Житейските максими, за които трябва да забравите

Само по този начин може да бъдете наистина щастливи
20 апр 2014 15:47, Теодора Драгоева
8
Житейските максими, за които трябва да забравите
Кадър от филма "Стажът"; Снимка: outnow.ch

Всички хора са различни едни от други, всеки носи своята ярка индивидуалност и харизма. Въпреки това хората могат да бъдат обединени по няколко общи показателя. Един от най-важните е, че всеки от тях иска да бъде щастлив. Разбира се, разбирането за щастието може да бъде различно, но в крайна сметка няма човек на тази земя, който да не се стреми към това да бъде щастлив.

За съжаление, има много обстоятелства, които пречат на хората да се почувстват наистина щастливи. Част от тях са по вина именно на самите хора и техните съмнения, докато други са подчинени на разпространени житейски максими. Максими, в които много жени и мъже вярват, а именно те им пречат по пътя към достигането на крайната дестинация – щастие.

Щастливите хора са тези хора, които са се научили на какво да вярват и на какво. Това са хора, които излъчват позитивизъм и които могат да ви заредят, дори когато само с присъствието си. Щастливите хора не търсят щастието извън себе си и винаги се допитват до вътрешния си компас. Те също така са загърбили популярни житейски максими, ето ги и тях:

1. Има правилен и грешен начин да се направи дадено нещо. Опитването на нови неща и проучването на различни процеси е част от израстването. Това, което е успешно при вашия приятел, например, не е сигурно, че ще проработи при вас. Най-добре се концентрирайте върху своите собствени убеждения и не взимайте пример от другите.

2. Здравата работа ще ви направи успешни. Колкото по-усилено работите, толкова по-уморени и пренапрегнати ще бъдете. По този начин няма да бъдете в състояние на се насладите напълно на собствените си усилия. Така че вместо да работите здраво, помислете за начин, по който да работите по-интелигентно. Рационализирайте начина, по който вършите работата си, за да пестите време и усилия.

3. Провалът е нещо лошо. Провалът е чудесен начин да научите нещо повече за себе си. Когато опитвате нещо и то не се получава, това ви дава поле за експерименти, докато накрая не уцелите правилния начин. Не се притеснявайте от провала, той не ви прави неудачници. Едни от най-успешните хора в света са се проваляли стотици пъти преди да успеят.

4. Да бъдете сами означава да бъдете самотни. Когато се наслаждавате на собствената си компания, вие ще откриете, че много рядко може да се почувствате самотни.

5. Животът трябва да тече гладко и безпроблемно. Възходите и паденията са комбинацията, която най-добре описва балансирания живот. Така че не се съпротивлявайте срещу всяка трудност и приемете промените. Само по този начин ще почувствате душевен мир.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Теодора Драгоева, ако не престанете да инициирате изтриването на НЕобидните ми коментари, ще ви оспамя статията от няколко IP адреса и ще се видите в чудо да ги триете:Та: пробвайте се да списвате за неща, от които разбирате - самото изречение "Само по този начин може да бъдете наистина щастливи" звучи като извадка от от евтина книга - зачетете някоя по-стойностна.Отново Ви благодаря, че ми четете коментарите :-)
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социолозите и психолозите малко повече да пишат за психология на групата,защото човек не може да бъде истински щастлив извън социума.За егото са изписани томове,крайно време е да помислим за свръхегото,в противен случай ще сме сбирщина от "щастливи" егоисти.
2
1
 
5
 
! Отговори
усещането за щастие преди 10 години
Статистика на германски сексолози говори за средно 1,5 полови сношения на седмица при немците. Изследвания на американската антроположка Helen Fisher показват, че примитивните племена в джунглите се занимават със секс ежедневно, според Helen Fisher поради това че имат повече свободно време. Там където няма iPhone и Mercedes-Benz S-Klasse, няма смисъл жените да дозират секса.
1
0
 
7
 
! Отговори
Наздраве преди 10 години
"2. Здравата работа ще ви направи успешни"Зависи. може и да не ме направи по-успешен, но пък може да ме направи по-щастлив.Преди около две седмици бях на вилата с баща ми. Прекопавахме градинки. Разни зеленчуци, а той и дървета. От тази "работа" се почувствах по-добре. Ако работиш това, което ти харесва бих казал, че изпитваш вътрешно удоволетворение от това, което вършиш. Не се почувствах по-успешен, но това, че заедно с баща ми вършим нещо и е ей така сред природата - от това съм по-щастлив