Неписани правила за общуване между баща и син

На какво всеки баща трябва да научи своя син
12 юли 2014 11:20, Михаела Лазарова
20
Неписани правила за общуване между баща и син
Снимка: photl.com

Общуването между син и баща има своите неписани правила. Моменти, в които малкият и големият мъж се учат един от друг. На какво трябва да научи всеки баща своя син от мига, в който го поеме в ръцете си? 

Кое освен самочувствието, доброто образование, непрестанното изучаване на света и креативността играе роля във възпитанието на един бъдещ мъж може да прочетете в следващите редове. 

Научете го на отговорност 

Отговорността е един от най-важните фактори в живота и нещо, което винаги се очаква от един мъж, било то и малък. Отговорност към семейството, към работата, към дадената дума. 

Научете сина си да държи на обещанията си, да умее да признава грешките и провалите си, но в същото време да проявява гъвкавост, за да може лесно да излезе от трудната ситуация. 

Как да се ръкува 

В наши дни езикът на тялото е нещо, на което се обръща все по-голямо внимание. Ръкостискането винаги подсказва какъв човек стои срещу вас. Не забравяйте да го научите, че по ръкостискането посрещат и изпращат. 

Важно е да знае и как да направи правилния контакт с очите, когато комуникира с отсрещната страна, да спазва дистанция, както и за останалите важни елементи от езика на тялото. 

Научете го на спорт и игри 

Първите забавни минути с настолни игри като шах и табла са запазени за баща и син. Осигурете му разнообразие от образователни игри, спортове, които заедно може да практикувате. 

Покажете му как се работи с компютър, таблет. Това са едни незабравими мигове на детството, които изграждат една стабилна основа за по-нататъшна комуникация между баща и син. 

Да прави самолетчета от хартия 

Въпреки че се продават красиви модели на самолети, които синът ви може да сглобява заедно с вас, самолетите от хартия си остават магията на детството. Те са чудесен начин да въведете вашия син в света на геометрията, симетрията и пространствените отношения. 

Научете го да свири на музикален инструмент 

Без значение дали се занимавате професионално или любителски с музика, хубаво е вашият син да умее да свири на някакъв музикален инструмент. С помощта на музиката ще развиете в него много други ценни качества.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СкинхедМога да ти препоръчам добър психолог. Освен това се замисли дали не си латентен гей и не искаш тайно да ти го мушнат. Лекувай се, момче!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какви са тези правила от Михаела Лазарова? Нея я питайте как анусът да е чист и здрав, за да имате незабравим *** секс... Тя едва ли има опит като баща, съмнявам се и да има син с този *** секс...
11
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 9 години
До "горд баща"Браво,гордият!Това в кой филм го гледа?!То не, че нямаме такива примери,ама си е грозно!
10
1
 
4
 
! Отговори
Преди години чух преди 9 години
съвети от застаряващ, не много образован човечец от едно село в Югозападна България. Синът му беше пред завършване на средно образование и беше доста хубаво момче. Бащата го поучаваше как да се държи с момиче, по-точно - как да се държи с приятелката си, когато има такава: "И она е човек!" След това започна да му дава акъл как да провери дали момичето е сговорчиво или е безмислено упорита: "Като иска се расождате нанекъде, ти ву кажи дека искаш денеска да одите не натамо, а наовамо."
9
1
 
10
 
! Отговори
kukuf преди 9 години
Трябва да го научи да уважава всички жени,а не само майка си.Все пак някъде между тях ще е майката на неговите синове!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До иво"но господ не се слави с кой знае колко високо айкю!"Да бе добре, че си ти, за да определиш IQ-то на Бог. Даже се чудя дали ти-иво и коментирания от теб - Скинхед не сте един и същ човек. На еднакво IQ сте. И като пишеш Господ имаш в предвид християнския Бог, а не друг Бог.
7
7
 
9
 
! Отговори
Скинхед преди 9 години
до ИвоЕ, как така - защо съм се раждал? РОДЕН СЪМ ДА ПАЗЯ БЪЛГАРИЯ ОТ ВЪНШНИ И ВЪТРЕШНИ ВРАГОВЕ! Ако не минем с дружината през Борисовата градина, знаеш ли колко извратеняци ще напъплят там, ако не ги третираме? Освен това помагаме на геювете да се поддържат в добра спортна форма. Само като ме видят и тичат като вятъра, знаеш ли как тича бит п...т, хахахахахахахахахах
6
1
 
13
 
! Отговори
дъщеря: преди 9 години
И моят баща ми казваше, че ако е младо момче никога няма да погледне трътла като мен и аз много се депресирах, но после реших да пробвам все пак да оживея и да се оженя. И днес съм с един 26 годишен много успешен брак, една гореща авантюра с много секси мъж (бивша авантюра, обаче:) и много, много ухажори.Това, че баща ви е ***, не означава непременно, че и вие ще станете като него.:)
5
9
 
4
 
! Отговори
иво преди 9 години
До Скинхеддано и никога да нямаш! хора като теб трябва да бъдат кастрирани. отделен въпрос е защо изобщо си се раждал, но господ не се слави с кой знае колко високо айкю!
4
7
 
12
 
! Отговори
Скинхед преди 9 години
Аз син нямам, обаче на племенника съм купил една кукла и съм й нарисувал брада като на Кончита Вурст и двамата си умираме от кеф да я ритаме вкъщи.
3
1
 
7
 
! Отговори
Ахил преди 9 години
По-добре да го подготвим за Грозната Истина, отколкото да го промиваме с Красивата Лъжа!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Така е. По-модерно е да си наркоман вместо алкохолик.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бащата е алкохолик и насилник-сбогом детство!