Повечето успели хора са жертва на хейтърите

Как да се предпазите от онлайн завистта и омразата
30 юли 2014 17:20, Теодора Драгоева
22
Повечето успели хора са жертва на хейтърите
Kадър от филма "Мъж на ръба"; Снимка: outnow.ch

На върха е много самотно. Когато човек се развива успешно, той привлича вниманието както на хора, които му се възхищават, така и на други, които го гледат скептично. Парите и успехът, за съжаление, често идват ръка за ръка със солидно количество завист и омраза. Тя е особено осезаема в онлайн пространството, където всеки може да лее жлъчни коментари напълно анонимно.

Ако искате да се предпазите от завистта и омразата, най-доброто нещо, което можете да направите, е, да се опитате да привличате по-малко внимание към себе си, да бъдете по-скромни и дискретни относно хубавия си живот и професионален успех.

Тук са 4 неща, които са доста характерни за критиците и скептиците, известни като „хейтъри“ в интернет:

1. Повечето от тях са от лагера на губещите. Повечето скептици и/или хора, които завиждат на успеха на другите, са страхливци, които не са сигурни в собствените си сили и възможности. В същото време те не са готови да признаят, нито пък да уважават чуждия успех. Защо тогава да им обръщате внимание?

2. Критиците и скептиците са само зрители. Зрителите рядко имат успех в живота си, защото са твърде заети да гледат как протича животът на по-успешните от тях хора, които действат, а не стоят пасивно. Оставете зрителите да си зяпат и не четете жлъчните им коментари

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Макар и да сте забравили и много от вас да са отхвърлили Божията истина знайте, че всеки ще отговаря за делата си.
18
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Двете най-големи слабости на тоя народ са следните - той е нелоялен и склонен към отцепничество, индивида иска да преследва собствения си интерес за сметка на общия - оттук идват многото предатели и доносници. Втория порок е че този народ вместо правдата и истината е сложил за основа изгодата заменяйки по този начин сребро за чакъл и превръщайки се от достоен народ в хора лукави, хитри търсещи изгода. Истината и правосъдието трябва да се възстановят защото те са здравата основа.
17
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Шопе и другите с подобно заблудено мислене - слушайте мъдрост! Бог Вседържател е създал небесата, земята, морето и водните извори и това което ги пълни. Най-ценните неща които са необходими за живота ви са дар за да можете да живеете - светлина, въздух, вода и хранителни продукти. Човек се ражда с истината - той обича доброто и мрази злото, но живеейки в този развален свят се корумпира и става покварен. Истинското злато и сребро са добрите и праведни постъпки, парите са фалфив бог който погубва.
16
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Шопе, шопе именно за такъв жалък и елементарен мироглед като твоя говорих. Осъзнавайки своята нищожност и комплексираност ти си хвърлил своята надежда в парите, за теб те са цар и бог. Няма заначение колко ***, ограничен и недостоен си и какви грехове си извършил за да придобиеш неправедно имане за теб количественото измерение на парите са единствения важен фактор. Колко си заблуден !!!, парите трябва да служат на човека за да бъде финансово независим и да има достоен живот а не да са фетиш!
15
0
 
5
 
! Отговори
До Сидни преди 9 години
Сидни, да речем, че наистина си толкова успял, колкото се изкарваш. Какво печелиш, обаче от това да пишеш едни и същи коментари под всяка статия? Ако си толкова успял, ходи си на почивки, отдай се на хобито си и т.н. Какъв е смисълът за човек с пари да виси денонощно по форумите? На кого какво доказваш?Обясни, моля те, на простосмъртни като нас! Че на нас матрицата не ни позволява да разберем идеите на гуру като теб.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Комплек$аряБрат защо под всяка новина пишеш едни и същи коментари ,хайде мий си *** и не ни занимавай с глупости !!
13
1
 
