Нетаняху иска съвместно разследване с Кайро на убийството на трима израелски войници

Той призова за засилване на мерките за борба с контрабандата
4 юни 2023 15:25, Йоана Цонева
13
Нетаняху иска съвместно разследване с Кайро на убийството на трима израелски войници
Снимка: БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху нарече убийството на трима израелски войници от египетски граничен полицай терористична атака и поиска пълно съвместно разследване с Кайро, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

"Израел предаде ясно послание на египетското правителство. Очакваме, че съвместното разследване ще бъде изчерпателно и задълбочено", заяви Нетаняху пред правителството си в излъчено по телевизията изявление по повод вчерашния инцидент.

"Ще опресним процедурите и методите на работата, а също и мерките за намаляване до минимум на контрабандата, за да гарантираме, че трагични терористични атаки като тази няма да се повторят", добави израелския премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 9 месеца
Явно е терористичен акт и престъпление срещу държавата Израел според международното право, като нарушаване на нейната граница и убийства на три държавни служители на сигурността и ако Египет представя терориста като полизай и не го осъди като престъпник, значи и държавата и е управлявана от престъпен режим както е Иран, щом съучаства и не се дистанцира от терора. Израелски съд трябва да разследва и осъди и поръчителите и съучастниците и иска милиони за обезщетение за семействата на жертвите
7
1
 
2
 
! Отговори
Крайно време беше преди 10 месеца
Няма само евреите да убиват араби. Трима циониста по-малко е добре.
6
1
 
2
 
! Отговори
Любо Петков ЧОВЕК преди 10 месеца
Добре изглежда не е лесно си премиер в Израел все евреите им виновни добре се справя давай напред Биби
5
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какъв теракт говори този. Египетският граничен полицай си е изпълнил задълженията за недопускане на трима жuдoвe на своя територия. Той не само, че не трябва да бъде разследван, а незабавно награден с най-висок орден спроед тамошните стандарти!
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Египтяните са престъпници!!
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Израел да внимава, днешен 100 милионен Египет няма нищо общо с русофилският от преди 50 години. Като нищо 6 милионен Израел може да стане най-малката провинция в Египет.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато взривяваха Гешев, Нетаняху искаше ли съвместно разследване или израелският специалист беше на екскурзия у нас часове преди взива.
1
8
 
5
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 10 месеца
Кой ли светъл ден, Иран ще изтрие този тумор от лицето на планетата?! израел е точно на две-три бомби живот, в рамките на десет минути.