Съвети как да се върнете на работа след почивка

Преходът трябва да бъде плавен и да не ви стресира
Обновена: 29 юли 2014 08:59 | 29 юли 2014 08:27, Теодора Драгоева
5
Съвети как да се върнете на работа след почивка
Кадър от филма "Теория на хаоса"; Снимка: outnow.ch

Всеки работещ човек се е сблъсквал с този неприятен момент – почивката му свършва и е време отново да навлезе в дълбоките работни дебри. Някак след всичките страхотни дни на забавления и релакс сивото, еднотипно офис ежедневие ни се вижда още по-мрачно и скучно.

За нещастие обаче, всички хубави неща имат своя край и човек трябва да се научи максимално бързо да се приспособява към промяната. Тъй като първите работни дни след почивка обикновено са стресиращи и по-трудни от обикновено, вижте няколко съвета, с които ще облекчите този неприятен период:

1. Управлявайте добре времето си. На първо място не се връщайте от почивката в деня преди отново да трябва да сте на работа. Най-добре ще бъде за вас да си оставите минимум един или два дни за „aклиматизация“. Прибирайки се обратно вкъщи, по-лесно ще се настроите психически за връщане обратно на работа. Също добра идея е да се върнете на работа в сряда или четвъртък, за да направите първата си работна седмица след почивката по-кратка и лесна за понасяне.

2. Не се опитвайте да направите всичко наведнъж. Ако имате една или няколко по-големи задачи, започнете с най-лесните части от всеки проект. Така няма да се претоварвате и ще можете да бъдете абсолютно концентрирани върху работата си. Ако имате нещо спешно, започнете с него. Не забравяйте обаче да правите повече паузи по време на работния ден.

3. Записвайте си. Ако сте склонни да бъдете разсеяни заради непрекъснато спохождащите ви спомени, започнете да си водите бележки. Всеки ден записвайте най-належащото, което трябва да свършите. Ако имате възможност, може да си записвате задачите и за един ден напред.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Евита преди 9 години
Да, ама е вярно. Не е все едно дали първата ти работна седмица ще е 2 или 5 дни.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До някойТя и статията е пълна глупост...
1
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 9 години
По-глупаво заглавие на статия не бях виждал.