Най-странните предсмъртни завещания

Милионерът Уилям Рандолф Хърст завещава своя замък на държавата
30 юли 2014 08:08, Михаела Лазарова
3
Най-странните предсмъртни завещания
Снимка: freeimages.com

Обикновено последната воля на човек преди да умре е свързана с подялба на имоти, наследство, сантиментални разпореждания за семейството и приятелите. Някои хора използват писма, които близките им получават посмъртно, за да изпратят някакво послание или да накажат някого след смъртта си. 

Но има и някои доста странни последни желания, с които ще ви запознаем в следващите редове! 

Хари Худини 

Худини е известен илюзионист, роден през 1874 година и е смятан за един от най-добрите магове на всички времена. Той умира през 1926 година от спукан апендицит и оставя като наследство своята екипировка за сложните си номера на брат си Тиодор, който е и негов партньор в номерата. 

Белите зайци, които Худини използва в номерата си той оставя на децата на приятелски семейства, а многобройните си книги за изкуството на магията завещава на Американското дружество за психични изследвания. 

Худини оставя на жена си таен код от десет думи, избрани на случаен принцип, които да използва, за да се свърже с нея от отвъдното. Съпругата му се опитва да изпълни завещанието му и в продължение на 10 години следва завещаните кодове, но така и не успява да се свърже с него. 

Джанис Джоплин 

Джанис Джоплин е родена в Порт Артър, Тексас, през 1943 година. През кратката си кариера на рок и блус певица, тя записва 4 албума, съдържащи множество рок класики, включително „Piece of My Heart“, „To Love Somebody“ и „Me and Bobby McGee“. 

Джоплин умира от свръхдоза през 1970 година. 

Само два дни преди смъртта си тя прави промени в завещанието си. Тя предназначава 2,500 долара за грандиозно парти в нейна чест, на което да присъстват 200 човека, които да се позабавляват, след като нея вече я няма! Партито се е състояло в кръчмата Сан Анселмо, Калифорния. 

По-голямата част от нейните имоти остават за родителите и семейството й. 

Мария Кюри 

Мария Кюри е родена в окупирана Полша през 1867 година. На 24 години се премества да живее в Париж, където започва да следва. Тя е пионер в областта на радиоактивните изследвания и единствения Нобелов лауреат, удостоен с две награди в две различни области – физика и химия. 

Преди да умре през 1934 година от радиоактивно отравяне с радий (който е носела в малка стъкленица на врата си), тя решава да завещае емоционално скъпоценната стъкленица на Университета в Париж, при условие, че дъщеря й – Ирен Кюри, има цялата свобода да използва този един грам радий за своите научни изследвания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
до N1 преди 9 години
Пробвай изпитания метод на деивид Карадайн , много беше изтрещял горкият "шаолинец" ,язък за цялата мъдрост дето бликаше от филмите му
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михаела, напиши за най-странният предсмъртен секс.