Най-трудните за отказване навици

Надуването на балони от дъвка е един от тях
Обновена: 21 юли 2014 16:02 | 21 юли 2014 16:02, Михаела Лазарова
4
Най-трудните за отказване навици
Снимка: photl.com

Като се заговори за лоши навици, всички се сещат за пушенето, алкохола и наркотиците. Съгласни сме, че те са не само лоши, но и трудни за отказване. Безспорен факт! Но се оказва, че има и още по-трудни за отказване навици, които са хем дразнещи, хем нездравословни, хем понякога не осъзнаваме, че ги извършваме. 

Кои са най-трудните за отказване навици? 

Похапването 

Постоянно се говори за важността на здравословната диета и колко е важно да се откажат вредните храни, сладоледът и чипсът пред телевизора, особено пържените готови храни и сладкишите. Оказва се, че това е много по-трудно постижимо отколкото спирането на цигарите. 

Гризането на ноктите 

Гризането на ноктите не е просто малка лека закусчица, с която сте свикнали всеки ден. То е психологическо разстройство, което кара мозъка да се съсредоточава върху повтарящото се действие на гризане. 

Това поведение е успокояващо и тъй като може да се причисли до някаква степен към зависимостите и обсесиите в лека форма, е много трудно за отказване. 

Отлагането

Ще си кажете – та това не е вреден навик! Но всъщност не е така. Например някои хора не могат да спрат да протакат задълженията си и винаги чакат последния момент, защото под напрежение работят най-добре. Това обаче е вредно заради стресовите хормони, които се натрупват в кръвта рязко и в големи количества. Но какво да се прави – природа! Не всички хора могат да се преборят с вредните си навици, още повече ако са психологически или поведенчески. 

Ругаене 

Когато някой филмов герой псува от екрана, може и да е забавно, но ако вие го правите постоянно, не само давате лош пример, но и отвличате вниманието си от съществени неща. Ако карате автомобила си и заради глупава грешка на друг шофьор се разпсувате, това може да коства живота или здравето ви! 

За съжаление, ругаенето е много лош навик, който рядко хората отказват дори след като станат родители. Обикновено си казваме – ще спра да говоря цинизми пред децата, но уви!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: навицивредаживот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Пиенето на водка или ракия .Почнеш ли, няма спиране .Няма нищо по-грозно нещо от пиян мъж или жена .*** .
3
3
 
7
 
! Отговори
СерГей преди 9 години
Най-ми е трудно да спра да си чеша ****, почна ли - спиране няма.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михаелче, и да се опитваш да пишеш статии на теми различни от секса .. не ти се получава. Карай си по специалността. Колко пъти да те моля да напишеш нещо за double *** penetration (DAP)?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нещо за трудните за отказване навици в секса? Айде Мише, бъди себе си.