Защо жените си избират по-грозни от тях мъже

Заради парите или има и нещо друго?
18 апр 2012 21:57,
83
Защо жените си избират по-грозни от тях мъже
Хубавата жена Джулия Робъртс и първият ѝ съпруг Лайл Лъвет. Снимка: Reuters

Случвало ли ви се е да вървите по улицата и да виждате двойки, които на пръв поглед ви се струват страшно различни и неподходящи? Красиви мъже, хванали под ръка не толкова привлекателни жени, и обратното.

Подбудите им са различни, но е често срещно явление да има несъответствие във визията на цялата двойка.

В книгата „Why Beautiful People Have More Daughters" се казва, че красивите мъже са лоши съпрузи. Те не инвестират достатъчно в сериозната си връзка/брак и със сигурност не са моногамни.

По-малко честни са с половинките си и смятат, че красотата им е привилегия, която им дава известни права да се стараят по-малко и да бъдат по-егоистични.

Сега идва въпросът защо по-привлекателните жени се спират на по-грозни от тях мъже и са безумно щастливи?!

Защото тези мъже ще „целуват" краката им

Една от хипотезите е, че красивите жени се омъжват за грозни мъже заради собственото си самочувствие, което винаги ще бъде оправдано, поглеждайки към половинката. Колкото и идиотски да ви изглежда този отговор, той намира своята обосновка в коментарите към материал в американски сайт.

„Жените са доста несигурни в себе си и не искат да са по-непривлекателните в двойката. Те имат нужда непрекъснато да си доказват и да им се показва и казва, че са хубави", казва участник във виртуалната дискусия.

Красивите жени са егоисти и несигурни в себе си

Сходна на горната хипотеза твърди, че красивите жени имат свободата да правят, каквото си поискат със съзнанието, че накрая има при кого да се върнат. Те могат спокойно да излизат "по женски" нощем в различни клубове или да пътуват с приятелки по целия свят без притеснението, че когато се върнат, половинката им ще ги е зарязала или ще им държи сметка.

Участник в с прякор "Fantastic" коментира по темата в материал с името YouSayToo следното: „Мисля си защо жената си избира грозен мъж. Тя му създава илюзията, че никой няма да го обича повече от нея и така взима каквото си иска от него. Освен това една жена е напълно способна да излиза с по-грозни приятелки, за да се чувства секси и неотразима:) Жените са жестоки! Ако си избере грозновата половинка, то със сигурност има някоя скрита причина. Много по-лесно е да се влюбиш в красив мъж".

Защото мъжът може да бъде „сладко грозен", а не „грозно грозен"

Жените обичат оксимороните! Ето какво казва друга дама, коментираща отново материала на YouSayToo : „Обожавам грозните мъже! Луда съм по тях. Но не отвратително грозните, а сладко грозните, ако ме разбирате... „

Реално погледнато красотата е субективно понятие и наистина може да хлътнеш по човек, който в представите на едни да е грозноват, а на други – направо сладък. Чарът никога не е в идеалното!

Защото мъжете с не особено привлекателна външност са по-чаровни и интелигентни

Изразът „глупава/куха блондинка" е дал отражение и върху силния пол. Както по презумпция хубавите блондинки са смятани за глупави, така и красавците тип Адонис са разглеждани инстинктивно като не особено интелигентни.

„Привличат ме красиви мъже, но някак това не ми е достатъчно. Излизала съм с модели и с не толкова красиви мъже. И от опит казвам, че вторите винаги са по-чаровни, по-естествени и вероятността да се влюбя в тях е много по-голяма", споделя опита си жена под материала YouSayToo.

