Позициите за спиране на полетите на кратки разстояния

Френското правителство въведе такава
3 юни 2023 09:09, Росен Стойчев
17
Позициите за спиране на полетите на кратки разстояния
Снимка: БГНЕС/EPA

Първа в света, Франция забрани полетите на кратки разстояния. Мярката се отнася за вътрешни полети, като задължително условие е да има влак, който да предлага алтернативен превоз. Как французите приемат това решение?

“Ние сме първите, които го направиха”, поздравяват се френските управници и наричат приетото решение “изпратен сигнал” към света и “спазен ангажимент”. Конкретно, забраната касае част от вътрешните полети, при които има алтернатива за пътуване с влак, с продължителност не повече от 2 часа и 30 минути.

Още по темата

Всъщност, обществените мнения в страната по този въпрос са много разнопосочни. Целта на забраната е изхвърлянето на по-малко вредни емисии в атмосферата, но мнозина смятат, че тя е формалност, тъй като съкратените обеми на въглероден диоксид от спрените самолети ще бъдат незначителни, съобщи Нова.

Франция направи поредна, макар и малка, стъпка към по зелено бъдеще. Решението за спиране на кратките вътрешни полети е част от работата на гражданската конвенция за климата. Под ударите попадат полети от Париж до Нант, Бордо и Лион.

„Тази забрана за използване на самолети, когато има алтернативи с влак, за пътувания с продължителност до 2 часа и 30 минути, е първа в света. Това е избор, направен от гражданите, който правителството превърна в действие", заяви Оливие Веран, говорител на френското правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Францияполетилетища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Киро преди 10 месеца
след спиране на руската телевизия, газ и нефт, всичко върви по план
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Избор направен от гражданите, но въведен със забрана. Нещо като платеното паркиране пред къщи - хората го поискаха! Кой нормално мислещ ще поиска да си усложнява ежедневието и повишава разходите. Все пак и времето е пари.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Влак:)), *Позициите за спиране на полетите на кратки разстояния*, после на дълги и т.н .....:))
12
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Добре организираните и бързи ЖП превози са най-добрия и комфортен начин за придвижване на големи групи от хора. В България обаче БДЖ е пред фалит, за да има пара за фирмите на ДПС от автобусния бранш.
11
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
от тези полети и нищо не става на власт идват *** и още по страшно ще става с тяхната демокрация,народите се стремят към съвършенство и удобство а тези на влакове ще ги прехвърлят,ами още малко като във филма ,,Фред Флинтстоун,, коли ще искат да караме
10
4
 
3
 
! Отговори
До долния преди 10 месеца
Явно си млад и не помниш че преди проверките имаше отвлечени самолети през седмица както и бомбени атаки както в Локърби
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такъв си го направихте света бе демократи. Има и други типове самолети за вътрешни полети. Малки. Обаче искате проверки, препроверки, регистрации, пререгистрации, проверки на багажи, препроверки на багажи, че пусти тероризъм който предизвикахте...паркинги, часове и т.н. и т.н. Та наистина с влак за такива разстояния излиза по-бързо. Ако бързаш. Обаче бързането не е най-великия начин на живот.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От модерната екологична позиция, това едва ли е оправдано. Ако има пътници за тези полети, значи става дума за орязване на приходи от един вид транспорт и пренасочване към към друг. Обаче за да се запазят приходите, може да хвърчат едни дронове на кратки разстояния, пренасящи/наблюдаващи/проверяващи нещо.
7
0
 
6
 
! Отговори
Ceci_ преди 10 месеца
До #7 Возят разбира се, само че, цената далеч не е като с виз еър. Т.е. взимат самолета а ще се возиш на пътнически :-)Ще видим какво ще се получи, но когато ги няма самолетите логично е влака да поскъпне без конкуренция :-)Логично хората да използват коли... вярно че, могат да им ги вземат пррез по-високи данъци, тол такси и застраховки... но тогава ще потъне и икономиката, *** на кой му пука, важно е френският социализъм да премине в комунизъм за следващите 6 петилетки ;-)
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Техните влакове возят с 250-300км/ч и е напълно оправдано да не използваш самолет.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Даа, там имат бързи влакове, ако се добави час предварително на летището, времето е съотносимо. Но си остава безсмислено.
4
0
 
6
 
! Отговори
До Мечтател преди 10 месеца
Да, думата "скоро" наистина те превръща в мечтател :))))
3
0
 
14
 
! Отговори
Мечтател преди 10 месеца
Дано и София-Варна скоро да се взима за два часа с влак!
2
0
 
8
 
! Отговори
преди 10 месеца
В такъв случай богатите ще направят една обиколка със самолетите си до там където няма влак и след това ще отидат на мястото на което са решили. Така хем ще им е по - удобно, хем ще цапат повече. Когато някой ограничава свободата на хората, те измилзят начин да се борят.
1
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че фрабция е малка държава вътрешни полети освен в Сащ Аустррлиъ и Кенъда не ти трябват никъде другаде По Света