Уроци за любовта от "50 нюанса сиво"

Как една книга може да върне страстта във връзката
Обновена: 26 окт 2013 11:57 | 26 окт 2013 11:46, Мария Дуковска
2
Уроци за любовта от "50 нюанса сиво"
Снимка: Outnow.ch

В любовта всеки се учи от предишни връзки, от чужди съвети, от книгите. За тези, които обичат да четат и им допада любовният жанр в литературата, най-точно разбират какво е да учиш за любовта от книгите. Няма как отново да не се спомене една трилогия, която скоро ще бъде заснета и на лента „50 нюанса сиво“.

За някои звучи банално, според други твърде много се шуми около нея, а за тези, които са чели романа и по някакъв начин ги е докоснал, знаят, че любовта има различни измерения. Има ли нужда да се учи за любовта или трябва да се следват само събитията, които се случват? Как една история за дълбоките отношения между мъжа и жената може да учи за това как да се обича?
 
Книгата разкрива много повече от садо-мазо секс. Трябва да можеш да четеш между редовете, за да откриеш посланието на думите, които те крият в себе си. Има няколко урока, които ще научите, ако решите да й посветите част от вашето време. Уроци за любовта. Съветваме ви да я четете заедно с половинката ви.
 
Комуникация
 
Много връзки, които са имали бъдеще са били прекъснати заради лоша комуникация или по-лошо – липса на такава. Когато сте потиснати, щастливи, влюбени дайте свобода на мислите си. Споделете радостта или тъгата си. Само така ще се научите да бъдете едно цяло. В любовта всеки трябва да е съпричастен към тъгата или радостта на половинката си.
 
Не се съгласявайте със всичко и на всяка цена
 
Тези, които са чели книгата знаят, че главната героиня Анастейжа определено не е от тези, които лесно се поддават на манипулация от страна на половинката си. В една връзка компромисите са нещо, без което тя няма как да просъществува или поне не дълго време. В любовта ще се налага понякога да жертвате собствените си интереси. Но не забравяйте, никога не правете нещо, което не желаете и ако ще се правят компромиси, нека те да са от двете страни.
 

2
Напиши коментар Коментари

Специални мостове спасяват животните (галерия)
Специални мостове спасяват животните (галерия)

Специални мостове спасяват животните (галерия)

Рядък феномен прави този водопад огнен (галерия)
Рядък феномен прави този водопад огнен (галерия)

Рядък феномен прави този водопад огнен (галерия)