6 причини да прегръщате любимия всеки ден

Прегръдките изграждат силна връзка между вас
11 юли 2014 23:00, Михаела Лазарова
20
6 причини да прегръщате любимия всеки ден
Снимка: photl.com

Прегръдките също като целувките са специални. Те помагат в трудни моменти, с тях показваме своята привързаност, любов, емоции. Когато се прегръщаме с любимия човек, те стават още по-специални, защото: 

Подобряват общото здраве 

Научно доказано е, че когато човек прегръща близки и приятели, в тялото му се освобождава хормонът на щастието, наречен окситоцин. 

Той помага за намаляване на стреса, тревожността, намалява риска от сърдечни заболявания, понижава кръвното налягане, подобрява паметта. Една добра причина да прегръщате любимия човек всеки ден по няколко пъти. 

Засилвате имунитета си 

За да бъде имунната ви система силна, освен от спорт и здравословно хранене, вие се нуждаете от прегръдките на партньора, както и той от вашите. Когато се прегръщате, третата чакра, която се намира в слънчевия сплит, се активира. 

В резултат на това се стимулира тимусната жлеза, която регулира производството на бели кръвни клетки, като по този начин укрепва имунната ви система. 

Изграждат силна връзка между вас 

Прегръдката е един от начините, които помагат да се изгради силна връзка между партньорите. Тя помага за по-доброто разбиране, комуникация, изграждането на доверие и създава усещането за сигурност. 

Край на отрицателните емоции 

След тежък работен ден е нормално един от двама ви да се чувства уморен, напрегнат, понякога изолиран.
Физическият контакт с партньора спомага да се повиши нивото не само на окситоцина, който е хормон и на любовта, но и на серотонина, друг хормон, отговарящ за приятните емоции и усещания. Прегръдката с любимия е най-добрият лек срещу стреса.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: сексцелувкилюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Мишето преди 9 години
1. няма пари2. не ми дава пари3. иска ми пари4. не ми плаща сметките с пари6. все нямал париПарите не са най-важното в една връзка . Това го е писал влюбен мъж, няма по-заблудено животно .
10
0
 
4
 
! Отговори
ТАРИКАТ преди 9 години
"6 причини да прегръщате любимия всеки ден"-МОЙТА КАТ СПРЕ ДА МЕ ПРЕГРЪЩА,ВЕДНАГА СЕ НАМИРА ДРУГА,КОЯТО ЩЕ!
9
0
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Така е ,но тея белите се замислят ,как ще гледат детето)!?
8
4
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 9 години
Останаха и тук млади хубави , оразовани хора ,но много ме разочарова туй ,че не се женят и не създават челяд, за разлика то други племена, дори и с 500 лв заплата ,о мъка ,мъка така пустеят къщите
7
1
 
10
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До 7 , пост 10Повечето българки отидоха в чужбина да ги обичат богати мъже, тук в България с тези ниски заплати обич за жена НЯМА . Нали жените измерват любовта на мъжа с цената на подаръците .А като мъжа взима 500 лв. заплата, примерно работещ учител или доктор, как да подари BMW Z4 на любимата .Любимата отива в Италия и намира дедо паричко и се почват молчета, моренце, колички, апартаменче, назад , напред . Какво има значение, какво говорят хората за теб, пари да има .
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10Я се сети кой направи така, че да престанем да се обичаме.Май стремежа на нашенката към лукс, "западни" парцали, коли и т.н. на всяка цена. Със всички средства. Кой изкара чалгата на мода ? Кой се продава по разни "конкурси"Аз не съм срещал нашенка, която да откаже предложени пари, независимо от исканата услуга. За работа - секс, за услуги - секс, за удоволствия - секс. Няма време за прегръдки с любимия. Той само трябва да носи иначе за него секс няма.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do 1оПрава си си за всичко! Никой няма да ти цъка минуси.Дано започнем да се обичаме!
4
5
 
11
 
! Отговори
7 преди 9 години
Абсолютно е верно!Като чета коментарите и съм благодарна,че се махнахме от тая простащина!Забравили сме да се обичаме!Не ми пука за минусите,дето ще ми ги нацвъкате!Това си е самата истина!
3
1
 
8
 
! Отговори
ДиДО преди 9 години
То от много прегръщане и двамата партньори се заразили от хепатит B и C ."Важното е доверие да си имаме . Нека не се следим ! "Седите в тъмната стая сам и си припомняте думите й .
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михаелче, тази вечер много слабо представяне от твоя страна. Очаквах по-фрапираща статия като например за double *** pentration или нещо от сорта.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1,Ореш добре, 2 имаш тлъста банкова снетка, 3 няма дая разпитваш, 4 пратия често на почивка със любовника, за 5,6 несе сештам