Коледен подарък за шефа – подмазване или мил жест

Какъв подарък е подходящ за началника
10 дек 2012 12:58, Мария Дуковска
13
Коледен подарък за шефа – подмазване или мил жест
Снимка: Sxc.hu

Служебните коледни партита вече започнаха. В някои компании по традиция ще се разиграва томбола с подаръци – „Ти на мен, аз на теб“. Трябва ли обаче да правим подарък на шефа за Коледа?

Да – той/тя е най-важният човек, който ви е дал работа, отнася се добре с вас, колегиално, не ви реже от заплатата, не ви товари допълнително, един вид целогодишен Дядо Коледа или Баба Коледа.

Не – защото ще бъде лицемерно, ще приличате на подмазвач и последното нещо, което искате е шефът да ви нарочи за най-мазен колега в офиса.

Какво може да направите:

1. Събирате се всички заедно и правите колективен подарък, от целия офис.

2. Подаръкът не е голям и скъп, а нещо за душата, символичен или майтапчийски. Например: ваучер за аюрведичен масаж; вечеря за двама в ресторант; боксова круша за кабинета му; 5 весели вратовръзки за всеки ден от седмицата; негова снимка с фотошоп – облечен в царски дрехи и с корона на главата; почетна грамота „Златен шеф“, сертификат за успешно издържан изпит за шеф; купа с надпис „Най-добрият шеф на света“; дизайнерска чаша за кафе „Big Boss“; огромно преспапие – дизайнерска изработка с надпис „Big Boss“.

3. Не си правите труда и шефът минава без подарък. Така хем ще спестите някой лев, хем няма да изглеждате като че ли се подмазвате.

Още интересна информация прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-*** статия не намерихте ли? За да е в тон с концепцията ви :)
11
0
 
5
 
! Отговори
РУК (чети наопаки) преди 11 години
На тази *** разгонена и самодоволна,която ми краде от отпуските,осигуровките и извънредния труд единственият подарък ще й го връчат от Инспекцията по труда !Лично ще й ги пратя !
10
4
 
4
 
! Отговори
Сиганин преди 11 години
Подарък за шефа?! Да Да! Щом шеф туриму го.
9
5
 
2
 
! Отговори
7мо джудже преди 11 години
За шефа, подаръкът трябва да бъде някакъв фалически символ - молив, химикал, чесало за гръб.Ако е жена, тогава купа за ябълки, голяма чаша или празна саксия. Това ще е еквивалент на мислите на подчинените (реалните мисли).
8
5
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Няма никакъв начин да купя на шефа коледен подарък! Ама никакъв! Това е пълен абсурд, и дори не може да подлежи на обсъждане!
7
4
 
6
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Хич ми не дреме за вожда както на него не му дреме за ***.
6
2
 
18
 
! Отговори
? преди 11 години
Той - шефа особенно ако е на държавна работа, мога да ви кажа, че цяла година я кара все на "подаръци"!Тъй че умрял за вашето кирливо шампанско, календар или шалче!
5
3
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 11 години
"Не си правите труда и шефът минава без подарък"Не си правете труда, секретарки. И без това ще ви мина и без подарък.
4
2
 
25
 
! Отговори
Русе преди 11 години
Ей,това най го мразя!Напомня ми когато бях в у-ще и подмазвачите подарява на учителката подаръци по празниците.Подаръци единствено за членовете на семейството-родители,деца,съпрузи.Семейството е най-важното нещо!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма начин да направя подарък на шефа.Това е егати лицемерието.Ако толкова уважавам шефа има десетки други начини да му го покажа но подарък за Коледа - НИКОГА!
2
4
 
8
 
! Отговори
уйо преди 11 години
на мойо шеф за коледа ке му удара един юрдек
1
4
 
10
 
! Отговори
Избягал луд преди 11 години
Шефе, подаръка с бухалката е просто фрактура. Пък вие го приемайте както си искате. Честито.