Защото грозните мъже имат „по-силни" гени

Според социолога Даян Фелми едва 1/3 от жените се впечатляват от визията. Другите търсят чувството за хумор, финансовата стабилност, успеха, находчивостта... Освен това се смята, че тези, които не влизат в образа на класическия красавец, са по-устойчиви на болести и зарази и носят по-добри гени, които ще предадат на децата си - нещо повече от бели зъби и гъста коса.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
angel преди 11 години
В краина сметка винаги жабата целува принцесата
73
0
 
6
 
! Отговори
М У З И К А преди 11 години
Доста често съм разсъждавала върху въпросната тема ;) Моите лични наблюдения са следните. "Грозният" мъж се развива и израства различно от " красивият " . Красивите мъже са по разглезени,докато грозничките уважават това което имат и се грижат за него. Един грозен мъж винаги може да те накара да се чувстваш специална колкото и простовата да си ;) Красавците си ги знаем всички - Днес са тук,утре ги няма ! :)))
72
1
 
0
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 12 години
Не знам защо жените си избират по-грозни от тях мъже (и дали го правят наистина тук в БГ). Но само жена би тръгнала да убеждава мъж, че е ***, защото е грозен и това е което се случва в повечето случаи.
71
0
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Не ,не е! На възраст между 16-30 години жените са по-малко.
70
1
 
1
 
! Отговори
naprotiv преди 12 години
tova e viarno i dokazano statisticheski. Proveri cifrite.
69
3
 
4
 
! Отговори
Samodiva преди 12 години
ама че тъпо.Не е вярно че няма мъже. Недостигът е на истински мъже.
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жените станаха много агресивни в опитите си да си намерят мъже, защото просто няма достатъчно мъже. Така че, няма значение какъв ще изберете- красив или грозен, ако е що годе свестен все ще се намери някоя, която брутално ще се опита да го усуче. :) Затова и толкова много разводи, изневери, самотни жени и майки в днешно време.
67
0
 
5
 
! Отговори
ми преди 12 години
Темата е много обширна, а и не е за просташко обсъждане. А ако става въпрос за аномалии, то се върнете към Виктор Юго, "Парижката Света Богородица".Става реч за Квазимодо.
66
0
 
4
 
! Отговори
тоя на снимката преди 12 години
всяка красива жена би го предпочела ! Да ви имам вкусовете за красиво !
65
3
 
4
 
! Отговори
Жена преди 12 години
Колко прости сте повечето мъже писали по-долу. Толкова сте елементарни, че чак се отвращавам. От *** - по-***. Жалки сте ... "мъже"...
64
2
 
14
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Мисля ,че е лошо и за двата пола ,ако са красиви и се оженят за доста грозни или меко казано непривлекателни!При жените картината е ясна : красива с грозен /не е задължително да е богат/,значи жената ще доминира ,а когато тя има желание винаги може да си вкара между краката х.... на някой красавец ,а после ни лук яла,ни лук мирисала се прибира вкъщи при мъжа си ! А красив мъж с грозна жена : кой знае може би се надява ,че поради това ,че е грозна няма да има ухажори и следователно ще му е вярна!
63
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Абсурдистан със сигурност е заради парите/връзките/влиянието :)))
62
7
 
14
 
! Отговори
1123 преди 12 години
Защото в главицата на жената е зле организиран хаос
61
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Обичам те не затова какъв си ти,а затова какъв съм аз,когато съм до теб"-Маркес
60
20
 
19
 
! Отговори
Легендата преди 12 години
Абсолютно нормално е жената да е по-красива от мъжа. Че то това и е основната работа, докато мъжете сме отговорни за много повече неща.
59
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
парите им са най-големия афродизиак на нашите,мизерията не прощава
58
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз доколкото съм усетил,жената търси парата(ако е красива),ако ще и най-големия жмел да си ше те вземе,и после като осигури парата и се ожени къса синджира и оре наред
57
29
 
25
 
! Отговори
топала преди 12 години
жените избират по твърдостта на *** а не по красота разбрахте ли ***
56
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз се чудех защо не ме искат жените, а то щото съм бил прекалено хубав. Малшанс!
55
15
 
9
 
! Отговори
do 55 преди 12 години
Хахаха мъжете движели прогреса вика... Мъжете си движат само оная работа да я мерят с други мъже приятелю. А най-белия от тях е нашия общ баща Папата, който не само обича да си го мери с малки деца, а и ежедневно ни го подава на нас с тебе двамата едновременно без да го усетим. Айде нема нужда...