5 важни въпроса, преди да станем родители

Последиците от необмисленото предприемане на родителската роля
15 апр 2014 21:35, Михаела Лазарова
6
5 важни въпроса, преди да станем родители
Снимка: photl.com

Когато ни споходи желанието да имаме бебе, обикновено се впускаме в безкрайни „упражнения“ (доста забавни), за да сбъднем желанието си. Но често не отделяме толкова време за същинското говорене за бебето – дали сме готови за идването му и изобщо готови ли сме да бъдем родители. 

Експертите по семейно планиране са единодушни, че има някои важни разговори, които двойката трябва да проведе, преди да се реши на голямата крачка. 

Големият въпрос 

Да, приятелите ви може и да имат вече деца, но това означава ли, че и вие задължително трябва да последвате примера им? Преди да се впуснете в опити, помислете дали сте готови да бъдете родители. Първото и най-важно нещо, за което трябва да помислите, е дали и двамата сте еднакво готови и решени да направите тази стъпка. Ако се колебаете да отговорите на този въпрос дори за минута, по-добре спрете. 

Пари 

Разбира се, че не е нужно да изчакате да натрупате цяло състояние, преди да заченете, но все пак финансовият въпрос, колкото и банален да е, е от значение. Ще можете ли да си позволите издръжката на бебето? Ще можете ли да осигурите на подрастващото дете все по-нарастващите му нужди с порастването? Ще можете ли да вземете достатъчно дълъг отпуск по майчинство, за да сте до мъничето си максимално дълго, докато има нужда от вас? 

Здраве 

Преди да забременеете, е добре да си направите всички необходими изследвания, да проучите здравословната история и на двете фамилии. Генетичните аномалии могат да бъдат предотвратени, ако внимателно се разгледат рисковете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: семействодеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
полов отбор преди 10 години
По-добре да родя от английски педофил, от колкото от българин с 500 лв. заплата.
5
0
 
6
 
! Отговори
Столипиново. Токайто преди 10 години
И аз, докато четях статията, си помислих за ***. Явно тази статия не е адресирана до тях, защото те отговарят само на предпоследното условие - имат общи ценности.И правенето на деца е на първо място сред целите им. не се питат дали имат достатъчно пари, за да отгледат детето, защото те чакат то да им донесе пари.Изобщо не им идва наум що е това "готови да бъдат родители", и дума не става дали са здрави, нито се сещат, че ще трябва да възпитават децата си.Те ще се самовъзпитават,подражавайки
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Михаела, напиши статия за секса преди да станем родители. Или за секса, който правим, за да станем родители.
3
7
 
10
 
! Отговори
Демографска криза преди 10 години
Време е да покажем на *** какво можем. Едно време българите са имали по 6-8 деца. Време е традицията да се върне.
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди един мъж да реши да има дете, трябва да обясни на булката, че ще направи след раждането ДНК-тест за бащинство. Защото иначе тя може после да се сърди няколко дни.
1
0
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 10 години
Кухи писания за пълнеж. Все пак по-добре от жълта хроника.