Премиерът на Косово призован да се оттегли

Опозицията настоява за решение
31 май 2023 23:20, Росен Стойчев
10
Премиерът на Косово призован да се оттегли
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Косово призова за оставката на премиера Албин Курти, съобщи Данас.

Рамуш Харадинай оглавява опозицията в страната. Той настоява, че правителството е върнало страната с години назад. Смята, че в момента държавата се превръща в противник на демократичния свят.

Още по темата


През последните дни има постоянни протести на косовски сърби. Това доведе до международно напрежение спрямо косовското правителство.

Други опозиционни групи смятат, че страната е изправена пред противопоставяне със САЩ. Правителството настоява, че ще действа по правилния начин за страната.

Самият премиер опитва да договори срещи със западни ръководители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: косовоопозицияпремиер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 10 месеца
В случая специално джуджета във Украйна, извън Украйна и ходещи 900 годишни трупове отвъд океана нямат нищо общо. Според брюкселското споразумения косово трябва да създаде асоциация на сръбските общини на север - това не се е случва вече 15 години, въпреки че сърбия праща по 200 милиона евро годишно на косово, не на сърбите в косово а на правителството на косово. Сегашният президент на косово публично заявява че няма намерение да спазва брюкселското споразумение.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 6, глупости, аман от братски съюзи. Съюзите са икономически, идеологически и тн. И този, който разбърква региона не е отвъд окена, а е едно дребно джудже отвъд Украйна.
7
1
 
2
 
! Отговори
dd преди 10 месеца
До 6Това никога не може да стане както си го написал. А по принцип много добре ще са си държавите ако братятя зад океана не се бъркат и не разпалват постоянно войни и конфликти. Бас държа, че в момента в който тази държава изчезне от лицето на земята или поне спрат да се бъркат и всичко по света ще се нареди.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сърбите са си сърби - не са косовски..
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който има глава на раменете да мисли. България, Гърция, Румъния, Турция, Северна Македония, Сърбия, Косово, Албания, Унгария ... Целият регион се тресе от избори, оставки, протести, опозиции, скандали, записи и какво ли не! Регионът ни е зле, откакто се разцепи. Този район трябва да бъде обединен в нов балкански съюз на независимите държави! България е основоположник на всички държави на балканите и трябва да ги поведем в един братски съюз!
4
3
 
3
 
! Отговори
Терориста на сащ преди 10 месеца
В сряда Харадинай отскочи до Хага за да свидетелства пред прокурорите на Специализирания съд, създаден да разследва престъпленията на някогашната Армия за освобождение на Косово/АОК/, известна с абревиатурата си на албански език като УЧК. Рамуш бе един от нейните популярни командири, който, както много други, след 1999 г., когато силите на НАТО влязоха в Косово, захвърли маскировъчната униформа и се впусна в дебрите на политиката
3
2
 
15
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
Без бой нема да са оттегли като Просто Киро :)))
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като създават проблеми доказват че не заслужават независимост.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Oще едно джудже..