7 неща, които вашите служители няма да ви кажат

Но биха искали да знаете
Обновена: 8 юли 2014 08:59 | 8 юли 2014 08:54, Теодора Драгоева
7
7 неща, които вашите служители няма да ви кажат
Снимка: outnow.ch

Помислете дали вашите служители биха ви казали какво наистина мислят за работното си място. Ако в един идеален свят служителите биха говорили открито по трудните или неудобни теми, то в действителност повечето хора не повдигат тези въпроси от страх да не навредят на отношенията си със своя работодател.

Ето и 7 неща, които повечето служители няма да кажат на своите шефове, но биха искали те да ги знаят:

1. „Наистина мразя тези глупави събрания.“

Срещите от вида на планьорки, оперативки и т. н. са ненужно чести, много дълги и доста досадни според повечето служители. Те имат чувството, че губят твърде много време от работната си седмица в срещи, на които слушат празни приказки, а през това време биха могли да работят продуктивно на бюрата си.

2. „Не ми се ходи на тиймбилдинги и/или на фирмени събития.“

Повечето шефове обичат да организират социални, фирмени събития и смятат, че всичките им служители ще са щастливи да празнуват с часове със своите колеги. Повечето от служителите обаче биха предпочели тези събития да не са задължителни, а да са по избор, тъй като често са в извънработно време, което може да се посвети на семейството. Мениджърите трябва да осъзнаят, че не всеки мечтае да общува със своите колеги или пък да изгражда близки приятелски отношения с тях.

3. „Омръзна ми да давам пари за подаръци за различни поводи, свързани с колегите.“

Много хора вътрешно негодуват, че трябва да участват уж напълно доброволно в официалното или неофициално събиране на пари за рождените дни на други колеги или за прощален подарък за тези, които напускат.

4. „Не искам да ме притесняват по време на почивка.“

Много служители обявяват на своя мениджър, че той може да ги търси дори по време на почивка, ако се налага, но всъщност са на точно обратното мнение. Колкото и да е извънредна ситуацията, все трябва да има някой, който да ги замести. В крайна сметка всеки има нужда от лично пространство и лично време.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GOLQM SI ZADNIK SHEFE.
4
1
 
23
 
! Отговори
Бг шефе, преди 9 години
- Не искам да върша работата на роднините и приятелите,които си назначил тук.- Не искам с подмилкващ се тон да ми нареждаш да свърша нещо,което не влиза в служебните ми задължения, но е свързано с училището на детето ти, капризите на жена ти и нуждите на близките ти.- Втръсна ми приятелски да ме молиш /нареждаш/ да ти обясня накратко и "с думи прости" неща,които хора като мен са изучавали в университета в продължение на 4-5-6 години! Предполага се, че ти го знаеш по-добре от нас. Да, ама не!
3
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Напълно съм съгласен с написаното.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То "мениджъри" то "тиймбилдинги" то "офиси" то чудесия на квадрат... Икономиката я нямаме никаква, но сме я докарали на английско произношение отвсейде...Ако работа и съответно възход се вършеше с говорилня и най-вече чужди езици щяхме да сме най-отпреде на света. Ама не се върши. И съответно сме най-изотзадзе. И то от долна страна.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И си мислите, че "шефовете" четат вестника и искате да ги ограмотите малко ?