Стратегии за спасяване на връзката

Когато нещата не вървят добре в отношенията
27 юли 2014 23:00, Мария Дуковска
14
Стратегии за спасяване на връзката
Снимка: Outnow.ch

Рядкост е в една връзка да няма никакви проблеми. Нормално е и е човешко да се случват различни неразбирателства. Тънкостта е да съумеем да ги преодолеем и да използваме придобития опит като опорна точка в следващите емоционални премеждия.

Какво можете да направите, за да спасите връзката си? Ето няколко типични ситуации и техните решения.

Комуникация

Много голяма част от проблемите във връзката произтичат от липсата на комуникация или заниженото й качество. Повечето хора не смятат за нужно да разискват проблемите в дълбочина, особено мъжете. Те не си падат по сложните анализи на прости проблеми.

Да, но понякога комуникацията е тази, която ще спаси връзката ви. Ако останат недоизказани неща, рискувате те да станат стабилна причина да влошите отношенията си.

Стратегия за решаване на проблема

Направете си среща за разговор, независимо дали живеете заедно или не. Сложете телефоните на вибрация, изключете компютрите си и седнете да разговаряте. Ако не можете да говорите, без да си крещите – отидете на публично място. Това ще ви помогне да се сдържате, например в парка, градината, ресторант и др.

Опитайте да не се прекъсвате. Седнете един срещу друг и се изслушайте. Обмислете аргументите на другия, независимо дали сте съгласни. Опитайте да помислите върху нещата от гледната точка на другия. Не използвайте обидни думи!

Секс

При дълготрайни връзки обикновено най-много страда сексът. Неминуемо нещата се променят и страстта не е толкова голяма, каквато е била в началото. Ако се появят и други проблеми, сексът става още по-условно понятие.

Останалата част от статията може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: връзкасексраздяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На ***, чиито социални връзки са в рамките на шкембеджийниците, такива моми се полагат. Извън махленската шкембеджийница хич и не се пробвайте, няма да ви се отвори парашутът.
5
6
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
до Борислав ЕргенаЕвала батка шапка ти свалям как можа толкоз мастило да изхабиш за тези нашите простакейши. Бедни гладни въшки само искат а в гъ*а им карфица не влиза. Гледат като пепелянки как да клъвнат някоя пачка с ангийско име, а кълват на шкембе чорба, и си мислят че като ги вземе някой такъв ще ги отведе ведно с майки и стринки в един палат те само да пазаруват и да чатят с приятелки да им завиждат. Ей това е портрета на българската мома.
4
2
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Моята я водя на групова терапия с духова музика веднъж на две седмици, връзката ни е наред.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С течене на времето жената започва да омръзва и единствената тактика да задържи връзката е да си подтиска алчността и да иска все по-малко пари от мъжа. Друго спасение няма!
2
0
 
3
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
just press next !
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комуникация, доверие, добър секс - ако това го има в една връзка, другите проблеми ще бъдат преодолени. В коя връзка не възникват проблеми? Във всяка.