7 неща, които да кажете на сина си, преди да порасне

"Внимавай да не станеш „татко“ прекалено рано!“
21 апр 2014 12:01, Михаела Лазарова
27
7 неща, които да кажете на сина си, преди да порасне
Снимка: photl.com

Има много неща, които родителите трябва да споделят с децата си, преди те да пораснат, защото тези уроци ще останат завинаги. Възпитанието не е само поредица от думи, назидания и съвети, които задължително да бъдат спазени, след като бъдат изречени.

Децата се вслушват, едва когато усетят личния ви пример, или по-късно в живота си, когато осъзнаят колко прави сте били, когато сте им казвали определено нещо. 

При момчетата възпитанието е тънка струна. Не че при момичетата не е, но за да се възпита силен, достоен и самостоятелен млад мъж, е необходимо не само да има добър мъжки авторитет за пример, но и отзивчива и разбираща майчина фигура. 

В какво трябва да уверите сина си преди да порасне и какво е добре да не пропускате да му споделите, вижте в следващите редове. 

„Всичко е наред, ако не те бива в спорта!“ 

Широко залегнало е мнението, че истинските мъже са добри в спорта и се очаква от тях един ден да просълзят майките си, печелейки редица медали и титли. Този стереотип потиска много малки момченца, които не са толкова добри на футболното игрище и часовете по физическо по-скоро смазват мъжкото им самочувствие, отколкото обратното.

Затова постарайте се момчето ви да разбере, че липсата на спортна дарба не го прави по-малко мъж от останалите момчета, а че просто трябва да открие своя личен талант, който да развие един ден! 

„Научи се да готвиш, подреждаш и изпираш мръсните си дрехи!“ 

Много често се получава така, че порасналите момчета, превърнали се в мъже, биват своеобразно „предадени“ от майката на бъдещата им съпруга, която поема щафетата по дундуркането на порасналото бебе. И този факт се превръща в бъдещ повод за множество раздори и битови разправии в младото семейство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: родителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Така е!Мъжете са много повече мъже,когато помагат на жена си!Това означава уважение и обич,която се връща многократно повече,ако те са такива! Ако искаш да си щастлив,покажи обич и уважение на човека до себе си!!Далеч съм от мисълта да се отнема цялата домакинска работа НЕ,но когато тя се сподели между двама,тогава остава повече време за удоволствие!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ще му кажа да не чете "статиите" на Михаела Лазарова и, ако ме слуша, много ще прокопса.
23
0
 
2
 
! Отговори
8 преди 10 години
Щом хората се обичат и си имат доверие, няма значение кой какви деца вече има. Децата са си деца. Ако не те устройва да гледаш чужди, не се забърквай с човек с деца.аз лично си мисля, че не бих могла, но не осъждам такива връзки. Важното е да има любов, глупаво е да се концентрираме в биологията. Важно е каква е душата. А момченцата, а и момиченцата, да слушат сърцето си, не маминките. Тези неща не се решават от мама, а от теб самия.
22
0
 
