Кога жената престава да обича?

Колкото и силна да е любовта й, винаги има неща, които могат да я убият
4 дек 2011 17:50, Елка Василева
340
Кога жената престава да обича?
Снимка: Reuters

Любовта на жената е силна, но винаги има неща, които могат да я убият и да направят така, че тя да изчезне. Петте най-важни причини за това са следните.

Постоянното критикуване

Непрестанното критикуване убива любовта. Постоянната нужда да се изтъкват нейните грешки и нещата, които „тя прави погрешно“, намаляват чувството на влюбване и привързаността й, докато в един момент на жената не й става все едно. Тя не вижда повече смисъл да се старае, защото той винаги реагира с критики и негативни коментари.

Неблагодарността

Жената обича да се чувства специална и важна в живота на мъжа. Тя често е в повече от една роля – и домакиня, и майка, и готвачка и така нататък. Но докато се усеща обожавана, тези неща не са проблем. Напротив, жената обича да изпере и да сготви на мъжа си, ако усеща благодарността за труда си. В противен случай се чувства подценена и унижена. Когато трудът й започва да се приема за даденост, изчезва и любовта.

Рутината

Ако връзката ви е дълга, рутината също може да убие любовното чувство. Ако всеки уикенд правите едни и същи неща и всъщност нищо интересно, скуката може да предизвика у жената силното желание за промяна. Ако мъжът не е с нея, той ще й се струва като бреме, което й пречи.

Загубата на независимостта

Независимостта е здравословна във всяка връзка. И жената, и мъжът трябва да запазят  своя личен живот, приятелите, заниманията, хобитата си. Не е нужно да се води двоен живот. Важното е да не подчиняваш своя живот на живота на партньора си. Любовта на жената изчезва, когато започнете да правите всичко заедно и след известно време започнете да се оплаквате, че ви липсва онова, което сте имали преди.

Липсата на химия

Жените често губят интерес, когато се изправят очи в очи с „истинския живот“. Той настъпва, когато първоначалното влюбване изчезне и започне съвместният живот, пълен с грижи за сметките, работата и децата. Когато химията и „пеперудите в стомаха“ изчезнат, за някои жени това е знак да продължат нататък. При някои обаче това усещане изчезва поради липсата на комуникация и емоционалното изключване на партньора, пише Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
0
 
1
 
! Отговори
Бургаски преди 3 години
До бабаАз съм млад, но въпреки това разсъждавам точно като Вас. Трябва компромис а не да бягаш при първото предизвикателство. Само че компромис от двете страни а не единия да си развява байряка. Другото което е трябва да се седне и директо да се каже - Това и това ме дразни пробвай да промениш. Грешката на много е ,че мълчат тряаят не казват нищо и накрая просто си тръгват.
322
0
 
7
 
! Отговори
jena преди 12 години
tazi statiq e napalno vqrna..........
321
3
 
6
 
! Отговори
някой преди 12 години
Вечният спор - жената или мъжът! Кой е по-добър! Първо трябва да се възприемаме като човеци, а после да му мислим дали сме мъже или жени. Всеки гледа нещата от своята камбанария. В живота си съм срещала много добри и много лоши мъже, същото важи и за жените. Всичко е частен случай. Просто, когато човек започва една връзка, трябва да мисли, а не само да чувства. Животът никога не е бил само червени рози. Повече мисъл, повече разум трябват във всяко едно нещо. Животът не е шега!
320
0
 
8
 
! Отговори
баба преди 12 години
Чета и се чудя на днешната младеж днес с един -утре с друг. Абе деца, нали точно с чувствата се различаваме от животните при тях е така чук и бег. Ние със съпругът ми имаме 42годишен брак и слава Богу сме все още заедно . Разберете, че бракът е като нова обувка трябва време, за да си паснете, а не при първите изпитания-хайде кой от къде.Това е така, защото няма вече вяра у хората- те станаха животни, а живата не е само секс и човек трябва да мисли и за старини, а самотата на стари години е нещо.
319
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 12 години
"Жените често губят интерес, когато се изправят очи в очи с истинския живот. Той настъпва, когато първоначалното влюбване изчезне и започне съвместният живот, пълен с грижи за сметките, работата и децата. Когато химията и пеперудите в стомаха изчезнат, за някои жени това е знак да продължат нататък. При някои обаче това усещане изчезва поради липсата на комуникация и емоционалното изключване на партньора, пише Index.hr."Затова хората имат мозък и дар слово, за да се комуникира
318
1
 
14
 
! Отговори
Fox преди 12 години
Статията би трябвало да се казва "Кога човек престава да обича". Аз не съм жена, но и мен ме отблъскват гореописаните неща.
317
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а доходите скъпи мъже с доходите ви и с перченето ви мога да си избърша ........... когато няма разбиране и уважение задръжте си парите за себе си
316
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жената престава да обича когато мъжа спре да я уважава и когато мъжа си мисли че му е в кърпа вързана да ама не
315
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Основната причина да те разлюби една жена е намаляването на доходите ти.
314
2
 
16
 
! Отговори
добавка... преди 12 години
Мъжета да са наясно със себе си каква жена желаят икономка, приятелка, любовница, гадже, жена!
313
1
 
4
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Да прочета нещо смислено и що- годе вярно!
312
37
 
3
 
! Отговори
НЕ МИ ДРЕМЕ преди 12 години
Не ми пука дали ме обича ако дава отзад и ми прави хубаво фелацио ;)
311
1
 
38
 
! Отговори
ZZ преди 12 години
Един съвет към всички млади жени.Ако ви третират още на млади години като слугини, зарязвайте ги,защото на стари години е много трудно да се живее с някой, с който те свързва само подписа в гражданското и общия покрив.Повече вяра в себе си и смелост!
310
8
 
7
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Престава да обича, когато почва да си плаща за чаластренето.
309
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жените имаме нужда от редовен здрав секс и повечко внимание, за да се чувстваме наистина жени! =)
308
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога престава да обича ли...Ами за всеки е различно... Много обичам мъжа си, нооо ... Аз изкарвам парите в къщи, аз се грижа за домакинството, аз...аз....аз... за всичко. Исках да го направя шастлив, а той се научи да чака и да получава наготово. Вече съм много уморена и не знам до кога ще издържа. А иначе той е много мил и добър човек.
307
2
 
17
 
! Отговори
мечка гризли преди 12 години
Малко американско момиченце влиза рано сутринта в кухнята и вижда полугол мъж да рови в хладилника.-Сър, вие ли сте новият бейби ситър?-Не. Аз съм новият мадър факър..:)
306
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм с женения.Ами не мога да кажа ,че съм безразлична към него-увлечена съм наистина,иначе нямаше да се занимавам,ама мн ясно си давам сметка,че е по-добре да си стои при жена си,а аз да си потърся свободен.Иначе имам познати,които са разведоха с жените си,заради любовниците си и в интерес на истината и двамата са мн щастливи,ама то за да зарежеш семейството си,трябва наистина да има дълбоки чувства м/у любовниците.А то м/у съпрузите няма такива чувства,пък какво остава навън.
305
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога жената престава да обича?......... Ke си остане сама БАБА !!!!!!! Жени има на лопата да ги ринеш........... Отиваш на друга ........... многу просто ............. а след 40 жената е БАБА, нека се подзамислат малку или нека си седат дома при мака и татко ............
304
1
 
18
 
! Отговори
До момичето с женени преди 12 години
до момичето с женения, коментар от мъж който е бил в ролята на любовника в такава връзка: ако изпитваш дълбоки чувства съм него, си загазила яко. Приготви се морално и психически за трудни моментчета.