Какво никога да не споделяте в интернет за детето си

Не разкривайте лошите му навици
17 апр 2014 23:00, Михаела Лазарова
12
Какво никога да не споделяте в интернет за детето си
Снимка: photl.com

През миналата година „селфи“ (англ. Selfie) определено стана дума на годината. Но думата „споделям“ без съмнение ще стане дума на десетилетието!

Стана повече от модерно да споделяме всичко за живота си – готварските си рецепти, настроението си, чувствата си, модни съвети, ваканционни спомени и снимки – целият ни живот сякаш вече тече паралелно наяве и в мрежата! 

Все пак, въпреки нашите желания да бъдем „отворени книги“, има някои неща, които родителите никога не трябва да споделят за децата си в мрежата. 

Социалните мрежи са платформа, на която много лесно могат да се обменят идеи, опит, съвети, страсти и разочарования. Но само защото можем да публикуваме разни неща, не означава, че трябва да го правим.

Като родители трябва да знаем, че онова, което споделяме по отношение на родителските въпроси, засяга пряко и децата ни, тяхното самочувствие и права. Затова бъдете внимателни какво споделяте в мрежата пряко и косвено за децата си! 

Ето с какво трябва да внимавате! 

Проблеми, свързани с връзката на детето ви

Ако тийнейджърът ви има проблематична връзка, не бързайте да търсите съвет чрез ваша публикация в интернет. Не забравяйте, че вече дори 13-14-годишните ученици имат профили в социалните мрежи, да не говорим за по- големите гимназисти.

Публикуването на подробности около личния живот на детето ви може да достигне до познати, а така компрометирате достойнството и авторитета му.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да не забравя да кажа, че ние сме точно за това тук, да се борим да не ни залее мръсотията на новия световен ред. и ще го направим. независимо от цялата съпротива на новореднеците.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
напълно съм съгласен с вас, Райна. ако мъж напише такова мнение, той ще бъде обявен за сексист. глупостта, тесногръдието, разврата и най-вече злобата владеят света в днешните дни, и същото това тесногръдие, глупост, разврат и злоба тези дни ще празнува със свещ в ръка. питайте "пенка", какво става с вас и фамилията ви. те ще ви се израдва да ви отговори със статистиката от вашите контакти. глупостта не е проблем, проблем става тогава, когато изплува на повърхността. това е.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
публикациите на м.лазарова са наивнички, но в никакъв случай злоумишлени. в същност, ексхибиционизма в интернет е тежка болест, която бива използвана жестоко от определени кръгове от напълно скрити сили с нечовешки намерения. ако някой иска да разбере какво става с детето му, то е най-добре да се върне в годините, когато сам е бил на тази възраст. уверявам ви, че в основата си, децата днес не са много по-различни от преди.. 40 години.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Михаела, напиши статия за споделянето на сексуалния живот в интернет.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато моряците на Христофор Колумб откриват Америка, европейците започват лов на роби в Африка. На корабите те пренасяли лъскави занаятчийски изделия - пръстени-ментета,огледалца и украшения,с които подмамвали африканците и след като те се качили на кораба, европейците ги връзвали и откарвали в робство в Америка. На днешно време не е възможно по този начин да подмамиш някой. Така и след 10-20 години няма да има будали,които да се регистрират във ФЕЙСБУК.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е разумно такива подробности за едно дете или подрастващ тийнейджър да стават достояние на непознати хора. В мрежата дебнат и психопати, и злобни хора, които изпитват извратено удоволствие да причиняват неприятности на когото им падне. Децата са уязвими.