4
 
! Отговори
8 до кукувичи внуци преди 10 години
Знаеш ли, аз съм честен човек и думата ми струва много.ако реша един ден да раждам деца и мъжът ми им направи ДНК тест, това ще е последната ни среща с него. Такива като теб явно са способни на всичко, щом нямат доверие на никого.ако имаш син, стой далеч от семейството му и не си ври гагата, ще развалиш всичко с проклетията си.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На сина си ще кажа, че ако иска да прави секс с една жена, никога да не й плаща сметките, да не го вземе за ***. Че жените не правят секс със ***.
20
0
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Забравили сте най-важното: "Сине, мозъкът е за мислене, а не за украса! Гледай, слушай и ОСМИСЛЯЙ това, което си видял и чул, а не повтаряй като папагал мантри на тренери, духовни учители и т.н." На,чете децата си, че трябва да използват главите си по предназначение, останалото сами ще постигнат.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16Казваш по-добре мъжете да си мислят че вече имат дете и да хрантутят чуждо, от колкото жените да не могат да се скъсват от смях, че са сложили рога на някого за цял живот.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На сина си ще му кажа, че жената е като кучето - скача според тоягата.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сине, не чети *** медии.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кукувичи внуци :Дано Господ не ти даде шанса да покажеш колко си зла! Заради такива като тебе сума ти деца живеят без бащи.
15
0
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 10 години
Сине, учи и тренирай здраво докато си още младеж, после ще имаш предостатъчно време да се правиш на мъж.
14
1
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
До Анонимен 11То излиза, да си стой в къщи и да си чете уроците, да стане зубър и да прави цели изречения.Най-добрия му приятел да е главен герой от игра или въображаем.Като стане на 20 години ще е станал 100 кила, ще носи очила, няма да има приятели и всички ще го наричат *** . Ако идеята е да изградите социопат, умен но социопат .Който ако не си намери работа в закътана лаборатория, може да се превърне в масов убиец ...
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сине, яж наденицата нарязана.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
фитнес
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Висенето по улицата ще го направи тъпо говорящ диалект ***,не можеш да създаде сложно изечение.Ще пуши, ще се събира с неудачници.Ако виси в залата за витнес за няколко месеца с анаболи ще направи тяло, ще съсипе черния си дроб, здравето, ще има приятели дъбили, с които ще си говори ти пи ли си днес онова хапче за напомване на бицепса и т.н.Ако обикаля по планините ще съзерцава природата като сектант от бялото братство.С една дума нищо няма да стане от такъв
10
0
 
9
 
! Отговори
До кукувичи внуци преди 10 години
Семейството при демокрацията в България,не съществува,тъй като хората се концентрират днес да оцелеят,както през праисторическо време.Обществото е социално деградирало и хората не сключват брак а живеят на двойки. В постапокалиптичното общество жените не получават издръжка за децата след развода,тъй като държавата практически не функционира. И мъжете издържат децата само на жената, с която имат секс.За к'во им е ДНК-Тест?
9
0
 
3
 
! Отговори
doobre преди 10 години
ДИДО ако поразменим няколко коментара още да не се окаже, че сме на едно мнение :) Не знаех, че за напъване за учене имаш впредвид висше тип варненски свободен университет ..."Улицата" не се припокрива с ходене по села язовири и т.н. под "улицата" най-често се разбира група *** заяждащи се с по-малко на брой изглеждащи различно от тях младежи и не само...И пак да кажа става въпрос за учене, не за диплома!
8
9
 
2
 
! Отговори
кукувичи внуци преди 10 години
На сина си съм му казала, когато му се роди дете, да си направи ДНК-тест за бащинство. Не да проверява приятелката/жена си дали му изневерява, а да провери детето, дали е от него. Че кукувичи внуци не искам!
7
0
 
14
 
! Отговори
ДИДО преди 10 години
До doobreТо за диплома не се иска да си отличник.И глупостите ги пишеш ти .Всички студенти преписват и стават инженери и доктори, други направо си плащат за да минат .Само не ми обяснявай, че не е така .Вместо лаптоп, купете колело, дъмбели , книги за храненето и развитие на тялото .Насрания фейсбук и твитер освен да го превърнат в ***, нищо друго няма да се случи .Улицата, приятелите, разходките в планината, море, язовири и села, ще го изградят като добър човек .
6
1
 
20
 
! Отговори
:) преди 10 години
Очаквайте следващата статия в Az-jenata съдържаща съвети относно това какво да кажете на дъщеря си преди да порасне, като например да сменя изгорял контакт, резервна гума и ред други простотии....... Не разбрахте ли, че е достатъчно да научим децата си да уважават хората с които живеят и да си помагат, а кой ще готви и чисти не е най-важното мили еманципирани "дами"!