Защо не може да забогатеете?

Живеете ли над възможностите си
19
Защо не може да забогатеете?
Снимка: photl.com

За всеки човек богатството е различно измеримо. За едни това са постоянните пътувания в чужбина, за други - притежаването на скъпи предмети, за трети - възможността да учат в престижен университет. 

Ако често се питате защо все още не сте станали богати, вероятно някъде по пътя допускате грешки.
Споделяме най-често допусканите грешки, които ви делят от едно добро материално състояние. 

Използвате кредитната си карта твърде често 

Ако сте финансово недисциплинирани и постоянно живеете на кредит, това може не само да е причина, че все още не сте забогатели, но и една ужасна финансова грешка. 

Опитайте се постепенно да изчистите вашата кредитна карта. Тя се счита за един от най-големите врагове, когато става въпрос за забогатяване. 

Пестите пари, без да имате ясни фиксирани цели 

Когато спестявате безцелно, това може да се окаже пречка да инвестирате вашите натрупани средства разумно. В резултат на това вие ще бъдете изкушени да похарчите парите си за малки удоволствия, вместо да ги инвестирате в печеливш бизнес или да закупите нещо, от което наистина се нуждаете. 

Създаването на финансов план невинаги е трудно и непостижимо. Ако не можете сами да го изготвите, бихте могли да се допитате до финансов специалист. Всеки план започва с приоритетите, които ще запишете. 

Поставяте всичките „яйца в една кошница“

Най-лошата финансова грешка, която може да направите, е да вложите всичките си спестявания в една и съща инвестиция. Това винаги крие риск от загуби. Вашият инвестиционен портфейл трябва да включва един добър микс. 

Не се страхувайте да опитате нова възможност за инвестиция на базата на съвети от вашия финансов консултант.

Важно е да мислите гъвкаво. 

Вие не преразглеждате инвестициите си

Когато става въпрос за пари и печалба, процесът се нуждае от постоянно наблюдение. В някои случаи инвестициите, които сме направили, не дават печалбите, които очакваме. 

Въпреки че този процес понякога е нормално да се развие по този начин, инвестициите се нуждаят от периодичен преглед. Ако достатъчно дълго време те не ви носят желаните резултати, обмислете други варианти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: успехпарифинансии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
14
 
! Отговори
Кънчо преди 9 години
към 12: това като го чуя не знам какво ми става .. "да дигнат заплатите" .. кой да ги дигне бе? Ти като си *** и некадърен и няма никой у кратуната колко точно да вземаш ? .. да не би да ти е длъжен някой .. да не те държи някой насила там дето ти била ниска заплатата.. егаси и логиката ..
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости на търкалета! Що за безумна статия, що за чудо е това?
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За белите държави това може да важи, ама тука при нас...всички знаем защо нямаме пари :)Ей го, аз сега вземам малко повече пари от нормалното тук, но нищо като за Европа...и бързо спестяваш.Така че - нека да дигнат заплатите и оставете хората да се орапвят спокойно
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото не ми е цел в живота.
9
4
 
36
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Забравихте да посочите главната причина: Живея в пост-комунистическа държава.Навремето не съм бил кариерист, бил съм честен а не мошеник, не съм се натискал да стана член на БКП. Баща ми също не е бил член на БКП. Дядо ми е бил но се е отказал. Защото не е бил мошеник. Не ни е в гена. Ако ни беше... е, тогава сега сигурно щях да съм богат (червен) капиталист.Защото всички други цитирани условия ги изпълнявам!!!
8
2
 
20
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Както и да го въртите и да го сучете , ще ставате все по-бедни защото ние финансовите анархисти няма да сме щастливи ако всички на този свят са облечени и нахранени ! Няма да усетите как ще си оставам само 500 милиона от вас ! Така ,че си променете въпроса на:- как можете да оцелеете?
7
1
 
25
 
! Отговори
nemo преди 9 години
"Каква полза за човека, ако спечели целия свят, но изгуби душата си?" Матея 16:26 :)
6
1
 
22
 
! Отговори
Teo преди 9 години
До немо - предполагам, така си мислят говедата, докато си чакат сеното в хранилката през зимата! Колкото до това как да забогатеем има едно просто правило - не бива да се стремим да съкращаваме разходите си под определено ниво, а да увеличим приходите си. Само тогава може да сме гъвкави и да разширяваме бизнес или да откриваме нови хоризонти. Има странични фактори като бизнес климат, тромава администрация и др. но в това глобално село не е никакъв проблем човек да излезе в друга държава!
5
1
 
22
 
! Отговори
nemo преди 9 години
"не ми давай нито сиромашия, нито богатство; храни ме с хляба, който ми се пада" прит. 30:8
4
2
 
30
 
! Отговори
Сашо пък преди 9 години
Проблема е, че са ниски заплатите . И не говорим за забогатяване, а живеене на един достоен живот . Нов апартамент, нова кола, нова жена , 5 000 евро заплата, колко му трябва на човек .
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва откъде сте го преписали ?Използване изключително на кредитни карти и инвестиции....определено не става въпрос за България
2
2
 
21
 
! Отговори
Христо Бисеров преди 9 години
Ще ме извините. Така добре ми уреждат далаверки и богатея. Единственото което не може е,това да ме осъдят.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ехаааааааааааааа, от утре забогатявам .