Митовете за брака, на които вероятно вярвате

Някои от най-разпространените идеи за брачната институция са погрешни
25 юли 2014 20:58, Мария Дуковска
7
Митовете за брака, на които вероятно вярвате
Снимка: Outnow.ch

Да се ожени/омъжи за определен човек или да не го направи, може би е едно от най-важните решения в живота на всеки. Статистическите данни показват, че делът на разводите е приблизително между 40% и 50% за първия брак и около 60% за втория, което значи, че хората страдат от масова заблуда в това отношение.

Но дали проблемът не се крие в тяхното схващане за брака? Едно изследване разкрива, че някои от нашите най-разпространени идеи за брачната институция всъщност са погрешни. Ето и няколко мита за брака, на които може би вярвате:

1. Съжителството преди брака е гаранция за стабилен брак

Успешното съжителство преди брака изобщо не е гаранция след това за съпружеско блаженство. Това, че двама души са живели заедно, преди да се оженят, не значи, че след това нещата няма начин да се объркат. Всичко зависи от техните идеи за това какво трябва да представлява бракът. Тези концепции обикновено се оформят и възпитават още в детството и за тях са „виновни” до голяма степен нашите родители. Личните очаквания също са важни. Все пак съжителството няма и да навреди.

2. Споровете са нещо нормално и здравословно

Краткият отговор е, че зависи не само от това, за което спорим, но по-важното е как точно спорим и колко често. В проблемни бракове причината обикновено се приписва на другия съпруг заради неговия или нейния егоцентризъм, повърхностното отношение и други подобни. В по-щастливите и стабилни бракове съпрузите са склонни да сведат до минимум негативните разговори и да обвиняват за тях външни причини.

Избягвайте, когато се карате с половинката си да използвате груба критика (с фокус върху личността на съпруга ви), презрение, отбранителност, прекалена пасивност, пренебрежение и самодоволство. Опитайте се споровете ви да преминават като дискусия.

Останалите митове може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: бракмитовесватба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жените решават да се срещат и да имат секс със конкретен мъж, на рационално ниво, а не на емоционално. Евентуално в по-късна фаза е възможно при жената да се появят емоции на привързаност и любов. Естествено мъж, който в отношенията си с една жена взима решения на рационално, не на емоционално ниво, е крайно неизгодна партия. Такъв мъж за нея е лош по характер, стиснат, използвач. И това в човешкото общество не се нарича двоен морал, нарича се добри нрави.
2
1
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
По т.2 Ядовете и караниците не са здравословни, затова трабва и да се избягват. Някой трябва да отстъпи и от дето да се погледне е ТОЙ. Първо,защото като кавалер не трябва да обижда дамата,а и не може силен и голям мъж да се кара с нежна и слаба дама.Нали така,драги мъже?Ако не може да се избегне ,извинението е с хубава покупка/за жената естествено / или сдобряване в леглото вечерта. Ще мине и без дискусия.Повече усмивки и любов на всички.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди известно време точно тИАлото публикува статия, според която караниците били полезни за брака. Сега това било мит. Е, *** разбери!