Нежеланото меню на първа среща

Кои храни ще ви злепоставят пред гаджето?
Обновена: 15 апр 2013 10:53 | 15 апр 2013 10:53, Мария Дуковска
26
Нежеланото меню на първа среща
Снимка: Outnow.ch

Бъдете себе си, внимавайте какво обличате, за да не създавате погрешно впечатление, не носете твърде тежък грим, дайте думата и на човека отсреща... съветите са много и най-разнообразни. Какво можем да си кажем за менюто, което ще поръчваме обаче? Всичко в него ли е позволено и само от цената ли зависи?

Не си поръчвайте:

Спагети със сос

Направете си експеримент у дома – сгответе спагети и проучете честотата на окапвания и лекьосвания за 5 минути, броя салфетки, които ще използвате, усилията, които ще хвърлите за изяждането им. Нека бъдем реалисти! За да изглеждаме добре, ядейки спагети, трябва да сме световни шампиони по търпеливост и сръчност. По филмите, разбира се, сме виждали онези романтични моменти, в които двама влюбени изяждат едно фиде от спагетите, но нека не си правим такива експерименти в ресторантска среда.

Хамбургери

Тук не става въпрос за хапките, които купуваме от заведенията за бързо хранене. Истинските хамбургери често са с размери, които изискват широко разтваряне на устата, за да бъдат изядени. Нека не приличаме на пациенти в зъболекарски кабинет още на първата си среща.

Много люто

Не е сега моментът да доказваме на себе си и на останалите, че носим на лютиво. В един момент освен сълзи ще бършем и пот със салфетката си.

Супа


Интересно е, че възприемаме сърбането като невероятно неприлично, докато при други народи е задължителен елемент от звуковия фон по време на вечеря. Би било добре да се придържаме към традициите, с които сме отраснали, за да не предизвикваме неловко мълчание.

Бобови гозби

Без да изпадаме в подробности, само ще кажем, че подобен избор на храна евентуално би развалил романтиката по-късно същия ден.

Спанак

Ако все пак поръчате спанак, минете през банята, за да проверите дали няма заседнали парченца между зъбите ви. В противен случай рискувате да се налага да се усмихвате беззъбо и неловко до края на вечерта.

Храна с чесън

Някои баби по хоровете в църквите умеят да пеят и вдишвайки. Ако не искате да ви се наложи да усвоите тази способност за отрицателно време, за да не създадете изкуствена бариера между себе си и мъжа, с когото сте излезли, спестете си храната с чесъна.

Още полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg


26
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
Отговори
Kriti4en преди 1 година
Първа среща - биричка и колела в борисовата, година по-късно детенце. 3 години по-късно детенцето кара колело с нас в парка . Опитвал е и бира и му харесва :). Всичко с мярка!
0
 
2
 
Отговори
Иван Пешев преди 1 година
Не мога да разбера някой плаща ли ви за да превеждате статии и да ни възпитавате в духа на Америка или просто сте тъпи и не може да си ги напишете сами ? Аз пък ви кликам по рекламите оставям ги в един отделен прозорец ( да няма bounce ) и след няколко минути ги затварям :p
0
 
5
 
Отговори
Гъстроном преди 1 година
На първа среща само напречни шницели и цели кифтета.
0
 
5
 
Отговори
до 20-ти преди 1 година
Виж сега...бъди умен! Какви варианти, какви идеи искаш! Жена съм и ти давам женски акъл:): На първа среща нека тя избира и командва-100% успех! Пък после...каквото сабя покаже:) Успех!
0
 
7
 
Отговори
zzz преди 1 година
Първа среща в вечеря в ресторант...алллооууу това е Бг, нещо много американски филми гледате днес.бг...
0
 
2
 
Отговори
YHJU преди 1 година
Ако може да дадете акъл какво ДА СЕ поръча с 10 варианта, би била прекрасна статия. И още една на тема : Какво да се сготви в къщи на една от първите срещи у дома
0
 
1
 
Отговори
17-ти преди 1 година
Никога не можеш да бъдеш сигурен, защото може пък точно това да й харесва..."Флашданс" гледал ли си?
0
 
0
 
Отговори
:)))точно-13 преди 1 година
Нека бъдем реалисти! :) Първа среща:)... може и да е последна!
Много по-важно е да няма оригами:) и конски сили:)
0
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави са!Става въпрос за първа среща, когато може и да не се разгръщаш в целия си блясък и да посръбваш бобец с люти чушлета, а от зъбите да стърчи спанак!
0
 
3
 
Отговори
3 до 14 преди 1 година
„Спагети“ е името на един вид тестен продукт (сборно: „паста“) и аз говоря именно за него, не за други формички (които си имат собствени имена).
Освен това традиционно, „пастата“ не е гарнитура, а едно от първите ястия в менюто (primo), които могат да са и само постни (примерно, неаполитанска паста). Това - ако ядеш пълно меню по италиански - след това идва месо, риба, птици и т.н., с гарнитура.
Друг е въпросът, че човек може да се ограничи само до едно от ястията от поредицата.
2
 
2
 
Отговори
ГОСТ преди 1 година
До Патриот
КАКВО Е ФАР
0
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
3. Италиянците ядат всяко месо със спагети , от какво да се притесняват . ( спагетите им са различни видове , но това е основната им гарнитура ).
0
 
5
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе, тая статия е за чужденците :)
Ние българите като цяло сме си естествени.
Наблягаме на външността оба4е, за другото сме си си същите и тей требе ;)
0
 
11
 
Отговори
Темерут преди 1 година
А, бе аз ако седна да се притеснявам как и какво ям, на 1-ва среща, по-добре направо да опитам с друга мацка... егати и безсмислената статия... не казвам, че трябва да се държа, като простак, но не мисля, че и трябва да преигравам и да се правя на какъвто не съм, само и само да направя добро впечатление на 1-ва среща...
1
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
10. Патриот . Може и на теб да ти викат мастия
18
 
17
 
Отговори
Патриот преди 1 година
Абе аз да си поръчам една мощна шкембе чорба с много люто и много чесън ,пък ме боли фара кво щяла да си помисли за мен ,няква мастия!
9
3
 
48
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости на търкалета. Ти ако не можеш да се отпуснеш и забавляваш с гаджето значи не сте един за друг и не си допадате. Ако хората се харесват и забавляват един с друг последната им грижа е какво ще ядат на вечеря. По-важното и интересно е как ще завърши вечерта след вечерята.
8
6
 
27
 
Отговори
ПЕПИ преди 1 година
Мастика задължително и да се оригам на чесън
7
6
 
35
 
Отговори
Боко преди 1 година
На първе среща давам само филия с мас
6
6
 
38
 
Отговори
гост преди 1 година
Поредната тъпотия натрапена ни от Днес, сигурно няма какво да пишат.Точно в България си поръчваме спагети, хамбургери и тем подобни. Големи американци станахме, че да ни учат какво да ядем на първа среща.


Неоспорими знаци, че сте открили идеалния мъж
Неоспорими знаци, че сте открили идеалния мъж

Неоспорими знаци, че сте открили идеалния мъж

Маска за коса с тиква
Маска за коса с тиква

Маска за коса с тиква