Какво можем да научим от децата за креативността

Креативността изисква идеите да бъдат записвани
Обновена: 12 май 2014 09:22 | 12 май 2014 09:22, Михаела Лазарова
4
Какво можем да научим от децата за креативността
Снимка: photl.com

Възрастните често подценяват децата. Погледнато отстрани, възрастният индивид е този, който се грижи и възпитава подрастващите, смятайки, че само той може да бъде учител, но не и да научава от малките. 

Ако наблюдавате децата си внимателно, ще видите колко много неща може да научите от тях, особено за креативността.

Играта е вид терапия 

Според психолози играта е ключ към емоционалното и психологическо благосъстояние. Още преди години е била създадена терапия с деца, която включва разнообразни игри. Играта трябва да бъде приемана като средство за намаляване на стреса от дългия работен ден. 

Нещо, което ви зарежда с позитивизъм и учи как да постъпите в сложни ситуации. Във все повече офиси мениджърите са открили ползата от това екипът да участва в някакво отборно забавление. Защото добрите идеи и креативните проекти се раждат именно тогава, когато ние се забавляваме. 

Децата умеят да променят правилата 

Въпреки че всички сме чували, че правилата са за това, за да се спазват, невинаги предварително установените правила работят. За децата е лесно да ги променят и само за няколко минути да създадат нови. 

Това ги прави гъвкави в различните игрови ситуации. Нещо, което също можем да научим от тях. Да бъдем гъвкави към средата, правилата и да съумеем да ги променим от неработещи в работещи. 

Децата не спират да анализират 

Когато прочетат някаква приказка или гледат филмче, децата често искат да разговарят с възрастните за това, което са видели или прочели. Анализират ситуации, често влизат в образ и винаги предлагат някакво решение на ситуацията. 

Те мислят напред във времето. Нещо, което трябва да научим от тях, е да мислим стъпка напред. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: креативностдеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
браво преди 9 години
Хм, а какво е това креативност? Яде ли се, пие ли се?