Митове за сродната душа

Мит: „Сродните души никога не изневеряват“
30 юли 2014 21:11, Михаела Лазарова
4
Митове за сродната душа
Снимка: Outnow.ch

Спомене ли се думата „връзка“ и всички асоциативно се сещат за бляна за сродната душа. От векове е залегнало това схващане за влюбените – че трябва да се допълват изключително емоционално, за да бъдат щастливи по-дълго.

За съжаление, любовният живот не е толкова прост. Всички тези митове, с които ще се запознаем отблизо в следващите редове, ни карат да се стремим към нещо, което рядко съществува. А това ни пречи да оценим онова, което е насреща и може да ни направи истински щастливи, въпреки че не отговаря на стандартите на „сродната душа“! 

„Съществува само една сродна душа“ 

Един от най-големите и разпространени митове е, че има само една сродна душа. Това пречи на отдаването на определен човек и поражда непрестанни съмнения дали той наистина е единственият. 

Тези предразсъдъци в някои по-тежки случаи могат да доведат до раздяла или развод само защото в определен период двойката търпи известни трудности. 

„Нямате нужда от нищо друго“ 

Този мит е пълна глупост. Трезвомислещият човек не би се доверил на това твърдение. Очевидно хората имат нужда от много неща в живота си и концентриране само и единствено върху отдадената любов може да попречи истински на щастието, защото в живота не всичко е само и единствено любов. 

„Отношенията са по-лесни“ 

Когато имате някой до себе си, който ви обича и разбира – да, наистина е по-лесно. Но казано по-просто – една връзка никога не е чак толкова лесна! Ако си мислите, че сродната ви душа не трябва да полага усилия, за да сте щастливи, бъркате. Това се отнася и за вас. Връзката има нужда от постоянно подхранване, независимо дали сте сродни души, или пълни противоположности! 

„Трябва да харесвате едни и същи неща“ 

Някои двойки много държат на това да харесват едни и същи неща. Чувстват се страхотно, когато могат да говорят за нещата, които и двамата харесват и желаят. Звучи чудесно, но когато изговорите всичко любимо – какво ви остава? Ако нямате общи цели занапред в живота, има ли значение, че обичате да четете едни и същи книги?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: секслюбовромантика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една от малкото смислени статии в този сайт.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Популярно клише в любовта е жената да говори на мъжа, че секса с него много ѝ харесвал, че размера на пениса му точно и пасвал. Особено когато разликата във възрастта и в социалния статус е значителна. И колко съвпадали вкусовете им, как и двамата мислели еднакво, харесвали една и съща музика и едни и същи ястия.в случай, че мъжа подходи към жената със "сродни души" и "половинки", феминистките веднага го заклеймяват като психопат.
2
0
 
2
 
! Отговори
cvv преди 9 години
Сродната душа е просто една постановка на мозъка,която може да бъде променена със съзнателни усилия. Все пак - никога не забравяйте, че вие сте си по-сроден от всичко сродно.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мише, я напиши за изневярата със сродна душа. Или просто за секса.