Русия отблъснала три атаки срещу Белгородска област

Те са били близо до град Шебекино
22
Русия отблъснала три атаки срещу Белгородска област
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското министерство на отбраната заяви днес, че са отблъснати три украински атаки срещу граничещата с Украйна Белгородска област, предприети, според него, от проукраински бойци, а интензивният артилерийски обстрел е наложил частична евакуация на региона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Руските въоръжени сили съвместно с подразделения на граничната служба и Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия са попречили на украински отряди да преминат руската граница и са ги отблъснали обратно на украинска територия, пише в изявлението.

Руското министерство на отбраната уточни, че трите осуетени нападения са били близо до град Шебекино, и обвини Украйна, че използва, по думите му, "терористични формирования", за да извършва умишлени атаки срещу руски цивилни.

По негови данни са били убити повече от 30 украински бойци и унищожени четири бронирани бойни машини.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди тази информация от независими източници.

По-рано "Руският доброволчески корпус" - крайнодясна паравоенна групировка, съставена от етнически руснаци, които подкрепят Украйна - каза, че е извършил атака на руска територия.

Москва обвини украински "терористи", че атакуват западната руска граница, но Киев казва, че там действат руски доброволци, противници на Путин. Украйна отрича да е замесена, но представители на руските власти твърдят, че въпросните бойци са проксита на Киев.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков каза по-рано днес, че най-малко девет души са били ранени, а на няколко сгради са били нанесени щети при обстрел, при обстрел от страна на украинските сили през нощта. Той допълни, че в жилищна сграда в граничния град Шебекино е избухнал пожар, а на административна сграда в същия град са били нанесени щети, вследствие на обстрел с 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън "Град", посочва Ройтерс.

Губернаторът посочи, че стотици жени, деца и възрастни хора вече напускат района, и добави, че е информирал президента Владимир Путин за развитието на ситуацията.

"Най-големият общински център за временно настаняване постепенно се запълва, така че всички пристигащи от Шебекино се изпращат организирано в други незаети центрове", написа губернаторът в "Телеграм"./БТА, Алексей Маргоевски

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Главата на администрацията в Шебекино е награден лично от Путин с Орден за Мъжество. Посмъртно. Това ми напомна на кадрите пред разрушената Райхканцелария в Берлин където Хитлер награждава 14-годишни хлапаци няколко дни преди самоубийството му.
17
5
 
9
 
! Отговори
Кремълска психушка преди 10 месеца
Кремъл отблъснал атаката, губернатора съобщава за жертви и евакуация но......В 21 в при всичкото инфо и владеенето на някой и друг чужд език в повече и.... Пълно е с репортажи на руски сми от Шебекино и боевете и обстрелите продължават, сградата на общин администрация гори, сградата на милицията, също, а руски военни намясто заявяват че ги обстрелват с Град и танкове. Така чеее дрогаре, да бяхте научили "майчиния си" руски език и щеше да сте по-информирани, що е то невелика расия хаха.
16
2
 
2
 
! Отговори
До Верваме ви преди 10 месеца
Мести се, да! Опря вече във Вършава. 10 месеца превземат едно село!
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СВО върви по план. Сега според великия замисъл на кремлинското ченге е наред руснаците да разберат какво е война. Той така е планирал да се случи още преди 24 февруари, ще знаете. Муахахахаа
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жителите на Шебекино са поискали от Германия статут на бежанци от войната. До вчера поддържаха горещо СВО а днес когато започнаха да падат бомби по руските им кратуни изведнъж пожелаха да станат бежанци но забележете не в Китай или Северна Корея където живеят хора със същия манталитет като руския а във вражеска Германия.
13
5
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 10 месеца
Китайския президент Си уведомил Путин че предвид ситуацията в Русия ще изпратят спешно един милион миротвореца в Сибир и Далечния изток. Буквално му е казъл после ще ми благодариш, нямаме време за любезничене трябва да се действа незабавно!!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко па да се е преместил тоя фронт на запад? За последните 6 месеца дали са мръднали 1-2 км
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да ве само дето пейтриатите от 80те си седят и нещо не виждам руските там измислени кинжали след като се разбра, че си се прихващат и прибраха създателите им в панделата. Нападенията гледам се преместват за сега бавно но сигурно на руска територия. Продават ресурси на везценица па нека си мизерстват там колкото си искат
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Муахахахаа. И по-зле ще става за рашистите. Тепърва ще има изненади за тях.
9
8
 
15
 
! Отговори
Верваме ви преди 10 месеца
А фронта неумолимо се премества на запад....Бахмут вече е Артьомовск. Генерал Залужни замина към Бандера заедно с два ПВО комплекса Пейтриът и американските си разчети. "мащабното" контранастъпление затъна преди да тръгне...а Русия вместо да приключи икономически отбелязва напредък и руските ракети вместо да свършат...ударите стават все повече. Това са само прости факти. Пък вие Укро фенове си чакайте Русия да се предаде или да загуби войната !
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Започна се рев за внушение у нас: Русия е жертва на Украйна!
7
2
 
3
 
! Отговори
Алфа - Вимпел преди 10 месеца
Аде бре, ко чакате че не влизате в Киев?! Излагате се. Вермахта беше много по добра армия.
6
8
 
7
 
! Отговори
Законът на бумеранга преди 10 месеца
Алооу, кремълския гнoм, светна ли те по умната главица?
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
украински терористи
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укрите си просят ТЯО по Киев...
3
6
 
11
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Каквото повикало, такова се обадило!
2
7
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Град Шебекино?!!! Значи жителите на този град са шебеци! Бой по шебеците!
1
5
 
8
 
! Отговори
Шебек от Шебекино преди 10 месеца
УжасТ