Уроци за любовта от "50 нюанса сиво"

Как една книга може да върне страстта във връзката
Обновена: 26 окт 2013 11:57 | 26 окт 2013 11:46, Мария Дуковска
2
Уроци за любовта от "50 нюанса сиво"
Снимка: Outnow.ch

В любовта всеки се учи от предишни връзки, от чужди съвети, от книгите. За тези, които обичат да четат и им допада любовният жанр в литературата, най-точно разбират какво е да учиш за любовта от книгите. Няма как отново да не се спомене една трилогия, която скоро ще бъде заснета и на лента „50 нюанса сиво“.

За някои звучи банално, според други твърде много се шуми около нея, а за тези, които са чели романа и по някакъв начин ги е докоснал, знаят, че любовта има различни измерения. Има ли нужда да се учи за любовта или трябва да се следват само събитията, които се случват? Как една история за дълбоките отношения между мъжа и жената може да учи за това как да се обича?
 
Книгата разкрива много повече от садо-мазо секс. Трябва да можеш да четеш между редовете, за да откриеш посланието на думите, които те крият в себе си. Има няколко урока, които ще научите, ако решите да й посветите част от вашето време. Уроци за любовта. Съветваме ви да я четете заедно с половинката ви.
 
Комуникация
 
Много връзки, които са имали бъдеще са били прекъснати заради лоша комуникация или по-лошо – липса на такава. Когато сте потиснати, щастливи, влюбени дайте свобода на мислите си. Споделете радостта или тъгата си. Само така ще се научите да бъдете едно цяло. В любовта всеки трябва да е съпричастен към тъгата или радостта на половинката си.
 
Не се съгласявайте със всичко и на всяка цена
 
Тези, които са чели книгата знаят, че главната героиня Анастейжа определено не е от тези, които лесно се поддават на манипулация от страна на половинката си. В една връзка компромисите са нещо, без което тя няма как да просъществува или поне не дълго време. В любовта ще се налага понякога да жертвате собствените си интереси. Но не забравяйте, никога не правете нещо, което не желаете и ако ще се правят компромиси, нека те да са от двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари