Как да се борите с тъгата

Може да изберете по-безвредния начин да се справите с нея
18 авг 2013 18:57, Теодора Драгоева
11
Как да се борите с тъгата
Снимка: sxc.hu

Всеки човек има пристъпи на тъга и по-дълги периоди на лошо настроение. Те са напълно нормални, особено сред жените. Дамите преживяват двукратно по-силно тежките ситуации в сравнение с мъжете. Предполага, че една на всеки осем жени се бори със симптомите на депресия в някакъв момент в живота си. Ако състоянието ви започне да става патологично - нямате апетит и енергия, чувствате безнадеждност и т.н., по-добре се консултирайте с професионалист. Но ако сте във временно лошо настроение, може би трябва да направите преоценка на начина, по който се справяте с него.

Ако се погребвате в работата....

Каквито и проблеми да имате, не се отдавaйте на 14-часов работен ден и не поемайте всяка нежелана от другите ви колеги задача само и само, за да забравите за тъгата си. Това поведение не е конструктивно и по-скоро ще ви измори и изтощи, а това ще се отрази зле както на визията ви, така и на здравето ви.

Опитайте вместо това да...

По-добре инвестирайте енергията си в някаква дейност, която наистина обичате (различна от работата ви). Намерете си хоби, станете доброволка за някаква добра кауза, посветете се на любимите си дейности, вместо да висите в офиса. Това също са начини, които ще ви отвлекат вниманието ви от лошите мисли, но те поне ще ви донесат удоволствие и радост.

Ако вдигате скандали за щяло и нещяло...

Ако вдигате скандал на половинката си, че е сложил празната кофичка с мляко обратно в хладилника; ако се карате с майка си за абсолютно всичко; ако сте готови за спорове с всички хора - близки, колеги и дори с непознати, по всяко време на денонощието, то трябва да измислите нова стратегия, за да се справите с тъгата и лошото си настроение.

Опитайте вместо това да ...

Разберете, че агресията само ще ви донесе още повече тъга и ще отблъсне близките ви от вас. Ако искате да отговорите на удара с удар, то запишете се на бокс или започнете да си водите дневник, в който да изливате писмено своя бяс към опонентите си (хората/събитията, които са ви довели до това състояние).

Ако борите тъгата, унищожавайки съдържанието на хладилника...

Най-много да напълнеете и да се намразите за това. Спрете да ядете, без да сте гладна и разберете, че шоколадът няма да оправи настроениeто ви дори и в големи количества, същото важи и за алкохола...

Опитайте вместо това да...

Физическата активност е нещото, което ще оправи настроението ви и ще повдигне духа ви, много повече от излишните калории. Преди да се приберете и да отворите хладилника, първо се отбийте до близкия фитнес. Спортът повишава нивата на хормоните на щастието - серотонин и допамин.

Още съвети по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: тъгаработаскандали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Абе унуката вика,че там некаде в джунглите имало хора дет кат им са роди дяте и сички плачели и са тръшкали,щото ги било жал,че туй дяте многу щело са мачи на тоз Светкат тех бе...па кат пукнел некой-сички са радвали и играли и пели,че са бил отръвал...ми то тез хора най-убаво намерили как да бегат от депресийте-умни гяволи бе...
6
0
 
0
 
! Отговори
OUTLAW преди 10 години
До АнонименКОЕТО Е РАВНО НА СПИН , ХОЛЕРИЯ И ЕПИТИТ
5
0
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
С нова любов !
4
0
 
0
 
! Отговори
Zak преди 10 години
До АнонименMn pomaga , xaxa izprobval Sam go
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отдайте се на алкохол, дрога и секс с непознати ...
2
0
 
9
 
! Отговори
МноготРайна преди 10 години
Това за бокса е много вярно! Страхотно ефикасно се почупват зъбките на стреса за час и половина-два в залата. Пък ако имаш място, най-добре в къщи си провеси 1 чувал и си го бухай, когато си искаш. Няма по-яко разтоварване!
1
2
 
8
 
! Отговори
gost преди 10 години
като добррите и грижовни хора те обгра6тат с доброта не като някои и4 не те броят за жив или те тарсят само да те ползват