО на Киев. Са мо за вчера ПВО на Киев са изстреляли примерно 50 ракети за 3 милиона$. Боекомплект на Бук-М1 36+36 ракети на транспорти(камиони). Ирис са 64 на ПУ и поне още толкова на транспорти. Усъвършенстван Хок 6*3 ракети 18 + 18 транспорт. Патриота е 32 ракети и 32 на транспорт. подобно е и за С-300 - Следва въпроса след колко време Киев ще се нуждае от нови ракети?
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е сигурна победа на Украйна..... Гарантирана победа..... Медийна уркопитецка!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Комунист ли си или фашист? Аха, то в България 90% от комунистите са си фашисти. Вълкът козината си мени, но нрава не. На принципа "разделяй и владей" една империя поела влияние над земя принадлежала на друга империя. Ей така им написали учебниците, пращали им "експерти", "учени", казвали им кой да обичат и кой да мразят... чак до ден днешен в който разни тъпyнгepи все още следват заветите на дедовцоте си партизани изедници и даряват Македония на Сърбия, защото сърбите обичат Русия.
84
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
Да приемем че ВСУ ПВО около Киев е свалило повечето дронове и някои от крилатите ракети Както в Бакалията теглим чертата... ВСУ разполага с 5 ЗРК типа комплекси - С-300, БУК-М1, Ирис-Т СЛ, НАСАМС и Патриот. Очаква се и модернизиран Хок. Да кажем че Киев е бил нападнат от 40 дрона2 и 10 ракети. Дроновете вече летят там където е трудно да раположиш ПВО с автоматични оръдия примерно по устието на река Следователно дроновете се свалят от БУК/Ирис/Насамс така да се каже 200-250000$ ракетата - 20мил $
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"пепелац от КинДзаДза" --- Благодаря, че ми припомни този гениален руски/съветски филм. Освен пепелац и гравицап, в този филм са показани разноцветни шалвари, които са актуални за съвременния свят.
82
4
 
1
 
! Отговори
Забавната страна преди 10 месеца
Американофилче политически теоритик == дявола разказвач на библията. :):)
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"защо даваш пример от преди четиридесет години който не е верен." - Кое не е вярно? Не е имало Възродителни процеси ли? Не са организирани от фашисти в комунистически режим ли? Какво значение има официалният режим в държавата как се казва, след като идеологията в душата на хората е същата като при фашизма, даже в най-силната и най-лошата му форма? И не е вярно, че точно комунистите и русофилите милеят за тия човеконенавистни времена и събития ли?