2
 
! Отговори
ст преди 9 години
До Иван гане недей така бря прос си.
12
0
 
1
 
! Отговори
st преди 9 години
*** балкански не го занимавайте с такива статии само за ядене пиене и глупости го търсете ехехеххехехехехе аххахахахахаха
11
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Такъв човек не е жалко нищожество макар и да има пари? Какво прави с тези пари? От каква полза е той за околните? Никаква, на практика той е *** който е забогатял в обществото в което живее от усилията на много други хора, но който не разбира че той им е морално задължен понеже е краен егоист. Нали и той е роден безпомощен в това общество?, нали и за неговото отглеждане и развитие са се грижили безброй други хора? Нали и той като другите ще бъде свален в гроба?
10
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
В историята има много примери за алтруистични богати хора които са използвали част от богатството си за да помагат на своите сънародници и съграждани, това са хора с широк мироглед и сърдечна съпричастност към бедните и хората в нужда. Такива хора не са мразени, напротив те остават в историята като пример за добро. Как обаче хората да обичат човек замогнал се с престъпления, с комплексарско поведение, демонстриращ богатство за да убеди бедните че е нещо повече от тях?
9
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Може би преди "успелите" хора да се изолират от общественото мнение и да стават един вид обществени отшелници за да се предпазят да не бъдат наранени от т.н. хейтъри да се запитат откъде идва тази омраза? Ако т.н. успели хора са придобили парите си по нечестен и престъпен начин, имат комплексарско, материалистично и елементарно виждане за живота в стил парите са всичко и целта оправдава средствата а бедняците не са хора. Е при такива случаи омразата и гнева са обясними и всъщност естествени.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Австралия? Г/за на географията ...
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко което съм написал за мен е самата истина и там е иронията 80% (не)вярват е защото Матрицата така им казва, не защото външни причини формират живота им, а защото отровата е вътре в тяхТова е лъжа, не трябва да съм съвършен за да успявам. Кажи ми 1 успял който да е съвършен? А сега ми кажи колко съвършени хора в БГ познаваш които неуспяват? Защо става така?поздрави от Сидни Ав$$тралия
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано видите колко сте деформирани и осакатени затворени в тоя ***.Родения да пълзи не може да лети.През живота си Орела напуска страната и отива където си поиска и се връща когато си поиска, и винаги остава Орел където и да отиде,а врабеца си остава врабец закотвен цял живот на едно място, зима, лете, оцелява някакНякой ден ще умра сред този рай но веднъж докато врабците умирате всеки ден в гетотоСтраха е най големия ви врагПоздрави от най райската част на Планетата, Сидни Ав$тралия
5
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 9 години
Авторката Теодора Драгоева е сред най-преуспелите жени в света. Да не пропуснете ей. Пише статии.
4
0
 
11
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
И кое му хейтърското след като кажеш истината?Например Алисия и Преслава са *** и ***?С кое и как им завиждам?Просто свеждам фактите известни на цяла БГ!Или другото че жените искат да манипулират мъжете и ги използват за пари нищо че някоя тук от ай-лайфа ни говори за любов и бели гълъби...а после след като си изпее песничката лицемерна отива да си мърсува всякак.До къде сме се докарали като Народ истината да се цензурира както шизофренията и лицемрието да са водещи в БГ.НЕ-КАЗВАМ!
3
2
 
8
 
! Отговори
Съветите са добри преди 9 години
Но не важат у нас.Работя в академичните среди. Омразата при нас е искрена - още в първите дни след назначаването ти някои те намразват без причина. След първите ти изяви (публикация, участие в научна конференция) омразата става целенасочена - вече са се ориентирали как да ти пречат. Не е възможно да ти служат като "гориво" - създават ти пречки, за чието преодоляване губиш повече време, отколкото да си напишеш дисертацията.Хейтърите при нас не са само от "губещите", има ги и сред успелите.
2
0
 
5
 
! Отговори
предпазител преди 9 години
Ми той народът го е казал: не се отвивай много много, да не настинеш.
1
0
 
9
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 9 години
НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА до бъмзи