Уроци за живота от Уолт Дисни

За повече вдъхновение
3
Уроци за живота от Уолт Дисни
Снимка: Reuters

Уолт Дисни е американски филмов продуцент, режисьор, артист, сценарист и аниматор. Роден е на 5 декември 1901 година в Чикаго. Още от ранното си детство той се увлича по рисуването. Когато е едва четиригодишен, семейството му се мести да живее в Марселин, Мисури. 

Там Дисни открива красотата на изкуството и започва да рисува, дори продава част от своите рисунки на съседите си. С анимация започва да се занимава след края на Първата световна война, като заедно с неговия брат и други аниматори започват да създават рекламни анимационни клипове в Холивуд. 

През 1928 година Уолт Дисни създава образа на любимия на всички Мики Маус. През 1937 година се появява и първият пълнометражен анимационен филм в историята на киното „Снежанка и седемте джуджета“, като този филм носи на Дисни и почетната статуетка „Оскар“.

След успеха на „Снежанка и седемте джуджета“ компанията създава още много филмчета, сред които са „Пинокио“, „Бамби“, „Малката русалка“, „Пепеляшка“, „Алиса в страната на чудесата“ и много други. Днес Walt Disney Productions е една от най-големите продуцентски компании в света. 

Един от най-успелите мъже в историята – Уолт Дисни, остави след себе си невероятно богатство от киноизкуство. Успоредно с това неговите мъдри мисли за живота и предизвикателствата в него не спират да ни вдъхновяват.
Следващите редове са за всички, които намират смисъл в креативността, вдъхновението, градивността и в приключението наречено живот. 

  • Ако можете да мечтаете, можете и да го направите.
  • Правилният начин да започнете с нещо е да спрете да говорите за това и да започнете да го правите.
  • Колкото повече искате себе си, толкова по-малко ще бъдете като другите и точно това ще ви направи уникални.
  • По някакъв начин е забавно да се прави невъзможното.
  • Вие можете да проектирате и създадете, да изградите най-прекрасното място на света. Но са необходими хора, които да направят мечтата реалност.
  • Когато вярвате в нещо, повярвайте в него напълно, безрезервно и без въпроси. 
  • Човек никога не трябва да пренебрегва семейството си заради работата.
  • От всички изобретения за масова комуникация снимките все още говорят на най-известния универсален език. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: успехкреативностживот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Скука.