Навиците на хората, които процъфтяват и без стандартна работа

Какво правят те по по-различен начин?
11 юли 2014 18:29, Теодора Драгоева
9
Навиците на хората, които процъфтяват и без стандартна работа
Йога инструкторката Хилария Болдуин е съпруга на знаменитост, но не изоставя йогата; Снимка: Twitter

Не е тайна, че пазарът на труда е коренно променен през последните пет години. Хората си намират работа доста по-трудно отпреди, но за някои това е повод за радост и изобщо не е проблем.

Днес за много хора моделът на 40-часовата работна седмица изглежда старомоден. Но каква е тайната на тези хора, които и без да ходят на работа по 8 часа на ден, пак процъфтяват? Много от тях спазват образеца на професиите на свободна практика – художници, музиканти и т. н.

Ето и трудовите навици на хората, които процъфтяват финансово и без да имат класическо работно време:

1. Тези хора си създават свои собствени възможности за генериране на доходи.

Вселената работи чрез тях, а не за тях. Тези хора градят сами пътищата си, а не минават по вече утъпканите пътеки. Те генерират своите възможности, без да четат наръчници. Кой е мислил, че ще имаме нужда от Facebook, преди Марк Цукерберг да ни покаже, че социалната мрежа може да улесни живота ни?

2. Те непрекъснато надграждат уменията си.

Основните минимални умения, необходими, за да бъде човек успешен в работата си, се променят непрекъснато. Например на класическите балерини им се налага да учат хип-хоп, на адвокатите да придобиват умения за посредничество, медийните експерти вече трябва да са наясно с разликата между Flickr и Dropbox. Промяната е неизбежна. Тези, които се адаптират, оцеляват. Тези, които приемат промените, успяват.

3. Те се питат какво могат да направят за света, а не какво светът може да направи за тях.

Преди двадесет и четири години танцьорът от Бродуей Джери Мичъл се чуди как да намери начин за борба с ХИВ/СПИН и създава уникално шоу с участието на най-добрите танцьори. Днес, това шоу (Broadway Bares) е спечелило близо 12 милиона долара чрез своите годишни събития и продукции в Лас Вегас и Лондон, а Джери вече е двукратен носител на награда „Тони“ за хореограф и режисьор. Хората трябва да разберат, че неплатеният стаж или позицията на доброволец понякога може да се превърне в голяма възможност за постигане на мечтаната работа.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еее в Бг не е разрешено да се говори за мизерията, само фантасмагории може да се говорят и пишат
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вселената работи чрез тях, а не за тях."===Ле-е-е-е-е-е-е-е-е-е-е-л-е-е-е-е-й!
6
0
 
4
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Според мен авторката лети във висините. За стила и надъхването в статията и казвам едно голямо браво. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! Лошото е, че за пример дава крем де ла креме. Идеята да се насърчават хората за нещо нестандартно е супер, но над половината, които искат да бъдат крале на Бродуей завършват като продавачи на хот-дог. Ако имаш порив за нещо - направи го - сега, а не утре, но да се залъгваме, че едва ли не всеки ще скочи в ботушите на Цукерберг си е инфантилно!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не думай !!!Ще вземем и да повярваме.
4
3
 
6
 
! Отговори
Аз: преди 9 години
И пак си мерим успеха в изкарани пари...Аман!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Stefko 88Ами, Стефчо, за това става дума - вместо да си късат г*за на 2 работи, да си помислят малко и да видят дали немогат да правят нещо по-ценно за другите. За съжаление страстта на повечето е да си седнат на саладка и ракийка, а това не е нещо за което някой би ти платил.Друг очевиден проблем е че повечето, като стане дума за бизнес си представят алъш-вериш, че най-лесно, ама това не е за което става дума в статията.
2
5
 
19
 
! Отговори
Stefko 88 преди 9 години
Затъпях от това ,което прочетох. Тук хората си скъсват г*за на 6 /дневен 12/ часов тежък работен ден, някои работят на 2 места, скапани ,смазани ,пребити от умора. Нямат желание за една усмивка сутрин, вечен недоимък и тревоги, постоянна несигурност и стес.Болестите пшочват в младоста, младите не вярват ,че ще доживеят пенсия,повсеместно специалисти и вишисти без работа! Теди, моля те в България сме. Това е лицемерно. Тук живота е като стълбичка на курник.Много къса и яко оср*на!
1
2
 
9
 
! Отговори
удрий преди 9 години
стигнах до фейсбук и престанах да чета, но до там в правилна насока беше! по- надоле низнам за ко иде реч!