Как да помогнем на партньора си в депресия?

Дайте малко пространство
19 апр 2014 16:18, Михаела Лазарова
12
Как да помогнем на партньора си в депресия?
Снимка: photl.com

Бракът има своите възходи и падения, както всяко нещо в живота. Невъзможно е да няма лоши моменти, спадове и дори депресия от страна на единия партньор, а понякога дори и на двамата. Това е нормална човешка реакция и нормално човешко поведение, срещу което сами трудно можем да се борим.

Затова са нужни двама и ако единият от вас има психологически проблем, който го тласка към затваряне в себе си и нежелание да споделя и да комуникира, вие ще трябва да му помогнете! 

Депресия 

Обикновено депресията се свързва с нежния пол, но се оказва, че много мъже страдат от този психологически проблем. Спусъците, които отключват тези психологически механизми, са много. В брачните двойки това може да бъде появата на децата, рязката промяна в отношението на жената към мъжа и обратно, особено при обгрижването на децата. 

Добър лек за депресията е комуникацията, проявата на разбиране и най-вече – стремеж заедно да преодолеете трудния депресивен епизод от живота ви. 

Общувайте 

Нека вашият проблем излезе наяве! Нека се сдобие с име! Не се страхувайте да го назовете и да говорите за него с истинското му название. Само така най-лесно ще го преборите. Намаляването на комуникацията увеличава нивата на стреса, провокирани от чувството за неразбиране от другия. Чрез общуването най-добре ще набележите горещите точки, върху които да работите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: връзкасемействолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 10 години
s jiva liubov , otkrovena
9
1
 
0
 
! Отговори
Tq преди 10 години
Saglasna sam s N3-no ne samo N1 a i N7 e maj.Alooo majete,kogato reshite da se pravite na jeni to trqbva i da mislite kato tqh , prikazkata da vi e kato tqhnata!!!Inache si lichi be hora...
8
1
 
4
 
! Отговори
sMan преди 10 години
този или тази анонименне ти пожелавам да имаш близък в депресия. както и да питаш за секс по време на депресия.ако е истинска депресия това е много труден период за човека и за близките около него. казвам близките а не използващите к...вии ако депресията не се пребори става лошо
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Михаела, напиши за секса по време на депресия.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 3Казваш, жените никога не говорят за онова, което вършат.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На моя често му бавят заплатата и горкия изпада в депресия. Ама аз съм му казала: Докато не донесе пари в къщи, няма секс!
4
8
 
4
 
! Отговори
Геро преди 10 години
Мъж в депресия е мъж без секс.Жената го наказва за нещо или пък неможе да го прави щото съседа и е лепнал нещо .
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както в нацистките концентрационни лагери, койт се разболее, го изпращали в газовата камера, така и при евроатлантическите ценности, който мъж остане без работа и изпадне в депресия е АУТ.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 се прави на жена, но всъщност е мъж!
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз от далеч надушвам дали един мъж скоро ще остане без работа и съответно ще изпадне в депресия и още преди да се е случло, му бия шута. Развеждам го по заведенията и започне ли да поръчва по-малко, от колкото преди - ЧАО!